9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Λεύκανση Μαύρου Δοντιού

Περιεχόμενα

Η Λεύκανση Μαύρου Δοντιού είναι μια διαδικασία λεύκανσης δοντιών που γίνεται εσωτερικά του δοντιού. Κανονικά γίνεται σε ένα δόντι που έχει υποστεί προηγουμένως απονεύρωση

Ο κυριότερος λόγος ο οποίος γίνεται αυτό είναι επειδή ένα νεκρό δόντι χάνει την  ζωτικότητα του και αφυδατώνεται, με αποτέλεσμα να μαυρίζει. Ένας 2ος λόγος είναι χάλασμα του δοντιού από τερηδόνα.

Στην πρώτη περίπτωση, η εσωτερική λεύκανση είναι η μόνη επιλογή. Βασικά, η εσωτερική λεύκανση είναι μια διαδικασία που στοχεύει τον αποχρωματισμό από μέσα προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα δόντια σας θα είναι και πάλι λευκά!

Η Λεύκανση Μαύρου Δοντιού είναι μια διαδικασία λεύκανσης δοντιών που γίνεται εσωτερικά του δοντιού. Κανονικά γίνεται σε ένα δόντι που έχει υποστεί προηγουμένως απονεύρωση .  Ο κυριότερος λόγος ο οποίος γίνεται αυτό είναι επειδή ένα νεκρό δόντι χάνει την  ζωτικότητα του και αφυδατώνεται, με αποτέλεσμα να μαυρίζει. Ένας 2ος λόγος είναι χάλασμα του δοντιού από τερηδόνα. Στην πρώτη περίπτωση, η εσωτερική λεύκανση είναι η μόνη επιλογή. Βασικά, η εσωτερική λεύκανση είναι μια διαδικασία που στοχεύει τον αποχρωματισμό από μέσα προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα δόντια σας θα είναι και πάλι λευκά!
Λεύκανση Μαύρου Δοντιού

Η διαφορά μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής λεύκανσης 

Η εξωτερική λεύκανση είναι η μέθοδος με την οποία γνωρίζουν οι περισσότεροι. Ο οδοντίατρος μπορεί να εφαρμόσει την τεχνική λεύκανσης στο σπίτι ή στο ιατρείο. 

Η εξωτερική λεύκανση, λευκαίνει την επιφάνεια των δοντιών. Συνήθως, η διαδικασία εφαρμόζεται σε όλα τα δόντια. 

Από την άλλη πλευρά, η εσωτερική λεύκανση στοχεύει ένα μόνο δόντι, ή ίσως μερικά συγκεκριμένα δόντια, που αποχρωματίστηκαν λόγω απονεύρωσης η τραύματος. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εσωτερικής λεύκανσης, το δόντι λευκαίνεται από μέσα. Είναι μια πιο επεμβατική διαδικασία, σε σύγκριση με την εξωτερική λεύκανση δοντιών.

Πώς λειτουργεί η εσωτερική λεύκανση
Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται το δόντι τους μετά την εσωτερική λεύκανση

Πώς λειτουργεί η εσωτερική λεύκανση 

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την εμφάνιση του δοντιού σας μετά από απονεύρωση ή τραύματος, όταν πρόκειται για το χρώμα του, μιλήστε με τον οδοντίατρό σας. 

Για να ξεκινήσετε, θα πραγματοποιηθεί μια εξέταση και μπορεί ίσως να χρειαστεί μια ακτινογραφία για να πάρει μια σαφή εικόνα του δοντιού ενδιαφέροντος και εάν πράγματι η εσωτερική λεύκανση είναι η καλύτερη επιλογή σας. 

