9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER

Θεραπεία Διχρωμίας Ούλων με Λέιζερ

Περιεχόμενα

Τι προκαλεί τα μαύρα ούλα;

Το χρώμα των ούλων ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Τα μαύρα ούλα και άλλες αλλαγές στο χρώμα των ούλων μπορεί να προκληθούν από ιατρική πάθηση, φάρμακα, κάπνισμα ή άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής.
Τα ούλα είναι σκληροί ιστοί που περιβάλλουν και συγκρατούν τα δόντια στη θέση τους. Μπορούν να κυμαίνονται σε χρώμα από κόκκινο ή ροζ έως καφέ ή μαύρο.
Η καλή στοματική υγεία είναι απαραίτητη για τη γενική ευημερία. Οι αλλαγές στο χρώμα των ούλων μπορεί να υποδηλώνουν ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας, οπότε ένα άτομο πρέπει να μιλήσει με έναν γιατρό για να προσδιορίσει την αιτία.

Αιτίες μαύρων ούλων

Υπάρχει μια σειρά από καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν μαύρα ούλα, όπως:

 1. Μελανίνη
  2. Το κάπνισμα
  3. Φάρμακα
 2. Τατουάζ αμαλγάματος
  5. Οξεία νεκρωτική ελκώδης ουλίτιδα
  6. Η νόσος του Addison
 3. Σύνδρομο Peutz-Jeghers

Θεραπεία μαύρων ουλών

Η ακριβής θεραπεία των μαύρων ούλων εξαρτάται από την αιτία που το προκάλεσε.

Αν έχουμε απόλυτα υγιή ούλα, υπάρχουν θεραπείες που βασίζονται στην χρήση LASER Μαλακών Ιστών που πραγματοποιούνται σε ένα ωριαίο ραντεβού.

Αυτή η θεραπεία γίνεται όταν έχουμε μαύρα ούλα λόγο της μελανίνης άλλα και του τατουάζ αμαλγάματος(το οποίο προκαλείται από την σφραγίσματα αμαλγάματος κοντά στα ούλα).

Όταν η δυσχρωμία των ούλων οφείλεται σε περιοδοντικούς παράγοντες, τότε η θεραπεία του προβλήματος γίνεται με διαφορετική προσέγγιση.

Η περιοδοντίτιδα προσβάλλει τα οστά και τους ιστούς που περιβάλλουν τα δόντια. Ξεκινά με την οδοντική πλάκα που σχηματίζεται και γεμίζει μικρόβια. Αυτά τα μικρόβια καταστρέφουν τα ούλα. Όταν η οδοντική πλάκα παραμείνει στα ούλα για πολύ καιρό, τότε η οδοντική πλακά μετατρέπεται σε οδοντική πετρά, τα μικρόβια παγιδεύονται και οδηγούν σε μόλυνση και δυσχρωμία των ούλων.

 Η θεραπεία της περιοδοντίτιδας περιλαμβάνει αποτρύγωση-καθαρισμό και ριζική απόξεση, για την σίγουρη αφαίρεση όλης της τρυγίας και της οδοντικής πλάκας που υπάρχει τόσο πάνω στα δόντια όσο και μέσα στα ούλα.

Πως γίνεται η θεραπεία με Laser

Αρχικά γίνονται μικρές εγχύσεις αναισθησίας, στις επιθυμητές περιοχές, για να είμαστε σίγουροι για την άνεση του ασθενή.

Έχοντας πάντα την κατάλληλη προστασία για το Laser ξεκινάμε στις επιθυμητές περιοχές και αφαιρούμε τους χρωματισμούς, ακουμπώντας το Laser πάνω τους.

Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 1 ώρα για ολόκληρο το στόμα. Και συνήθως δεν είναι απαραίτητη 2η συνεδρία.

Η διαδικασία γίνεται ΧΩΡΙΣ την χρήση νυστεριών, Πόνου και Αιμορραγίας.

Έπειτα από 2 εβδομάδες που χρειάζονται για να αναρρώσουν τα ούλα, το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό με την εικόνα των ροζ ούλων που υπάρχουν πλέον αντί των μαύρων ούλων.

Στην περίπτωση που έχουν παραμείνει κάποιοι χρωματισμοί, η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφτεί όσες φορές χρειάζεται μέχρι να εξαφανιστούν τελείως οι χρωματισμοί.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.