9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Πόνος στα εμφυτεύματα δοντιών, υπάρχει?

Περιεχόμενα

Πόνος στα Εμφυτεύματα δοντιών, υπάρχει; Η απάντηση είναι Όχι, κατά την διάρκεια της επέμβασης, ο ασθενής δεν πρέπει να έχει καμία ενόχληση. Κατά την διάρκεια της επούλωσης είναι αρκετά συνηθισμένο ο ασθενής να έχει κάποιες ενοχλήσεις, που όσο πιο μεγάλη είναι η επέμβαση τόσο πιο πιθανό είναι να υπάρχουν αυτές οι ενοχλήσεις, όπου αυτές αντιμετωπίζονται με παυσίπονο!

Σύμφωνα με τους ασθενείς μας, η ενόχληση που αισθάνονται είναι μικρότερη από μια εξαγωγή δοντιού.

Εμφυτεύματα δοντιών

Τα εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η καλύτερη λύση για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν και είναι συνήθως πιο άνετα από άλλες επιλογές όπως η οδοντοστοιχία μασέλα. Μπορεί επίσης να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες του χαμόγελου σας κάνοντας το να φαίνεται και πάλι ομοιόμορφο!

Εάν σκέφτεστε να τοποθετήσετε οδοντικά εμφυτεύματα, είναι φυσικό να αναρωτιέστε αν είναι επώδυνα. Μπορεί να φαίνεται ότι η διαδικασία θα είναι οδυνηρή και αφόρητη λόγω όλης της φασαρίας που γίνεται γύρω από αυτά. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει καθόλου – πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν ευκολότερο και πιο βολικό από την κανονική οδοντοστοιχία ή άλλες επιλογές για την αντικατάσταση των δοντιών. 

Διάρκεια τοποθέτησης εμφυτευμάτων

Διάρκεια τοποθέτησης Εμφυτεύματος

Η τοποθέτηση ενός οδοντικού εμφυτεύματος διαρκεί περίπου μία ώρα, αλλά ανάλογα με το περιστατικό μπορεί να χρειάζεται από 1 έως 3 ώρες ή μερικές φορές περισσότερο. Ο χρόνος που απαιτείται για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιού ποικίλλει ανάλογα με το πώς ο οδοντίατρός σας επιλέγει την τεχνική του. 

Στάδια τοποθέτησης εμφυτευμάτων

Ποια είναι τα στάδια ενός οδοντικού εμφυτεύματος;

Η διαδικασία οδοντικών εμφυτευμάτων είναι μακρά και πολύπλοκη, με κάθε στάδιο της διαδικασίας να έχει προγραμματιστεί προσεκτικά από τους εξειδικευμένους οδοντίατρους μας. 

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το ιστορικό των δοντιών σας προτού αξιολογήσουμε εάν πρέπει ή όχι να τοποθετήσετε εμφυτεύματα. Εάν αποφασίσετε να συνεχίσετε την θεραπεία, ακολουθούν δύο ακόμη φάσεις: η προετοιμασία της περιοχής όπου θα τοποθετήσετε το εμφύτευμα, και μόλις γίνει η επούλωση, θα τοποθετηθεί η προσθετική εργασία πάνω στο εμφύτευμα.

Πόσο διαρκεί ο πόνος μετά από ένα εμφύτευμα

Πόσο διαρκεί ο πόνος μετά από ένα οδοντικό εμφύτευμα;

Είναι σύνηθες να αισθάνεστε ενόχληση μετά την επέμβαση οδοντικών εμφυτευμάτων. Ωστόσο, ο καθένας έχει διαφορετικούς χρόνους επούλωσης και διαφορετικά επίπεδα ανοχής στον πόνο. 

