9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα διαρκούν για πάντα;

Περιεχόμενα

Το οδοντικό εμφύτευμα διαρκεί για πάντα; Είναι μόνιμο; Εάν αυτές είναι οι ερωτήσεις που διατρέχουν το μυαλό σας, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Ωστόσο, με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση, ένα οδοντικό εμφύτευμα μπορεί να διαρκέσει για περισσότερα από 25 χρόνια.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν σχεδιαστεί για να είναι μια μόνιμη επιλογή αντικατάστασης δοντιών. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να στηρίξουν την οδοντική δομή και να αντέξουν στο μάσημα ή το δάγκωμα χωρίς ολίσθηση, επειδή είναι σταθερά συνδεδεμένα με το οστό της γνάθου.

Εκτός από την αντικατάσταση των δοντιού / δοντιών που λείπουν, η χειρουργική επέμβαση εμφυτεύματος βοηθά επίσης στην αποκατάσταση της δομής του οστού της γνάθου μειώνοντας το φορτίο στα υπόλοιπα δόντια. Αυτό διατηρεί τον φυσικό ιστό των δοντιών σας και αποτρέπει τη φθορά των οστών ή την απορρόφηση που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των οστών της γνάθου.

Ένα οδοντικό εμφύτευμα μοιάζει ακριβώς με τα φυσικά δόντια σας και μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της εμπιστοσύνης και της αυτοεκτίμησής σας. Οι ασθενείς με κενά μεταξύ των δοντιών τους ως αποτέλεσμα της απώλειας των δοντιών μπορούν να χαμογελούν με υπερηφάνεια μετά από μια διαδικασία οδοντικού εμφυτεύματος. Εκτός από την αισθητική του αξία, η χειρουργική επέμβαση εμφυτεύματος σας διευκολύνει να φάτε και να μιλήσετε, επειδή η θέση του εμφυτεύματος στερεώνεται σταθερά στην οσφυϊκή χώρα σας.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για χειρουργική επέμβαση εμφυτευμάτων, οι οποίες περιλαμβάνουν οδοντιατρικές γέφυρες, οδοντοστοιχίες, οδοντιατρικές στεφάνες, μίνι εμφυτεύματα κ.λπ. Είναι ευεργετικό να αναγνωρίζετε τα πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων σε σχέση με άλλες επιλογές αντικατάστασης δοντιών, καθώς και πόσο διαρκούν τα οδοντικά εμφύτευμα.

Για να κατανοήσετε πλήρως την ερώτηση «αν τα οδοντικά εμφυτεύματα διαρκούν για πάντα», είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα συστατικά ενός οδοντικού εμφυτεύματος. Εδώ είναι τα τρία βασικά μέρη ενός  οδοντικού εμφυτεύματος:

  1. Εμφύτευμα – Αυτό είναι το ριζικό τμήμα του εμφυτεύματος. Είναι συνήθως κατασκευασμένο από τιτάνιο, το οποίο εισάγεται χειρουργικά στη σιαγόνα ενός ασθενούς. Με λίγα λόγια, το εμφύτευμα λειτουργεί ως ρίζα για τα προσθετικό μέρος – θήκη ή γέφυρα.
  2. Κολόβωμα – Το στήριγμα που βιδώνεται στο εμφύτευμα. Παραμένει πάνω από τη γραμμή των ούλων και κρατά τα προσθετικά μέρη στη θέση τους.
  3. Θήκη– Αυτό είναι το μέρος που μοιάζει με το φυσικό δόντι. Η θήκη είναι κυρίως κατασκευασμένο από κεραμικό ή μέταλλο- κεραμικό και στερεώνεται στο στήριγμα για να μιμείται το φυσικό δόντι.

Γενικά, τα εκτεθειμένα μέρη του οδοντικού εμφυτεύματος –κολόβωμα και θήκη- είναι πιο ευαίσθητα σε φθορά και ζημιές από το ίδιο το εμφύτευμα. Δηλαδή, η ρίζα τιτανίου μπορεί να διαρκέσει σχεδόν μια ζωή, ενώ η θήκη μπορεί να διαρκέσει περίπου 15 έως 25 χρόνια λαμβάνοντας υπόψη τη φροντίδα και τη συντήρηση που λαμβάνει.

Πόσο διαρκούν τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν περίπου 25 χρόνια ή περισσότερο. Αυτό ισχύει εφ ‘όσον τα φροντίζετε επαρκώς. Σημειώστε ότι η μακροζωία του οδοντικού σας εμφυτεύματος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

