9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Κάνει κακό η λεύκανση δοντιών;

Περιεχόμενα

Κάνει κακό η λεύκανση δοντιών;

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν τα δόντια τους να είναι πιο λευκά, αλλά μερικοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις της λεύκανσης. Οπότε , είναι ασφαλής η λεύκανση των δοντιών;

Οι τεχνικές λεύκανσης δοντιών έχουν αξιολογηθεί καλά με την πάροδο των ετών και τα αποτελέσματα που λαμβάνονται τόσο στο οδοντιατρείο όσο και στο σπίτι είναι ουσιαστικά εγγυημένα. Το δραστικό συστατικό λεύκανσης στα περισσότερα προϊόντα λεύκανσης είναι το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου, το οποίο αποδίδει υπεροξείδιο του υδρογόνου, σύμφωνα με την American Dental Association (ADA).

Να είστε βέβαιοι ότι οι οδοντίατροι που κατασκευάζουν αυτά τα προϊόντα έχουν εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσουν ότι η λεύκανση των δοντιών είναι ασφαλής και αποτελεσματική. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι υπάρχουν μικρές παρενέργειες. Υπάρχουν συχνά τρεις τομείς ανησυχίας μετά τη θεραπεία της λεύκανσης: τα ούλα, τα ίδια τα δόντια και οι οδοντικές αποκαταστάσεις. Ο βαθμός στον οποίο αντιμετωπίζετε προβλήματα σε οποιονδήποτε από αυτούς τους τομείς εξαρτάται από τον τύπο θεραπείας που λαμβάνετε, στο σπίτι ή στο γραφείο.

Η λεύκανση δεν είναι μία απλή, αισθητική παρέμβαση, αλλά μία ιατρική πράξη η οποία πρέπει να εφαρμόζεται μετά από καλό έλεγχο της κατάστασης των δοντιών και του στόματος. Ο οδοντίατρος δεν μπορεί να προχωρήσει στην θεραπεία της λεύκανσης αν πρώτα δεν κάνει ένα καλό ενδοστοματικό και ακτινογραφικό έλεγχο, για τυχόν αναγκαίες αποκαταστάσεις!”

Τα ούλα σας

Οι άνθρωποι απολαμβάνουν λευκαντική φροντίδα στο γραφείο (ή στην καρέκλα) για την ηρεμία που γίνεται σωστά. Στην πραγματικότητα, η συγκέντρωση λευκαντικού που χρησιμοποιείται στο οδοντιατρείο είναι συνήθως υψηλότερη από τις μεθόδους στο σπίτι. Ο οδοντίατρος θα χρησιμοποιήσει επίσης μια λυχνία λεύκανσης για να αυξήσει την επίδραση της λεύκανσης στα δόντια σας, επιτρέποντας τα αποτελέσματα να εμφανίζονται πιο γρήγορα.

Εάν όμως το υλικό αγγίξει τα ούλα, μπορεί να εμφανιστεί ερεθισμός. Και δυστυχώς, όσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ερεθισμού. Πάντα όμως οι οδοντίατροι χρησιμοποιούν προστασία για να είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει ερεθισμός, οποιοδήποτε ζήτημα συνήθως επουλώνεται μόνο του αφού αφαιρεθεί η λεύκανση από την περιοχή.

Η μέθοδος λεύκανσης  στο σπίτι μπορεί είτε να περιλαμβάνει ένα σύστημα που έχει συνταγογραφηθεί από τον οδοντίατρο, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ένα ναρθηκάκι στοματικής προστασίας για να κρατάτε το τζελ στη θέση του, χωρίς να επηρεάζει τους γύρω ιστούς και να δημιουργεί ερεθισμούς.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις οδηγίες λεύκανσης στο σπίτι μπορείτε να διαβάσετε εδώ!!!

Τα δόντια σας

Η επόμενη κοινή παρενέργεια είναι η ευαισθησία των δοντιών. Μερικοί άνθρωποι ήδη υποφέρουν από ευαισθησία στα δόντια και βρίσκουν τακτική ανακούφιση σε προϊόντα όπως απευαισθητοποιητικά, το οποίο προστατεύει το σμάλτο στο οποίο εφαρμόζεται λευκαντικό. Ακόμα και τότε, υπάρχει η πιθανότητα παροδικής ευαισθησίας εάν τα δόντια σας τείνουν να αντιδρούν σε ακραίες θερμοκρασίες. Αυτό συνήθως δεν διαρκεί πολύ, εκτός εάν έχετε προϋπάρχοντα προβλήματα σμάλτου που απαιτούν οδοντικό έλεγχο.

