9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Οδοντοστοιχία (Μασέλα) χωρίς Ουρανίσκο

Περιεχόμενα

Τι είναι μια Οδοντοστοιχία χωρίς Ουρανίσκο;

Από τότε που εισήχθησαν οι παραδοσιακές οδοντοστοιχίες (μασέλες), οι ασθενείς αγωνίστηκαν με τα προβλήματα που δημιουργεί μια οδοντοστοιχία που καλύπτει τον ουρανίσκο. Συνήθως, οι άνω οδοντοστοιχίες καλύπτουν τον ουρανίσκο του στόματος τόσο καλά που η ικανότητα ενός ατόμου να γεύεται και να νιώθει, το φαγητό που μασάει, μειώνεται, για να μην αναφέρουμε ότι εμποδίζουν τη σωστή μασητική λειτουργία και κατ’ επέκταση την λειτουργία του γναθοπροσωπικού συστήματος.

Οδοντοστοιχίες που μπορείτε να φοράτε όλη την ώρα!

Η σύγχρονη προσθετική οδοντιατρική έχει ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο με τις άνω οδοντοστοιχίες χωρίς υπερώα – ή οδοντοστοιχίες χωρίς ουρανίσκο –που στην Οδοντιατρική Γαλάνη είναι καθημερινότητα οι ασθενείς να μας ρωτάνε για το τι είναι αλλά και να τις προτιμούν έναντι των παραδοσιακών οδοντοστοιχιών.

Οι οδοντοστοιχίες χωρίς Ουρανίσκο έχουν σχεδιαστεί για χρήση όταν λείπουν όλα ή τα περισσότερα από τα άνω δόντια σας. Περιλαμβάνει οποιαδήποτε άνω οδοντοστοιχία χωρίς το πέταλο που καλύπτει την άνω υπερώα, συμπεριλαμβανομένων Οδοντικών Εμφυτευμάτων, Μερικών Οδοντοστοιχιών που συγκρατούνται με δόντια, σταθερών/αφαιρούμενων αποκαταστάσεων ή ακόμη και μιας συμβατικής οδοντοστοιχίας χωρίς ουρανίσκο σε σχήμα πετάλου.

Οδοντοστοιχίες που στηρίζονται σε εμφυτεύματα

Συνήθως οι πιο άνετες οδοντοστοιχίες χωρίς ουρανίσκο είναι αυτές που στηρίζονται στα εμφυτεύματα.

Εκείνες που στηρίζονται στα δόντια συνήθως έχουν μια μικρή επέκταση στην υπερώα, που όμως είναι πολύ πιο άνετη από την κλασσική Οδοντοστοιχία με Ουρανίσκο.

Οδοντοστοιχία με Εμφυτεύματα χωρίς Ουρανίσκο vs παραδοσιακές Οδοντοστοιχίες

Οδοντοστοιχία με Εμφυτεύματα χωρίς Ουρανίσκο vs Παραδοσιακές Οδοντοστοιχίες

Οι άνθρωποι μπορεί να χάσουν τα φυσικά τους δόντια για διάφορους λόγους, όπως τραυματισμό, κοιλότητες ρίζας κ.λπ. Οι οδοντοστοιχίες είναι μια καλή λύση για την αντικατάσταση αυτών των δοντιών που λείπουν. Υπάρχουν διάφοροι τύποι οδοντοστοιχιών, και για αυτήν την περίπτωση, ας δούμε τη διαφορά μεταξύ της παραδοσιακής και της οδοντοστοιχίας χωρίς ουρανίσκο εμφυτεύματος.

Οι παραδοσιακές οδοντοστοιχίες βασίζονται στο βεντουζάρισμα από την οροφή του στόματός και τα ούλα σας για να κρατήσουν τις οδοντοστοιχίες στη θέση τους. Οι οδοντοστοιχίες εμφυτευμάτων χωρίς ουρανίσκο δεν βασίζονται σε αυτή τη λειτουργικότητα και αντίθετα χρησιμοποιούν τα εμφυτεύματα για να συγκρατούν με ασφάλεια τις οδοντοστοιχίες στη θέση τους.

Αυτή η τεχνική δίνει στους χρήστες οδοντοστοιχιών την άνεση που δεν μπορούν να έχουν από τις συμβατικές οδοντοστοιχίες, οι οποίες είναι αρκετά ογκώδεις. Επιπλέον, χωρίς τίποτα να καλύπτει τον ουρανίσκο ή την οροφή του στόματος, ο χρήστης μπορεί να γευτεί το φαγητό του πολύ καλύτερα και να βιώσει τη θερμοκρασία του φαγητού, όπως θα κάνατε και με τα φυσικά δόντια.

