9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Οδοντοστοιχίες μασέλες με στήριξη εμφυτευμάτων

Περιεχόμενα

Οδοντοστοιχίες μασέλες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα, τι είναι;

Η οδοντοστοιχία που υποστηρίζεται από εμφυτεύματα είναι μια προσθετική εργασία που αντικαθιστά πολλά δόντια ταυτόχρονα. Είναι παρόμοια με μια παραδοσιακή οδοντοστοιχία (μασέλα). Αλλά αντί να στηρίζεται πάνω από τα ούλα σας, έχει τρομερή συγκράτηση και σταθερότητα από τα εμφυτεύματα. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μικροσκοπικοί στύλοι με σπείρωμα που αντικαθιστούν τις ρίζες των δοντιών που λείπουν. 

Οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα προσφέρουν βελτιωμένη σταθερότητα για τη μάσηση, το φαγητό, την ομιλία, και σύμφωνα με έρευνες πανεπιστημίων της Αμερικής καλυτερεύουν την ποιότητα ζωής του ανθρώπου με αποτέλεσμα να αυξήσουν τον μέσο όρο ζωής κατά 5 χρόνια.

Οδοντοστοιχίες μασέλες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα

Χρειάζομαι οδοντοστοιχίες μασέλες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα;

Οι εξειδικευμένοι Οδοντίατροι μας στην Οδοντιατρική Κλινική Γαλάνη μπορούν να συστήσουν οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα εάν λείπουν τα περισσότερα ή όλα τα δόντια σας. Στα άτομα που λείπουν πολλά δόντια στην μεγαλύτερη περιοχή της γνάθου μπορούν να επωφεληθούν από τις μερικές οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα. 

Ο εξειδικευμένοι Οδοντίατροι μας θα σας πουν και θα σας εξηγήσουν ποια επιλογή είναι η καλύτερη για την περίπτωσή σας.

Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα, πρέπει να έχετε αρκετό οστό στη γνάθο σας σε συγκεκριμένα στρατηγικά σημεία για να τοποθετηθούν τα οδοντικά εμφυτεύματα. Σε πολλές περιπτώσεις, τα οδοντικά οστικά μοσχεύματα μπορούν να βοηθήσουν στην προσθήκη όγκου και πυκνότητας σε περιοχές όπου έχετε χάσει οστό.

Βγαίνουν οι οδοντοστοιχίες μασέλες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα;

Όσον αφορά τις οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα, υπάρχουν Σταθερές και Αφαιρούμενες επιλογές. Η θεραπεία που είναι κατάλληλη για εσάς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας του οστού της γνάθου σας, του ιατρικού σας ιστορικού και των προσωπικών σας προτιμήσεων.

Αφαιρούμενες οδοντοστοιχίες μασέλες που στηρίζονται σε εμφυτεύματα

Αυτός ο τύπος οδοντοστοιχίας «κουμπώνει» στα οδοντικά εμφυτεύματα και παρέχει αυξημένη συγκράτηση σε σχέση με το να μην στηριζόταν σε εμφυτεύματα. Παραμένει σταθερά στη θέση της μέχρι να την αφαιρέσετε. Δηλαδή μπαίνει και βγαίνει από το στόμα.

Με αυτήν την επιλογή, μπορείτε να βγάζετε τις οδοντοστοιχίες σας καθημερινά για να κάνετε μια πιο λεπτομερή καθαριότητα.

Σταθερές οδοντοστοιχίες μασέλες που στηρίζονται σε εμφυτεύματα 

Μια σταθερή οδοντοστοιχία – μερικές φορές αποκαλούμενη υβριδική οδοντοστοιχία – συνδέεται μόνιμα στα οδοντικά εμφυτεύματα στο οστό της γνάθου σας. Δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε στο σπίτι, αλλά ο οδοντίατρός σας μπορεί να το αφαιρέσει για συντήρηση όταν είναι απαραίτητο. Με αυτήν την επιλογή, δεν μπορείτε να βγάλετε τις οδοντοστοιχίες σας για να τις καθαρίσετε. Θα τα βουρτσίζετε ακριβώς όπως τα φυσικά δόντια και μπορείτε να τα καθαρίσετε από κάτω χρησιμοποιώντας μεσοδόντια βουρτσάκια και άλλα ειδικά εργαλεία καθαρισμού.