Τα δόντια με φθορά, σπασμένα γεμίσματα και σπασμένες δομές μπορούν να προκαλέσουν μια πιο σημαντική και διαρκή δυσφορία, αλλά δεν υπάρχει ζημιά στο σμάλτο υπό αυτές τις συνθήκες.

Με το που γίνει διακοπή της λεύκανσης όμως, συνήθως σταματάμε και οι ευαισθησίες.

Αν δεν σταματήσουν τότε ο οδοντίατρος σας θα σας συνταγογραφήσει ένα απευαισθητοποιητικό για να σταματήσει η δυσφορία! Τα προβλήματα πότε δεν είναι μόνιμα ή χειροτερεύουν!

Το 98% των ασθενών δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα!!!

Οι αποκαταστάσεις σας

Τέλος, υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις που υποδηλώνουν ότι η λεύκανση μπορεί να επηρεάσει το οδοντικό αμάλγαμα – ή ασημένια σφραγίσματα – προκαλώντας την απελευθέρωση υδραργύρου. Αν και πολλές πρακτικές έχουν επιλέξει να διακόψουν αυτόν τον τύπο αποκατάστασης, η Ακαδημία Γενικής Οδοντιατρικής (AGD) διαβεβαιώνει ότι δεν είναι πραγματικό ζήτημα υγείας. Όχι μόνο το οδοντικό αμάλγαμα είναι καλοήθη στην περιεκτικότητα σε υδράργυρο, αλλά το λευκαντικό δεν θα καταστρέψει άλλες οδοντικές αποκαταστάσεις, όπως στεφάνες και εμφυτεύματα. Δεν υπάρχει επίσης επαγγελματική ανησυχία για την επίδρασή της στα λευκά χρώματα. στην πραγματικότητα, μπορεί να λευκάνουν ελαφρώς.

Πολλοί μη οδοντιατρικοί επαγγελματίες προσφέρουν υπηρεσίες λεύκανσης σε χώρους όπως σπα, σαλόνια και κρουαζιερόπλοια. Ο λόγος για τον οποίο είναι ασφαλέστερο στο οδοντιατρείο, ωστόσο, είναι επειδή ο οδοντίατρός σας θα πραγματοποιήσει εξετάσεις προτού εκτελέσει ή συνταγογραφήσει μια θεραπεία λεύκανσης δοντιών. Αυτός ή αυτή θα φροντίσει να μην υπάρχουν σπασμένα δόντια ή τερηδόνα. Στη συνέχεια, εάν τα δόντια σας είναι φυσικά ευαίσθητα, ο οδοντίατρος μπορεί να τα θεραπεύσει με υψηλή συγκέντρωση φθορίου αρκετές ημέρες πριν από τη λεύκανση.

Τελικά είναι ασφαλής η λεύκανση των δοντιών; Δεν είναι πάντα μια τέλεια πρακτική, αλλά είναι σίγουρα προσεκτική. Επομένως, μπορεί να σας συμβουλεύσουμε να πάρετε ιβουπροφαίνη μετά την επίσκεψη λεύκανσης για να εξουδετερώσετε τυχόν επακόλουθο ερεθισμό.

Βάλτε λοιπόν το χαμόγελό σας στα χέρια του οδοντιάτρου σας, και η λεύκανση των δοντιών σας θα είναι ακριβώς όπως σας αρέσει.

Μία Απάντηση

  1. Ετά από τι
    Ον σπαρσίτητο έλεγχο κ το πόρισμα ότι τα δόντισ μου είναι οκ,Έκανα λεύκανση με λειζερ σε οδοντίατρείο (1 επίσκεψη) πόνεσα πάρα πολύ κατά η διάρκεια της διαδικασίας και μετά από ενόχληση στο κρύο κ στο ζεστό διαπιστώθηκε εσωτετική αιμορραγία στο δόντι
    Γνωρίζετε αν είναι σύνηθες μια τέτοια παρενέργεια? Από τι μπορεί να προκλήθηκε η εσωτερική αιμορραγία?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.