9πμ-2μμ / 5μμ-9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ουλεκτομή/ Ουλοπλαστική

Περιεχόμενα

Το πρόβλημα

 Κάνουμε ουλεκτομή-ουλοπλαστική όταν υπάρχουν:

1. Ψευδοθύλακες.

2. Περιστεφανίτιδα.

3. Υπερτροφική ουλίτιδα.

4. Μικροί περιοδοντικοί θύλακες.

5. Αποκάλυψη εμφυτευμάτων.

6. Αποκάλυψη τερηδόνας ρίζας.

7. Αποκάλυψη ριζών μετά από κάταγμα.

8. Αισθητικοί λόγοι.

9. Ορθοδοντικοί λόγοι.

Τι είναι

Ουλεκτομή είναι η περιοδοντική χειρουργική επέμβαση που αφαιρεί και επαναπροσδιορίζει τον ιστό των ούλων γύρω από ένα η περισσότερα δόντια.

Η θεραπεία

Περιλαμβάνει την χρήση διαφορών εργαλείων χειρός, μηχανοκίνητων εργαλείων καθώς και Laser.

Αρχίζουμε με τοπική αναισθησία ώστε να σιγουρευτούμε ότι ο ασθενής δεν θα αισθάνεται τίποτα στο σημείο που μας ενδιαφέρει και συνεχίζουμε να αφαιρούμε ουλικό ιστό μέχρι εκεί που χρειάζεται.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Για να επουλωθεί χρειάζεται περίπου 10-14 μέρες, η χειρουργική κονία που χρησιμοποιείται μειώνει στο ελάχιστο τον πόνο, κάνει ασυψία και βοηθά στην μάσηση του φαγητού.

Το αποτέλεσμα

Όταν βγάλουμε την χειρουργική κονία τα ούλα δεν έχουν ωριμάσει πλήρως, έχουν αρχίσει όμως να παίρνουν το τελικό σχήμα τους μέχρι σιγά σιγά να φτάσουν στην επιθυμητή μορφή τους.

Επίσης με την διαδικασία αυτή έχουμε βοηθήσει στην εξάλειψη των περισσότερων παθογόνων μικροοργανισμών και έχουμε πετύχει την αντισηψία σε περίπτωση που ο ιστός είχε φλεγμονή.

Αν χρειαστεί να τοποθετήσουμε κάποια προσθετική αποκατάσταση στα δόντια που έχουν γίνει ουλεκτομές πρέπει να περιμένουμε από 1-3 μήνες να έρθουν τα ούλα στην τελική μορφή και σχήμα για να μπορέσει να μπει αυτή η αποκατάσταση.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.