Οδοντοστοιχίες μασέλες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα

Είναι αποτελεσματικές οι οδοντοστοιχίες μασέλες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα;

Οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα είναι μια ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση για την απώλεια δοντιών. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αντίστοιχές τους, οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα δεν μετατοπίζονται, γλιστρούν ή ταλαντεύονται όταν μασάτε, τρώτε ή μιλάτε. Στην πραγματικότητα, πολλοί χρήστες παραδοσιακών οδοντοστοιχιών αναβαθμίζονται τελικά σε οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα επειδή είναι πιο άνετες και ασφαλείς.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της All-on-4 και της οδοντοστοιχίας μασέλας που υποστηρίζεται από εμφυτεύματα;

Ο όρος «All-on-4» αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο τύπο σταθερής οδοντοστοιχίας εμφυτεύματος. Αυτή η μέθοδος αντικαθιστά ένα ολόκληρο τόξο δοντιών που λείπουν χρησιμοποιώντας μόλις τέσσερα οδοντικά εμφυτεύματα.

Πόσο διαρκούν οι οδοντοστοιχίες μασέλες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα;

Με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να αντικαθιστάτε την οδοντοστοιχία σας (την οδοντοστοιχία που βρίσκεται πάνω από τα εμφυτεύματα σας) κάθε 15 έως 20 χρόνια.

Πλεονεκτήματα για οδοντοστοιχίες μασέλες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα

Οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα:

  • Δεν γλιστράνε όπως οι παραδοσιακές οδοντοστοιχίες.
  • Βοηθάνε στην πρόληψη της οστικής απώλειας της γνάθου σας. (Αυτό συμβαίνει επειδή τα εμφυτεύματα μιμούνται τις φυσικές ρίζες των δοντιών σας και διεγείρουν τα νεύρα στη γνάθο σας, με αποτέλεσμα να μην απορροφάται το οστό.)
  • Μοιάζουν με φυσικά δόντια.
  • Αποκαθίσταται η στοματική υγεία, τη λειτουργία και την εμφάνιση.
  • Διαρκούν πολύ περισσότερο από τις παραδοσιακές οδοντοστοιχίες.
Θεραπευτική διαδικασία με Οδοντοστοιχίες Μασέλας με Εμφυτεύματα

Θεραπευτική διαδικασία με Οδοντοστοιχίες Μασέλας με Εμφυτεύματα

Βήμα 1: Σχέδιο θεραπείας

Εάν έχετε υπάρχουσες ολικές οδοντοστοιχίες, παρακαλούμε να τις φορέσετε ή να τις φέρετε μαζί σας κατά την επίσκεψη σας με τον Εξειδικευμένο Οδοντίατρο μας. Ο οδοντίατρός θα συζητήσει μαζί σας τις ανησυχίες σας και τις πιθανές θεραπευτικές επιλογές.

Για να ελεγχθεί η κατάσταση των οστών και να γίνουν λεπτομερείς διαγνώσεις, γίνεται μία 3D αξονική τομογραφία. Επισημάνετε τυχόν ερωτήσεις και ανησυχίες στον εξειδικευμένο Οδοντίατρο μας στο σχέδιο θεραπείας σας.

Βήμα 2: Αρχικές θεραπείες και έλεγχοι

Τα εμφυτεύματα έχουν μια περίοδο επούλωσης 2 έως 6 μηνών που ονομάζεται οστεοενσωμάτωση. 

Ενώ περιμένετε το εμφύτευμά σας να ενσωματωθεί με ασφάλεια στο οστό της γνάθου, μπορεί να χρειαστείτε μια προσωρινή οδοντοστοιχία για αισθητικούς και λειτουργικούς σκοπούς. Εάν έχετε ήδη μια υπάρχουσα ολική οδοντοστοιχία πριν από τη θεραπεία οδοντικών εμφυτευμάτων, μπορεί να είναι δυνατό απλώς να προσαρμόσετε ή να επανατοποθετήσετε τις ολικές οδοντοστοιχίες σας για χειρουργική επέμβαση μετά την εμφύτευση. Εάν δεν έχετε πλήρη οδοντοστοιχία, μπορούμε να κατασκευάσουμε την μόνιμη οδοντοστοιχία σας την οποία μπορείτε να την φορέσετε πριν η ακριβώς μετά το χειρουργείο. Μετά τη χειρουργική επέμβαση εμφύτευσης, μπορείτε στη συνέχεια να φοράτε τις οδοντοστοιχίες κατά την περίοδο οστεοενσωμάτωσης.

