9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Γναθολογία

Περιεχόμενα

Τι είναι η Γναθολογία;

Η Γναθολογία είναι κλάδος μιας εξειδικευμένης οδοντιατρικής που μελετά και θεραπεύει το μασητικό σύστημα σε όλες τις ανατομικές και λειτουργικές του πτυχές. 

Ο στόχος αυτής της πειθαρχίας είναι η αναγνώριση της σωστής κρανιο-γναθικής σχέσης, η διατήρηση ή/και η αποκατάστασή της σε ισορροπία με τη λειτουργική και μυϊκή δραστηριότητα. 

Υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της σωστής επαφής μεταξύ των δύο οδοντικών τόξων, των μυών της κάτω γνάθου και των κρανιο-γναθικών οστών. Η Γναθολογία ασχολείται με τη μελέτη και την αποκατάσταση της σωστής ισορροπίας μεταξύ αυτών των περιοχών και την επίλυση της συμπτωματολογίας.

M;eupdoi
Ένας από τους στόχους της Γναθολογίας είναι και η θεραπεία του βρυγμού- τρίξιμο και σφίξιμο των δοντιών

Πότε να ξεκινήσετε μια Γναθολογική θεραπεία; 

Σε ασθενείς που χρειάζονται γναθολογική θεραπεία, προβλήματα με όργανα και ιστούς της γνάθου και των οδοντικών συστημάτων μπορεί να εμφανιστούν με πολλά διαφορετικά συμπτώματα. 

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν: 

  • Ευαισθησία του προσώπου και των αρθρώσεων.
  • Περιορισμό του ανοίγματος του στόματος.
  • Ένα μικρό σφύριγμα στα αυτιά.
  • Πονοκέφαλο (το πρωί) και πόνο στην κάτω γνάθο. 

Εάν ο ασθενής υποφέρει από ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα που αναφέρονται παρακάτω, είναι απαραίτητη η γναθολογική θεραπεία. Είναι απαραίτητο να προγραμματιστεί μια επίσκεψη στον Γναθολόγο και να εξεταστεί η στοματική κοιλότητα του ασθενούς και, αν χρειαστεί, να γίνει διαγνωστική ακτινογραφία στην περιοχή των αρθρώσεων.

Ένας από τους στόχους της Γναθολογίας είναι και η θεραπεία του βρυγμού- τρίξιμο και σφίξιμο των δοντιών (αύξηση του τόνου των μυών που εμπλέκονται στην κίνηση της κάτω γνάθου ή υπέρταση, κατά την οποία φθείρεται ο σκληρός ιστός του δοντιού (το ίδιο σμάλτο), η ανόρθωση της οδοντοστοιχίας ή η επαναφορά του οδοντικού τόξου.

 

Μέθοδοι Θεραπείας Κροταφογναθικής Διάρθρωσης

Για την ανακούφιση της έντασης και την αποκατάσταση της μυϊκής λειτουργίας της Γνάθου ένας τρόπος θεραπείας είναι η ορθοδοντική. Τέτοια συστήματα μπορούν να συντομεύσουν τη διαδικασία θεραπείας και να αποφύγουν προβλήματα με συνωστισμό και απόκλιση των δοντιών και να αποτρέψουν την ανάπτυξη παθολογικών προβλημάτων. 

Η μυογυμναστική είναι ένας άλλος τρόπος για την αποκατάσταση της λειτουργείας των μυών του οδοντοπροσωπικού συστήματος. Αυτή η τεχνική βοηθά στην τόνωση του σχηματισμού ενός σωστού δαγκώματος και στην πρόληψη των υποτροπών.

Η συγκλεισιακή διόρθωση είναι οδοντιατρική διαδικασία που εκτελείται για την ομαλοποίηση των μασητικών επαφών των δοντιών. Η ουσία του είναι να αλλάξει το σχήμα ορισμένων τμημάτων της μασητικής επιφάνειας των δοντιών, για την καλυτερη λειτουργεία του γναθοπροσωπικού συστήματος.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.