9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Αισθητική Προσώπου

Περιεχόμενα

Τι είναι η αισθητική του προσώπου; 

Η φυσική διαδικασία γήρανσης, οι παράγοντες του τρόπου ζωής και το περιβάλλον συμβάλλουν σε ανεπιθύμητες ρυτίδες, λεπτές γραμμές, κηλίδες ηλικίας και ανομοιόμορφους δέρμα. 

Η αισθητική προσώπου, αλλιώς γνωστή ως θεραπείες αναζωογόνησης προσώπου είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις μη χειρουργικές επεμβάσεις που μειώνουν τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο.

Γιατί κάποιος θα χρειαζόταν αισθητικές θεραπείες προσώπου; 

Οι αισθητικές θεραπείες προσώπου χρησιμοποιούνται για να δώσουν στους ανθρώπους μια πιο νεανική και λαμπερή εμφάνιση. Αυτές οι θεραπείες μπορούν να απαλύνουν τις ρυτίδες, να κάνουν το περίγραμμα του προσώπου ομοιόμορφο και να καθορίσουν  από την αρχή ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Τι περιλαμβάνει η αισθητική του προσώπου; 

Υαλουρονικό οξύ

Ακούγεται τρομακτικό, αλλά κατέχει το μυστικό κλειδί για την ομαλή, άψογη και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Μπότοξ

Το φάρμακο λειτουργεί μπλοκάροντας προσωρινά το νεύρο που είναι υπεύθυνο για την σύσπαση του μυ.

Υπάρχουν αρκετές αισθητικές θεραπείες προσώπου για τη μείωση της γήρανσης και την ενίσχυση των χαρακτηριστικών του προσώπου. Μερικές από τις οποίες περιλαμβάνουν:

Διαφορετικά γνωστό ως Botox, αυτό περιλαμβάνει την έγχυση μιας φυσικής ουσίας που προέρχεται από έναν μικροοργανισμό που χαλαρώνει τους μύες και μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, όπως οι γραμμές των μορφασμών που εμφανίζονται ανάμεσα στα μάτια, τα πόδια της χήνας και τις γραμμές του μετώπου.

Τα δερματικά πληρωτικά προσφέρουν μια ασφαλή και φυσική αισθητική θεραπεία για την αποκατάσταση του όγκου και της πληρότητας του δέρματος όπως και τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. 

Αυτό είναι ιδανικό για βαθύτερες γραμμές και ρυτίδες. Τα fillers μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου όπως τα χείλη και τα μάγουλα, ώστε να φαίνονται πιο «γεμάτα».

Το PCI ή το microneedling είναι μια διαδικασία όπου μικρές, αποστειρωμένες βελόνες διατρυπούν το ανώτερο και μεσαίο στρώμα του δέρματος προκαλώντας μικροτραύμα. Τα τραύματα από το τρύπημα της βελόνας προκαλούν μια διαδικασία επούλωσης που διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος να παράγουν νέο κολλαγόνο και κύτταρα δέρματος. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και φυσικά. Δύο ή τρεις συνεδρίες συνήθως απαιτούνται για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το PRP είναι ένας φυσικός θεραπευτικός ορός που κουβαλάμε στο αίμα μας. Απομονώνοντας το PRP από το αίμα μας, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να διεγείρουμε τα κύτταρα του δέρματος να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη για να μας χαρίσουν πιο νεανικό δέρμα. Ο συνδυασμός θεραπειών PCI και PRC λειτουργεί και αυτές οι θεραπείες είναι μη επεμβατικές και φυσικές, εξαλείφοντας τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης. Ωστόσο, αυτές οι θεραπείες απαιτούν μια σειρά από συνεδρίες, σε διάστημα κάποιων εβδομάδων.

Πώς προετοιμάζομαι για την Αισθητική του Προσώπου; 

Πριν από οποιαδήποτε αισθητική διαδικασία, ο γιατρός θα σας ζητήσει το ιατρικό ιστορικό, θα συζητήσετε μαζί για τις ανησυχίες σας και θα αξιολογήσει το δέρμα και την επιδερμίδα σας. Στη συνέχεια θα προταθούν οι καταλληλότερες θεραπείες για εσάς και θα αναπτυχθεί ένα σχέδιο θεραπείας. 

Ποια είναι η μετεγχειρητική φροντίδα; 

Η μετεγχειρητική φροντίδα εξαρτάται από τη διαδικασία που έχει πραγματοποιηθεί, αλλά σε σύγκριση με τις χειρουργικές επεμβάσεις για την αναζωογόνηση του προσώπου, όπως το λίφτινγκ, ο χρόνος αποκατάστασης είναι πολύ πιο γρήγορος. Συνήθως, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερνές τους δραστηριότητες την ίδια ημέρα ή την επόμενη ημέρα της επέμβασης. Οι πιθανές παρενέργειες του Botox μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο και ευαισθησία γύρω από το σημείο της ένεσης, πονοκεφάλους, συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, πεσμένα βλέφαρα ή στραβό χαμόγελο. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επισκεφθείτε ξανά το γιατρό σας για έλεγχο.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.