Βήμα 3: 1ο Στάδιο. Τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος

Αφού επιβεβαιωθεί το σχέδιο θεραπείας σας. Τοποθετούμε σε επιλεγμένες θέσεις τα οδοντικά εμφυτεύματα. Η επέμβαση εμφυτευμάτων γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία. Έχοντας γίνει με τοπική αναισθησία επιτρέπει γρήγορη ανάρρωση και είναι μια απλή διαδικασία. Μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι αμέσως μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων σας. Υπό τοπική αναισθησία, η επέμβαση τοποθέτησης εμφυτευμάτων διαρκεί συνήθως περίπου 1 έως 3 ώρες ανάλογα με τον αριθμό των εμφυτευμάτων που επιλέγονται.

Βήμα 4 : 2ο Στάδιο. Οδοντοστοιχίες 

Τα εμφυτεύματα αφήνονται να επουλωθούν για περίπου 3 έως 6 μήνες ή περισσότερο. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας εμφυτευμάτων λαμβάνεται μια αξονική 3D ακτινογραφία για να ελεγχθεί η οστεοενσωμάτωση των εμφυτευμάτων.

Στη συνέχεια, οι οδοντοστοιχίες σας κατασκευάζονται στο οδοντιατρικό εργαστήριο (εκτός και αν τις έχουμε ήδη κατασκευάσει). 

Τέλος, πάνω από τους στύλους των εμφυτευμάτων, τοποθετείται ένα κούμπωμα, το οποίο «ενεργοποιούμε» και προσαρμόζουμε το κούμπωμα πάνω στην οδοντοστοιχία. 

Πλέον το χαμόγελο που ονειρευτήκατε είναι δικό σας!

Πόσα εμφυτεύματα χρειάζονται για μια Οδοντοστοιχία Μασέλα;

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες που έχουν γίνει από πανεπιστήμια της Αμερικής και Ελβετίας, ο ελάχιστος αριθμός εμφυτευμάτων για την κάτω γνάθο είναι 2 εμφυτεύματα και για την πάνω γνάθο είναι 4 εμφυτεύματα.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;

Μετά την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων, οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται φυσιολογικά μέσα σε μία εβδομάδα. Τα εμφυτεύματα σας θα συνεχίσουν να επουλώνονται και να ενσωματώνονται με το σαγόνι σας τους επόμενους μήνες. Στο μεταξύ, θα φοράτε μια θεραπευτική οδοντοστοιχία ή την μόνιμη οδοντοστοιχία που θα φορέσετε έπειτα, αλλά με μαλακό επίστρωμα για να μην τραυματίσουμε τους ιστούς του στόματος μετά το χειρουργείο. 

Μια θεραπευτική οδοντοστοιχία είναι λειτουργική, αλλά δεν προσκολλάται στα οδοντικά σας εμφυτεύματα. Αυτό επιτρέπει στα εμφυτεύματα σας να επουλωθούν σωστά.

Κατά μέσο όρο, χρειάζονται από τρεις έως έξι μήνες για να επουλωθούν μετά την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Μπορεί να διαρκέσει περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά εάν είχατε και μόσχευμα οστών.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στη δουλειά ή στο σχολείο; 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές δραστηριότητες σε δύο έως τρεις ημέρες. Για να μειώσετε τον κίνδυνο δυσφορίας και αιμορραγίας, αποφύγετε την έντονη άσκηση για τουλάχιστον 48 ώρες μετά την επέμβαση οδοντικών εμφυτευμάτων.

Είναι ασφαλές να τρώμε με οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα; 

ΝΑΙ. Μόλις επουλωθούν τα οδοντικά σας εμφυτεύματα και σας τοποθετήσουμε την τελική σας οδοντοστοιχία, μπορείτε να φάτε όλα τα αγαπημένα σας τρόφιμα χωρίς ανησυχία.

Πώς μπορώ να φροντίσω τις οδοντοστοιχίες μου που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα; 

Η σωστή συντήρηση βοηθά να διασφαλιστεί ότι η νέα σας οδοντοστοιχία που υποστηρίζεται από εμφυτεύματα θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Για να τις διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση: 

  • Καθαρίζετε τις οδοντοστοιχίες σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. 
  • Μουλιάστε τις αφαιρούμενες οδοντοστοιχίες σε διάλυμα οδοντοστοιχίας όλη τη νύχτα. 
  • Βουρτσίστε τις σταθερές οδοντοστοιχίες με μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες και μη λειαντική οδοντόκρεμα. 
  • Βουρτσίστε και κάντε σχολαστικά το νήμα γύρω από τα οδοντικά σας εμφυτεύματα. 

Επισκεφθείτε τακτικά το Οδοντιατρείο μας για εξετάσεις και καθαρισμούς.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.