Μερικές φορές η πηγή του αποχρωματισμού είναι το χάλασμα του δοντιού με τερηδόνα, οπότε σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται συνήθως κάποιο σφράγισμα

Εάν η εσωτερική λεύκανση είναι κατάλληλη για εσάς, ο οδοντίατρος σας θα ανοίξει μια μικροσκοπική τρύπα στο πίσω μέρος του αποχρωματισμένου δοντιού. Στη συνέχεια, θα τοποθετηθεί ένα λευκαντικό υλικό μέσα στο ανώτερο τμήμα του δοντιού (στο σημείο δηλαδή που φαίνεται εξωτερικά το δόντι). Το υλικό λεύκανσης παραμένει στο δόντι για μόλις 30 λεπτά ή για αρκετές ημέρες, ανάλογα με τη σοβαρότητα του αποχρωματισμού. Στη συνέχεια, ο οδοντίατρος αφαιρεί το υλικό της λεύκανσης και ξανασφραγίζει το δόντι σας. 

Η εσωτερική λεύκανση είναι μια διαδικασία χαμηλού κινδύνου, αν και ορισμένοι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κάποια αυξημένη ευαισθησία η οποία όμως περνάει. Όπως πάντα, συζητήστε τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε με τον οδοντίατρο σας. 

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται το δόντι τους μετά την εσωτερική λεύκανση, ειδικά αν αισθάνονταν άσχημα για τον αποχρωματισμό του δοντιού τους. 

Το να μπορείς να γελάς, να τρως, να τραγουδάς και να χαμογελάς χωρίς ντροπή είναι μια τέτοια χαρά. Αλλά στο τέλος η επιλογή είναι δική σας! 

Πιστεύουμε στην ενδυνάμωση των ασθενών μας για να ζήσουν μια ζωή ευεξίας και ισορροπίας.
Aesthetic Dental Clinic
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εσωτερικής λεύκανσης
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εσωτερικής λεύκανσης

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εσωτερικής λεύκανσης 

Όπως κάθε διαδικασία, η εσωτερική λεύκανση έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που μπορεί να την κάνουν κατάλληλη για ορισμένους ασθενείς και καταστάσεις, αλλά όχι για άλλους. 

Εάν σκέφτεστε να κάνετε εσωτερική λεύκανση, κάντε μια ειλικρινή συζήτηση με τον οδοντίατρό σας. Η κατανόηση των επιλογών σας και η λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων είναι σημαντική όταν πρόκειται για την υγεία σας. Ρωτήστε τι μπορείτε να περιμένετε με βάση την επαγγελματική εμπειρία του Οδοντίατρού σας.

Διατηρώντας τα αποτελέσματά της Εσωτερικής Λεύκανσης
Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα με μια πολύ μαλακή οδοντόβουρτσα.

Διατηρώντας τα αποτελέσματά της Εσωτερικής Λεύκανσης 

Δεδομένου ότι η εσωτερική λεύκανση διαρκεί συνήθως 5-6 χρόνια περίπου, μπορεί να χρειαστείτε θεραπείες συντήρησης για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα. Μιλήστε με τον Οδοντίατρο σας σχετικά με αυτό, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση και να προγραμματίσετε το μέλλον. 

Επιπλέον, μιλήστε με τον Οδοντίατρο σας για το τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε υγείες το στόμα σας, ώστε να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα μελλοντικού σφραγίσματος των δοντιών ή απονεύρωσης

Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα της λεύκανσης:

  • Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα με μια πολύ μαλακή οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα με φθόριο. 
  • Να καθαρίζετε τα δόντια σας καθημερινά με οδοντικό νήμα. 
  • Σκεφτείτε να φοράτε νάρθηκα βρυγμού το βράδυ εάν τρίζετε τα δόντια σας. 
  • Εάν παίζετε αθλήματα επαφής, σκεφτείτε να φοράτε προστατευτικό στόματος για να προστατεύσετε τα δόντια σας από συγκρούσεις. 
  • Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας για εξέταση και καθαρισμό. Ανάλογα με το ιστορικό και τη στοματική σας υγεία, θα διαφέρει και το πότε θα χρειαστείτε καθαρισμό και έλεγχο. 
  • Εάν ο οδοντίατρός σας έχει διαφορετικές συμβουλές για εσάς που είναι προσαρμοσμένες σε εσάς, ακολουθήστε πάντα αυτές τις συμβουλές.
  • Συζητήστε οποιονδήποτε πόνο, οποιαδήποτε ενόχληση ή ερωτήσεις έχετε με τον οδοντίατρό σας.
Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.