9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Μπορώ να αλλάξω το σχήμα των δοντιών μου;

Περιεχόμενα

Μπορώ να αλλάξω το σχήμα των δοντιών μου;

Εάν κάποια από τα δόντια σας είναι άνισα, στραβά, συνωστισμένα ή παραμορφωμένα, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σας και την αυτοεκτίμησή σας. Τα δόντια δεν είναι μόνο ένα αισθητικό ζήτημα, καθώς τα συνωστισμένα δόντια μπορεί επίσης να είναι πιο δύσκολο να βουρτσιστούν και να καθαριστούν ενδιάμεσα με οδοντικό νήμα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τερηδόνας, ασθένειας των ούλων και συναφών προβλημάτων στοματικής υγείας.

Μερικοί άνθρωποι έχουν από γεννησιμιού συνωστισμένα ή λανθασμένα δόντια, ενώ άλλες ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται σε καθημερινή φθορά και τριβή των δοντιών, βλάβη από λείανση των δοντιών ή οδοντιατρικούς τραυματισμούς. Ευτυχώς, υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για να φτιάξετε τα δόντια σας και να σας χαρίσω ένα χαμόγελο με το οποίο θα είστε πιο ευτυχισμένοι.

Εάν θέλετε να αλλάξετε κάτι για το χαμόγελό σας, ρωτήστε μας για οποιαδήποτε από τις ακόλουθες θεραπείες ή άλλες υπηρεσίες που προσφέρουμε. Θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για την περίπτωσή σας.

Ανάπλαση Περιγράμματος Δοντιών

Εάν πιστεύετε ότι τα δόντια σας είναι πολύ μεγάλα ή έχουν λάθος σχήμα, ο οδοντίατρος σας μπορεί να προτείνει μια διαδικασία διαμόρφωσης περιγράμματος ή αναμόρφωσης των δοντιών για να τροποποιήσετε την εμφάνισή τους. Ο επαναπροσδιορισμός των δοντιών περιλαμβάνει την αφαίρεση λεπτών στρωμάτων της σκληρής επιφάνειας των δοντιών (το σμάλτο) για τη δημιουργία ενός πιο ισορροπημένου και ευχάριστου χαμόγελου.

Ο οδοντίατρός σας θα σημειώσει τις περιοχές στα δόντια σας όπου απαιτείται αναμόρφωση και θα μειώσει απαλά το μέγεθός τους και θα αλλάξει το σχήμα τους. Ακόμη και η αφαίρεση λίγων χιλιοστών σμάλτου μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο εμφάνισης, αίσθησης και λειτουργίας των δοντιών σας. Αφού ένα δόντι διαμορφωθεί, η επιφάνειά του θα γυαλιστεί μέχρι να γίνει λεία όπως πριν.

Επειδή μπορεί να μην χρειάζεται να γίνει  αποκατάσταση, η διαμόρφωση των δοντιών είναι συνήθως μια φθηνότερη επιλογή από άλλες θεραπείες αισθητικής οδοντιατρικής. Συνήθως μπορεί να ολοκληρωθεί γρήγορα και ανώδυνα, χωρίς να απαιτείται αναισθησία, επειδή ο οδοντίατρός σας επεμβαίνει ελάχιστα το δόντι και μόνο στο σμάλτο.

Όψεις Ρητίνης

Η αναμόρφωση του δοντιού συχνά περιλαμβάνει την προσθήκη και την αφαίρεση οδοντική ιστού. Εάν χρειάζεται να χτιστούν συγκεκριμένες περιοχές των δοντιών σας, ο οδοντίατρος σας μπορεί να χρησιμοποιήσει αισθητική σύνθετη ρητίνη στα δόντια, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για λευκά σφραγίσματα. Αυτό εφαρμόζεται σε λεπτές στρώσεις και στη συνέχεια σκληραίνει χρησιμοποιώντας ένα υπεριώδες φως.

Οι Όψεις Ρητίνης μπορεί να γεμίσει μικρούς λάκκους, αυλακώσεις και ρωγμές στα δόντια για να τους δώσει πιο ομαλό φινίρισμα και να τους κάνει πιο ανθεκτικούς στα βακτήρια και την αποσύνθεση. Μπορεί επίσης να σφραγίσει μικρά κενά μεταξύ των δοντιών και να εξομαλύνει τις αιχμηρές ή ανώμαλες άκρες. Ο οδοντίατρος σας θα προσαρμόσει το χρώμα της ρητίνης ώστε να ταιριάζει με τη φυσικό χρώμα των δοντιών σας.

Οδοντιατρικές Θήκες

Οι Οδοντικές Θήκες χρησιμοποιούνται συχνά για την αποκατάσταση ή την ενίσχυση ενός δοντιού που έχει υποστεί ζημιά, έχει φθαρεί ή υποβληθεί σε οδοντιατρική θεραπεία, όπως μια απονεύρωση, αλλά μπορούν επίσης να επιλεγούν για αισθητικούς λόγους. Μια οδοντιατρική στεφάνη κατασκευάζεται για να ταιριάζει σε ένα υπάρχον δόντι και στη συνέχεια να στερεώνεται στη θέση του.

