9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της οδοντιατρικής

Περιεχόμενα

Πολλοί επαγγελματίες οδοντίατροι έχουν πλέον πρόσβαση σε ισχυρή τεχνολογία που χρησιμοποιεί σύγχρονους υπολογιστές και διαδικασίες παραγωγής προσθετικών εργασιών με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Στην Οδοντιατρική Γαλάνη είμαστε περήφανοι που μπήκαμε δυναμικά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης για την κατασκευή προσθετικών εργασιών με το σύστημα CEREC της DENTSPLY SIRONA!

Cerec - Η μέθοδος δημιουργίας οδοντικών αποκαταστάσεων στο οδοντιατρείο μας
Τι ακριβώς είναι το Cerec?

Τι οφέλη προσφέρει; 

Η διαδικασία μπορεί να ακούγεται περίπλοκη στην αρχή, αλλά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί και γιατί είναι ελκυστική σε ορισμένους ασθενείς.

Πώς λειτουργεί το CEREC;

Το CEREC (Chairside Economic Restoration of Esthetic Ceramic) είναι μια μέθοδος δημιουργίας οδοντικών αποκαταστάσεων στο οδοντιατρείο μας. 

Αυτές οι αποκαταστάσεις χρησιμοποιούνται συνήθως για την αποκατάσταση της βλάβης στο δόντι σας (ή στα δόντια) από τερηδόνα ή τραυματισμό. 

Στην Οδοντιατρική Γαλάνη διαθέτουμε εξειδικευμένο εξοπλισμό που μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε και να δημιουργούμε αποκαταστάσεις χρησιμοποιώντας τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, οι αποκαταστάσεις σχεδιάζονται και δημιουργούνται με χρήση CAD/CAM (computer-aided design and computer-aided manufacturing). Αυτή η διαδικασία σημαίνει ότι τα σχέδια γίνονται από αποτυπώματα του στόματος με scanner, με λογισμικό υπολογιστή, και στη συνέχεια περνούν σε μια μονάδα που κατασκευάζει την κεραμική αποκατάσταση.

Με την βοήθεια λοιπόν της τεχνητής νοημοσύνης μπορούμε να κατασκευάσουμε σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών:

Το CEREC συνήθως περιλαμβάνει 3 βήματα: 

  • Μετά την προετοιμασία του δοντιού που απαιτείται για την αποκατάσταση, σαρώνουμε το στόμα με το 3D scanner.
  • Έπειτα χρησιμοποιούμε το λογισμικό της τεχνητής νοημοσύνης για να σχεδιάσουμε ένα μοντέλο της αποκατάστασής σας, μια κατασκευασμένη, με απόλυτη ακρίβεια προσθετική αποκατάσταση για τα δόντια και το στόμα. Οι προδιαγραφές σχεδιασμού αναμεταδίδονται σε εξοπλισμό κοπής και λείανσης που φτιάχνει την αποκατάσταση με απίστευτη λεπτομέρεια. 
  • Στη συνέχεια, η αποκατάσταση τοποθετείται στο στόμα και γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές. Τέλος, η αποκατάσταση θα συγκολληθεί με το δόντι.

Πλεονεκτήματα του CEREC 

Αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις ανάγκες σας, καθώς εξαλείφει ορισμένες από τις πιο άβολες πτυχές των οδοντιατρικών εργασιών. 

Για παράδειγμα, η δημιουργία μιας θήκης χωρίς το CEREC θα απαιτούσε να πάρουμε ένα αποτύπωμα με τον παραδοσιακό τρόπο (αποτυπώματα σιλικόνης η αλγινικού) και να τα στείλουμε σε ένα εργαστήριο για να κατασκευάσει την θήκη. Αυτή η διαδικασία απαιτεί αναμονή για μέρες ή εβδομάδες και πολλαπλές επισκέψεις στον οδοντίατρο. 

Πλεονεκτήματα του CEREC 

Το CEREC διαθέτει μερικά απίστευτα πλεονεκτήματα: 

  • Η οδοντιατρική προσθετική εργασία που απαιτεί συνήθως πολλαπλές επισκέψεις μπορεί να κατασκευαστεί και να τοποθετηθεί σε ένα μόνο ραντεβού. Αυτό μπορεί να είναι απίστευτα βολικό για πολλούς, καθώς περιορίζει την αναστάτωση στο πρόγραμμά σας και το άγχος των πολλαπλών επισκέψεων στον οδοντίατρο. 
  • Η κατασκευή που δημιουργείται από τη μονάδα κοπής ή λείανσης είναι συνήθως πολύ ακριβής και επιτρέπει στον οδοντίατρό σας να διατηρεί περισσότερο έλεγχο στη διαδικασία. 
  • Η ολοκλήρωση της μόνιμης αποκατάστασης σε ένα μόνο ραντεβού αποφεύγει την ανάγκη για προσωρινές λύσεις. Μπορεί να είναι αγχωτικό να φροντίζετε για προσωρινές αποκαταστάσεις και διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο για ορισμένα οδοντικά προβλήματα όσο έχετε τις προσωρινές αποκαταστάσεις.

Το λογισμικό μαθαίνει μαζί με τον χρήστη

Ο λόγος για τις σημαντικά βελτιωμένες αρχικές προτάσεις με το λογισμικό CEREC 5 είναι η χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Με άμεσο αποτέλεσμα, η νέα γενιά λογισμικού μαθαίνει, μαζί με τον χρήστη, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει ακόμα καλύτερες αρχικές προτάσεις για προσθετικές εργασίες αλλά και για μελλοντικές εκδόσεις. 

Όχι μόνο οι αρχικές προτάσεις για την προσθετική αποκατάσταση βελτιώνονται από την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά ολόκληρη η ροή εργασίας υποστηρίζεται από το λογισμικό, σε πολλούς τομείς. Με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζονται αυτόματα οι ενδείξεις για την αποκατάσταση και οριοθετείται το περιθώριο προετοιμασίας. Ο άξονας τοποθέτησης για την προσθετική εργασία ρυθμίζεται επίσης πλήρως αυτόματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.