  • Η στοματική υγιεινή. Το πόσο καλά φροντίζετε και διατηρείτε το οδοντικό σας εμφύτευμα, όπως το βούρτσισμα και το νήμα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και πραγματοποιώντας μια εξαμηνιαία επίσκεψη στο οδοντιατρείο, θα επηρεάσει τη διάρκεια του οδοντικού σας εμφυτεύματος.
  • Πώς χρησιμοποιείτε τα δόντια σας. Το μάσημα ή το δάγκωμα σκληρών αντικειμένων και επίσης το άνοιγμα φελλού με τα δόντια σας θα επηρεάσει αρνητικά τη διάρκεια ζωής του εμφυτεύματος.
  • Πόσο επιδέξιος είναι ο οδοντίατρος που διαχειρίζεται το εμφύτευμα. Εάν η χειρουργική επέμβαση εμφυτεύματος γίνεται από έναν καλά εκπαιδευμένο και έμπειρο οδοντίατρο, το οδοντικό σας εμφύτευμα θα διαρκέσει περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επαγγελματίες οδοντίατροι γνωρίζουν πώς να τοποθετήσουν το εμφύτευμα τέλεια, να αξιολογήσουν την πρόοδο της οστεοενσωμάτωσης και να προσδιορίσουν εάν το οστό της γνάθου σας έχει συγχωνευθεί πλήρως με το εμφύτευμα.
  • Θέση του εμφυτεύματος. Η θέση του οδοντικού εμφυτεύματος στο στόμα σας θα καθορίσει επίσης τη μακροζωία του οδοντικού εμφυτεύματος. Για παράδειγμα, τα εμφυτεύματα που είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος του στόματος θα λάβουν περισσότερη πίεση λόγω του μασήματος από αυτά που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος. Ως αποτέλεσμα, το εμφύτευμα στο πίσω μέρος του στόματος μπορεί να αποτύχει πιο γρήγορα από αυτά στο μπροστινό μέρος του στόματος.
  • Η γενική στοματική υγεία και τρόπος ζωής σας. Οι ασθενείς που καπνίζουν ή πίνουν πολύ αλκοόλ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης ανεπάρκειας εμφυτεύματος από τους μη καπνιστές και εκείνους που δεν πίνουν πολύ αλκοόλ. Ως εκ τούτου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το οδοντικό εμφύτευμα σας διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο, αποφύγετε το κάπνισμα και το ποτό σε μεγάλο βαθμό πριν και μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος.

Εάν έχετε περαιτέρω απορίες σχετικά με τη διαδικασία οδοντικού εμφυτεύματος, επικοινωνήστε μαζί μας ή προγραμματίστε μια επίσκεψη με κάποιον από τους επαγγελματίες οδοντίατρους για απαντήσεις. Είμαστε πάντα εδώ για εσάς.

Γιατί αποτυγχάνουν τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν σχεδιαστεί για να είναι μια μόνιμη επιλογή αντικατάστασης δοντιών όταν συντηρούνται σωστά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που ενδέχεται να προκαλέσουν πρόωρη αποτυχία του οδοντικού εμφυτεύματος. Διαβητικοί ασθενείς ή ασθενείς που υποφέρουν από προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις όπως ο καρκίνος διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης αποτυχίας οδοντικού εμφυτεύματος.

Οι κακές πρακτικές στοματικής υγιεινής μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αποτυχία των οδοντικών εμφυτευμάτων. Όπως και με τα φυσικά δόντια σας, πρέπει να συντηρείτε τα οδοντικά εμφυτεύματά σας βουρτσίζοντας και πλένοντας  τα τακτικά. Οι κακές πρακτικές στοματικής υγιεινής μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένεια των ούλων – ουλίτιδα ή περιοδοντική νόσο, η οποία μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε αποτυχία των οδοντικών εμφυτευμάτων. Η ασθένεια των ούλων αναγκάζει τα ούλα να υποχωρήσουν, εκθέτοντας έτσι τις ρίζες των δοντιών και βλάπτοντας σταδιακά τους ιστούς των ούλων που τους ασφαλίζουν εντός της σιαγόνας. Η πρόληψη της ουλίτιδας και της περιοδοντικής νόσου μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη μακροζωία των οδοντικών εμφυτευμάτων σας.

Τα φλεγμονώδη ούλα, η αιμορραγία και ο πόνος κατά το βούρτσισμα ή το νήμα είναι μερικά από τα σημεία και συμπτώματα της νόσου των ούλων. Μην διστάσετε να επισκεφθείτε έναν επαγγελματία οδοντίατρο μόλις παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα για να διασφαλίσετε τη μακροζωία των φυσικών δοντιών και του οδοντικού εμφυτεύματος.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οδοντικά εμφυτεύματα και τις σωστές πρακτικές στοματικής υγιεινής, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Στην Οδοντιατρική Κλινική Γαλάνη, προσφέρουμε προσιτές διαδικασίες οδοντικών εμφυτευμάτων και χρησιμοποιούμε τα πιο πρόσφατα οδοντιατρικά εργαλεία και τεχνικές για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι ειδικευμένοι οδοντίατροί μας είναι καλά εκπαιδευμένοι για να χειρίζονται αποτελεσματικά τη χειρουργική επέμβαση εμφυτεύματος και μόλις τοποθετηθεί το εμφύτευμα, θα διασφαλίσουμε ότι θα λάβετε μια όμορφη αποκατάσταση των οδοντικών.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού οδοντικού εμφυτεύματος με τους κορυφαίους και διάσημους ειδικούς μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.