Οι σύγχρονες Οδοντιατρικές Θήκες κατασκευάζονται συνήθως από πορσελάνη, οι οποίες επιλέγονται για να ταιριάζουν με το φυσικό χρώμα των δοντιών σας. Για γομφίους στο πίσω μέρος του στόματος που πρέπει να αντέξουν σε μεγαλύτερη δύναμη, μπορεί να προτείνονται στεφάνες από μέταλλο-πορσελάνη, καθώς έχουν ισχυρότερο μεταλλικό πυρήνα. Οι πλήρεις μεταλλικές θήκες είναι μια άλλη επιλογή, αλλά είναι λιγότερο δημοφιλείς λόγω της τεχνητής εμφάνισής τους.

Για να φτιάξετε μια Οδοντιατρική Θήκη, ο οδοντίατρος θα προετοιμάσει το υποκείμενο δόντι και θα πάρει ένα αποτύπωμα. Αυτό μπορεί να σταλεί σε ένα οδοντιατρικό εργαστήριο, όπου η προσαρμοσμένη θήκη σας θα σχεδιαστεί και κατασκευαστεί. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο θα σας δώσουμε μια πρόχειρη θήκη για να μην έχετε πρόβλημα με την εμφάνιση όταν αφορά μπροστινά δόντια η για να προστατεύσουμε το δόντι από φθορά ενώ κατασκευάζεται η μόνιμη θήκη σας.

Όψεις Πορσελάνης

Ένας άλλος τρόπος για να αλλάξετε την εμφάνιση των δοντιών σας είναι να καλύψετε ένα ή περισσότερα δόντια με Όψεις Πορσελάνης. Αυτά είναι πολύ λεπτά κελύφη πορσελάνης που συνδέονται με σμάλτο δοντιών για να αναμορφώσουν ή να λευκαίνουν ένα χαμόγελο.

Οι Όψεις Πορσελάνης είναι ειδικά κατασκευασμένες για να ταιριάζουν στο στόμα σας και να στερεώνονται στη θέση τους. Τα Όψεις Πορσελάνης εφαρμόζονται απευθείας στην επιφάνεια των δοντιών και σκληραίνονται με υπεριώδες φως. Η επιφάνεια των δοντιών σας θα πρέπει να μειωθεί ελαφρώς σε μέγεθος πριν τοποθετηθούν οι Όψεις, έτσι ώστε να μην προεξέχουν στο στόμα σας.

Οι Κεραμικές Όψεις μπορούν να είναι μια αποτελεσματική λύση για τη διόρθωση των δοντιών που έχουν ελαττώματα και μια πολύ καλή αισθητική επιλογή, αλλά δεν θα είναι η επιλογή για πιο σοβαρά στραβωμένα δόντια ή για τη διόρθωση ενός προβλήματος υγείας του στόματος. Μόλις τοποθετηθούν οι Όψεις Πορσελάνης, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές του οδοντιάτρου σας για να μην σπάσουν ή να χαλαρώσουν.

Ορθοδοντική

Η ορθοδοντική είναι μια πιο μακροπρόθεσμη επιλογή για την ευθυγράμμιση και το κλείσιμο των κενών των δοντιών που προεξέχουν. Εάν τα δόντια σας είναι υπερβολικά στραβωμένα για Όψεις η Στεφάνες, μπορεί να συνιστάται η Ορθοδοντική, αλλά αυτό μπορεί να είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση που διαρκεί ένα χρόνο ή περισσότερο.

Η ορθοδοντική θεραπεία δεν είναι μόνο για εφήβους. Τα μοντέρνα σιδεράκια είναι πιο διακριτικά και άνετα από αυτά του παρελθόντος, οπότε δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για ένα χαμόγελο «σιδηροδρομικής γραμμής». Εάν ανησυχείτε για την εμφάνισή σας, ο οδοντίατρος ή ο ορθοδοντικός σας μπορεί να προσφέρει «αόρατες» επιλογές στήριξης, όπως:

Τα κεραμικά στηρίγματα με δόντια έχουν επιλεγεί ώστε να ταιριάζουν με το φυσικό χρώμα των δοντιών σας.

Γλωσσικά σιδεράκια που κολλάνε πίσω από τα δόντια και όχι μπροστά, κρυμμένα από το όλους.

Αόρατη ορθοδοντική από διαφανές πλαστικό που ταιριάζουν στα δόντια σαν στοματικός νάρθηκας.

Οι διαφανείς ευθυγραμμιστές (μασελάκια, ναρθηκάκια) μπορεί να είναι αποτελεσματικοί για τη θεραπεία ήπιων έως μέτριων ορθοδοντικών προβλημάτων, αλλά μπορεί να χρειαστείτε σιδεράκια για να διορθώσετε ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. Στην Οδοντιατρική Κλινική Γαλάνη οι ειδικά εκπαιδευμένοι Οδοντίατροί μπορούν να σας εξηγήσουν ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες για εσάς και θα απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Συζητήστε με έναν οδοντίατρο Αισθητικής της Κλινικής μας

Ό, τι θέλετε να αλλάξετε για το χαμόγελό σας, οι καλλυντικοί οδοντίατροι της Οδοντιατρικής Κλινικής Γαλάνη μπορούν να βοηθήσουν. Θα εξετάσουμε το στόμα σας και θα ακούσουμε τις ανάγκες σας και τι θέλετε να αλλάξετε, ώστε να προτείνουμε τις πιο κατάλληλες θεραπείες για τις ανάγκες σας και το εύρος τιμών σας. Προσφέρουμε επίσης ευέλικτα χρηματοοικονομικά σχέδια για να σας βοηθήσουμε να κατανείμετε το κόστος των πληρωμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.