9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

LASER

Αφαίρεση Καλύπτρας Φρονιμίτη με Περιστεφανίτιδα

Τι είναι η Περιστεφανίτιδα

Πρόκειται για μια συγκεκριμένη πάθηση που ονομάζεται  περιστεφανίτιδα και αφορά αποκλειστικά τους φρονιμίτες. Συνήθως συμβαίνει σε νέα άτομα 18-25 ετών όταν και αρχίζουν να ανατέλλουν στο στόμα οι φρονιμίτες.

Είναι μια φλεγμονή, η οποία προκαλεί από μερικό έως αφόρητο πόνο, που προκαλείται κυρίως από την μόλυνση των ούλων γύρω από τον φρονιμίτη που έχει αποκαλυφθεί μερικώς ή καθόλου στο στόμα.

Το πρόβλημα

Το ούλο που περιτριγυρίζει τον φρονιμίτη ερεθίζεται από την συσσώρευση παθογόνων μικροοργανισμών και ως συνέπεια έχουμε πρήξιμο και την δημιουργία μιας επώδυνης καλύπτρας που σκεπάζει ένα μέρος του δοντιού ή σχεδόν όλο.

Μερικά συμπτώματα που μπορεί να υπάρξουν:

  1. Πόνος.
  2. Πρήξιμο ούλων στην περιοχή του προσβεβλημένου δοντιού.
  3. Άσχημη αναπνοή.
  4. Δυσκολία στο άνοιγμα του στόματος.

Διαδικασία

Η εκτομή του ούλου που καλύπτει τον φρονιμίτη γίνεται χωρίς αναισθησία, και αυτό συμβαίνει χάρη στην καταπραϋντική δράση του Laser έτσι ο ασθενής δεν πονάει, αλλά αντιθέτως ανακουφίζεται από τον πόνο που τον ταλαιπωρούσε.

Επίσης υπάρχει και η επιλογή της εξαγωγής φρονιμήτη.

Το αποτέλεσμα

Μετά από 3-4 ημέρες δεν υπάρχει σημάδι της επέμβασης στο στόμα. Χάρη στην εξαιρετική αναπλαστική και βιοδιεγερτική δράση των Laser και με την τήρηση της κατάλληλης στοματικής υγιεινής από τον ασθενή, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να μην υποτροπιάσει ξανά η συγκεκριμένη πάθηση.

Λόγω της καλύτερης αιμοστατικής και αναπλαστικής τους δράσης αλλά και της ικανότητας αποστείρωσης σε μεγαλύτερο βάθος, τα Laser αποτελούν την πιο αποτελεσματική θεραπεία.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.