Ποια είναι τα οφέλη της άνω οδοντοστοιχίας χωρίς υπερώα

Ποια είναι τα οφέλη της άνω οδοντοστοιχίας χωρίς υπερώα;

Μια οδοντοστοιχία χωρίς ουρανίσκο σταθεροποιημένη με οδοντικά εμφυτεύματα έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

  • Είναι ασφαλές και μοιάζει περισσότερο με τα φυσικά σας δόντια.
  • Είναι πιο άνετη από τις παραδοσιακές οδοντοστοιχίες.
  • Ο ανοιχτός ουρανίσκος ενισχύει τη γεύση και την απόλαυση του φαγητού.
  • Τα εμφυτεύματα διεγείρουν το οστό της γνάθου σας και βοηθούν στην πρόληψη της συρρίκνωσης που συμβαίνει συνήθως όταν λείπουν δόντια.
  •  Ευεργετικό για ασθενείς με εξαιρετικά ευαίσθητο αντανακλαστικό εμετού που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν με μια συμβατική οδοντοστοιχία που έχει Ουρανίσκο..

Διαδικασία Οδοντοστοιχίας χωρίς Ουρανίσκο

Αποτυπώματα

Βήμα 1: Παίρνουμε αποτυπώματα από την άνω και κάτω γνάθο σας για να βεβαιωθείτε ότι η οδοντοστοιχία εφαρμόζει σωστά και ότι το δάγκωμά σας είναι καλά ευθυγραμμισμένο.

Τοποθέτηση Οδοντικών Εμφυτευμάτων

Βήμα 2: Τοποθετούμε τα οδοντικά εμφυτεύματα στο οστό της γνάθου και αφήνουμε 2-3 μήνες περιθώριο για να δέσουν με το οστό.

Περίοδος Οστεοσύνθεσης

Βήμα 3: Διαρκεί δύο έως τέσσερις μήνες για τα εμφυτεύματα να δέσουν με το στο οστό της γνάθου σας και θα παρέχουν ένα σταθερό κολώβωμα για την οδοντοστοιχία χωρίς υπερώα. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να φορέσετε μια προσωρινή οδοντοστοιχία για να μπορείτε να χαμογελάτε.

Πρόβες

Βήμα 4: Περιλαμβάνει κάποια ραντεβού για πρόβα έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Μόνιμες Οδοντοστοιχίες

Το τελευταίο βήμα περιλαμβάνει ένωση της μόνιμης οδοντοστοιχίας σας. Όταν είναι όλα έτοιμα, θα στερεωθούν οι Οδοντοστοιχίες στα οδοντικά σας εμφυτεύματα και θα ελεγχθούν για εμφάνιση, δάγκωμα και άνεση.

Πόσα οδοντικά εμφυτεύματα απαιτούνται;

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν το ελάχιστο μόλις δύο οδοντικά εμφυτεύματα για την κάτω γνάθο και 4 στην πάνω γνάθο (έχει να κάνει με την πυκνότητα του οστού). Ωστόσο, περισσότερα εμφυτεύματα θα αυξήσουν τη σταθερότητα της οδοντοστοιχία σας.

Τι συμβαίνει κατά την τοποθέτηση εμφυτεύματος;

  • Δεν θα υπάρξει καθόλου πόνος. Θα γίνει αναισθησία κατά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος και έπειτα θα πάρετε κάποια παυσίπονα.
  • Η χειρουργική επέμβαση θα είναι ανώδυνη, αλλά μπορεί να νιώσετε μικρή ενόχληση στη συνέχεια, η οποία θα βελτιώνεται μέρα με την μέρα.
  • Η τοποθέτηση εμφυτεύματος διαρκεί περίπου δύο με τρείς ώρες για 4 εμφυτεύμτα.
  • Θα σας δοθούν οδηγίες μετά την επέμβαση που θα σας εξηγούν ακριβώς τι θα κάνετε για την ανεσή σας.
  • Θα μπορείτε να συνεχίσετε τις κανονικές δραστηριότητες την αμέσως επόμενη μέρα.

Επόμενο βήμα

Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας για να σας συμβουλεύσουμε και να σας λύσουμε οποιαδήποτε τυχόν απορία έχετε.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.