Τις επόμενες μέρες μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του εμφυτεύματος, θα υπάρχει κάποιου βαθμού πόνος που μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα ημέρες, ανάλογα με το πόσο περίπλοκη ήταν η διαδικασία. Είναι επίσης συνηθισμένο μετά από μεγάλες επεμβάσεις να υπάρξει πρήξιμο και ακόμα πιο σπάνια μελάνιασμα. Ωστόσο, αυτά τα συμπτώματα, μετά από μία εβδομάδα υποχωρούν. Αλλά και λίγο παραπάνω να πάρει, δεν υπάρχει λόγος αναστάτωσης.

Είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης?

Είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης οδοντικών εμφυτευμάτων;

Εάν σκέφτεστε να βάλετε ένα εμφύτευμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε πριν από τη διαδικασία. Πρώτον, όπως με κάθε χειρουργική διαδικασία, θα χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθησία για να μην υπάρχει καθόλου πόνος και δεύτερον μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέθη, όπου ο ασθενής είναι σαν να κοιμάται.

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι η ιδανική για μεγάλες επεμβάσεις όπου ο ασθενής σχεδόν δεν καταλαβαίνει τίποτα και η ώρα περνάει πιο γρήγορα. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να μένουν ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο της διαδικασίας και να παραμένουν ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει. Ωστόσο, άλλοι μπορεί να προτιμούν τη μέθη επειδή πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει να αισθάνονται πιο άνετα.

Μετά την επέμβαση, μπορείτε να περιμένετε να υποχωρήσουν τυχόν συμπτώματα μετά από 5 έως 7 ημέρες

Χρόνος ανάρρωσης μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων;

Οι χρόνοι ανάρρωσης ποικίλλουν ανάλογα με το περιστατικό και την μέθοδο τοποθέτησης ενός ή πολλών εμφυτευμάτων. 

Μετά την επέμβαση, μπορείτε να περιμένετε να υποχωρήσουν τυχόν συμπτώματα μετά από 5 έως 7 ημέρες. Ωστόσο, αυτό ποικίλλει ανάλογα με την πολυπλοκότητα της διαδικασίας – για ορισμένες επεμβάσεις μπορεί να χρειαστούν έως και 2 εβδομάδες πριν αισθανθούν ξανά καλύτερα.

Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τον χρόνο που απαιτείται για την ανάκαμψη από τη χειρουργική επέμβαση οδοντικών εμφυτευμάτων. 

Η μετέπειτα φροντίδα είναι ζωτικής σημασίας για να ελαχιστοποιήσετε την ενόχληση και να ανακουφίσετε τα συμπτώματα όσο το δυνατόν νωρίτερα. Εάν υπάρχουν σημάδια μόλυνσης, μη διστάσετε να το αναφέρετε αμέσως στον οδοντίατρό σας, ώστε να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό. Θα επιθεωρήσει αμέσως τη στοματική κοιλότητα για σημάδια πρηξίματος ή ερυθρότητας, που μπορεί να υποδηλώνουν ότι έχει εμφανιστεί βακτηριακή λοίμωξη. Στη συνέχεια, για να αντιμετωπιστεί γρήγορα και αποτελεσματικά, ο οδοντίατρος θα συνταγογραφήσει ειδική φαρμακευτική αγωγή, εάν είναι απαραίτητο.

Τελικές σκέψεις

Γνωρίζουμε ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια μεγάλη απόφαση. Πρέπει να λάβετε υπόψη την τιμή, το επίπεδο πόνου και τη μακροζωία των νέων δοντιών σας πριν αναλάβετε αυτή τη δέσμευση. 

Αξίζει το τίμημα και τον πόνο; Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται από εσάς, αλλά μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα από το κόστος των εμφυτευμάτων που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη λήψη αυτής της απόφασης. 
Η ομάδα μας στην Οδοντιατρική Γαλάνη είναι εδώ για να σας βοηθήσει να κάνετε μια τεκμηριωμένη επιλογή εξετάζοντας όλες τις πτυχές της διαδικασίας. Ως εκ τούτου, μπορείτε να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να δείτε εάν τα οδοντικά εμφυτεύματα θα είναι το καλύτερο για εσάς μακροπρόθεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.