9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER

Ενδοδοντική θεραπεία με Laser

Περιεχόμενα

Τι είναι η Ενδοδοντική θεραπεία με Laser;

Η ενδοδοντική θεραπεία με Laser αφορά στην απονεύρωση ενός δοντιού με τη χρήση Laser, ως μέθοδος αποστείρωσης των ριζικών σωλήνων.

Ποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η ενδοδοντική θεραπεία με Laser;

Όταν ο πολφός μολύνεται κυρίως από τερηδόνα, που δημιουργεί βαθιές κοιλότητες, ή λόγω κάποιου τραυματισμού ή κατάγματος, που επιτρέπει στα μικρόβια του στόματος να εισέλθουν εντός, υπάρχει η πιθανότητα να νεκρωθεί.

Ο πολφός αρχίζει να φλεγμαίνει, αυξάνεται η ροή του αίματος και η κυτταρική δραστηριότητα. Έτσι αρχίζει να δημιουργείται μια πίεση στο εσωτερικό του δοντιού που δεν μπορεί να καταπραϋνθεί από τους εσωτερικούς μηχανισμούς του δοντιού. Αντίστοιχα, στο νεκρό πολφό δημιουργούνται αέρια ως προϊόν της δραστηριότητας των εγκατεστημένων μικροβίων. Kατά αυτό τον τρόπο  αυξάνεται η πίεση που ασκείται στο εσωτερικό του δοντιού και έτσι προκαλείται απευθείας έντονος πόνος. Συνήθως αισθανόμαστε πόνο στο δόντι κατά τη μάσηση, καθώς και όταν το δόντι έρχεται σε επαφή με ζεστά ή παγωμένα τρόφιμα και ροφήματα.

Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία της ενδοδοντικής θεραπείας με Laser;

Αφού πραγματοποιήσουμε τη συνηθισμένη διαδικασία της απονεύρωσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Laser ως το τελικό στάδιο, για να αποστειρώσουμε σε βάθος το ριζικό σωλήνα του δοντιού και κυρίως τους παράπλευρους ριζικούς σωλήνες και το χώρο γύρω από τη ρίζα. Πανεπιστημιακές κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι το Laser προκαλεί αποστείρωση (σε ποσοστό που αγγίζει το 100%), σε μεγαλύτερο βάθος από όλες τις συμβατικές μεθόδους χημικο-μηχανικής απολύμανσης που χρησιμοποιούνται στην Ενδοδοντία, οι οποίες παρέχουν ικανοποιητική απολύμανση μόνο μέσα στον κύριο ριζικό σωλήνα, αλλά όχι και στα τοιχώματα του,  οπού υπάρχουν οι παράπλευροι ριζικοί σωλήνες και στον περιακρορριζικό χώρο, όπου υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό μικρόβιων. Αντίθετα, η ενέργεια του Laser διεισδύει βαθιά σε όλους αυτούς τους χώρους, ακόμα και αν οι ριζικοί σωλήνες είναι πολύ στενοί ή κυρτοί (στραβοί), και τους αποστειρώνει. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώνουμε την απονεύρωση μέσα σε μια μόνο συνεδρία , με απόλυτη ασφάλεια και άριστη πρόγνωση.

Όταν τελειώσει η διαδικασία της απονεύρωσης, τοποθετούμε ένα πρόχειρο σφράγισμα και έπειτα από κάποιες μέρες ο ασθενής επιστρέφει για να τοποθετήσουμε το μόνιμο σφράγισμα. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται ως μέθοδος πρόληψης και για να μπορέσει να στεγνώσει το φύραμα (κόλλα) έτσι ώστε να έχουμε την μεγίστη σφράγιση των ριζικών σωλήνων.

Ενδοδοντική θεραπεία με Laser: Τελικό αποτέλεσμα

Το τελικό αποτέλεσμα επιτυγχάνει αντισηψία στο μέγιστο βαθμό και, λόγω της ισχυρής αναπλαστικής του δράσης, προκαλεί ταχύτερη και καλύτερης ποιότητας οστική ανάπλαση στον περιακρορριζικό χώρο.

Με λίγα λόγια έχουμε μια θεραπεία η οποία μας εγγυάται άριστα αποτελέσματα κοντά στο 100%, χωρίς να έχουμε την επανεμφάνιση προβλημάτων.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.