9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οψεις Πορσελάνης

Περιεχόμενα

Τι είναι οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης ή κεραμικές όψεις  είναι πολύ λεπτές, ειδικά διαμορφωμένες κατασκευές που μιμούνται τα χρώματα και τις ιδιότητες των δοντιών, σχεδιασμένες να καλύπτουν την μπροστινή επιφάνεια των δοντιών για να βελτιώσουν την εμφάνισή σας. Οι όψεις πορσελάνης συνδέονται με το μπροστινό μέρος των δοντιών, αλλάζοντας το χρώμα, το σχήμα, το μέγεθος ή και το μήκος τους.

Όψεις Πορσελάνης – Κεραμικές – Ποιο πρόβλημα επιλύουν;

Οι όψεις πορσελάνης βοηθούν στην επίλυση πολλών προβλημάτων σε ένα καθημερινό χαμόγελο, όπως:

  • Δόντια που έχουν αποχρωματιστεί – είτε λόγω ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωσης), είτε κηλίδες που έχουν έντονο λευκό ή καφέ χρώμα, που προκύπτει από τετρακυκλίνη ή άλλα φάρμακα, υπερβολικό φθόριο ή άλλα αίτια.
  • Δόντια τα οποία έχουν αλλαγές στο φυσιολογικό τους χρώμα λόγω εμφράξεων (σφραγίσματα).
  • Δόντια που έχουν αποτριφτεί μεταξύ τους (λόγω σφίξιμο δοντιών). Είναι η ενδεδιγμένη θεραπεια σε άτομα τα οποία έχουν Βρυγμό.
  • Δόντια που έχουν χαραχθεί ή είναι σπασμένα.
  • Δόντια που δεν είναι ευθυγραμμισμένα, που είναι ανομοιόμορφα ή ακανόνιστα (για παράδειγμα έχουν κοιλότητες ή εξογκώματα σε αυτά).
  • Δόντια με κενά μεταξύ τους (για να κλείσουν το διάστημα μεταξύ αυτών των δοντιών).

Διαδικασία Τοποθέτησης

Στις κεραμικές όψεις απαιτούνται συνήθως τρεις επισκέψεις στον οδοντίατρο – μία για την εκτίμηση της κατάστασης και την δημιουργία ενός σχεδίου θεραπείας, μία για την παρασκευή των δοντιών και μία για την εφαρμογή τους.

  • Διάγνωση και σχέδιο θεραπείας

Κατά τη διάρκεια αυτού του ραντεβού, ο οδοντίατρός σας θα εξετάσει τα δόντια σας για να βεβαιωθεί ότι οι κεραμικές όψεις είναι κατάλληλες για εσάς. Στη συνέχεια, θα συζητήσετε τι περιλαμβάνει η διαδικασία, καθώς και ορισμένους από τους περιορισμούς της. Εξηγήστε στον οδοντίατρό σας το αποτέλεσμα που προσπαθείτε να επιτύχετε.

  • Παρασκευή των δοντιών

Για την προετοιμασία των κεραμικών όψεων, είναι σημαντικό να αφαιρεθεί ένα μικρό μέρος από την αδαμαντίνη του δοντιού, για να δώσει χώρο στην κεραμική όψη. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν έχει καθόλου πόνο, διότι πραγματοποιείται με τη χρήση αναισθητικού.

Στην συνέχεια παίρνουμε αποτυπώματα από τα παρασκευασμένα δόντια και τα στέλνουμε στον οδοντοτεχνίτη για την τελική κατασκευή τους.

Πριν τελειώσει το ραντεβού, θα συγκολληθούν στα παρασκευασμένα δόντια πρόχειρες όψεις ρητίνης που θα ανταποκρίνονται στο τελικό σχήμα και χρώμα των κεραμικών όψεων.

  • Συγκόλληση

Πριν συγκολληθούν μονιμά οι κεραμικές όψεις, θα κάνουμε μια πρόβα στα δόντια σας, ώστε να καταλήξουμε στο τελικό χρώμα. Εφόσον καθοριστεί το τελικό χρώμα, τότε θα προχωρήσουμε στην τελική συγκόλληση.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Ο ασθενής δεν θα πρέπει να καταναλώσει τίποτα σκληρό από τη μεριά που έχουν τοποθετηθεί οι κεραμικές όψεις για τουλάχιστον 4 ώρες.

Έπειτα από μία εβδομάδα, θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού στο ιατρείο για τον επανέλεγχο των κεραμικών όψεων, τη διευθέτηση λεπτομερειών και την τελειοποίηση τους.

Τελικό αποτέλεσμα

Το χαμόγελο που πάντα θέλατε, και δεν πιστεύατε ότι μπορείτε να το έχετε!

Χαμόγελο που θα το ζήλευαν και οι star του Hollywood!

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.