9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER

Θεραπεία Περιοδοντίτιδας με laser

Περιεχόμενα

Τι είναι η περιοδοντίτιδα;

Η Περιοδοντίτιδα, επίσης γνωστή ως πυόρροια, είναι μια φλεγμονώδη ασθένεια που προσβάλλει το περιοδόντιο, δηλαδή τους ιστούς που περιβάλλουν και στηρίζουν τα δόντια. Ως συνέπεια της περιοδοντίτιδας έχουμε την προοδευτική απώλεια του φατνιακού οστού γύρω από τα δόντια. Χωρίς την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε κινητικότητα και την επακόλουθη απώλεια των δοντιών.

Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία της θεραπείας περιοδοντίτιδας με laser;

Χρησιμοποιούμε το Laser για να έχουμε καλύτερη πρόσβαση και να αφαιρέσουμε τη φλεγμονή του ιστού των ούλων και γύρω από τη ρίζα του δοντιού. Όταν ο μολυσμένος ιστός απομακρύνεται και η ρίζα είναι εκτεθειμένη, η ριζική απόξεση ξεκινά. Αυτή περιλαμβάνει απόξεση της πλάκας και πέτρας που έχει δημιουργηθεί κάτω από την παρυφή των ούλων και γύρω από τη ρίζα. Ο οδοντίατρος στη συνέχεια λειαίνει τη ρίζα και αφαιρεί οποιαδήποτε τραχιά σημεία μπορεί να προσελκύσουν τα βακτηρίδια και να προκαλέσουν μελλοντικές μολύνσεις.

Η θεραπεία της περιοδοντίτιδας αποτελεί μια εύκολη διαδικασία. Η συμβολή της χρήσης των Laser στην περιοδοντική θεραπεία είναι τεράστια, καθώς αποφεύγουμε τις χειρουργικές θεραπείες και τις ενέσεις, τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι πολύ καλύτερα και ταχύτερα σε σχέση με τη συμβατική ή ακόμη και τη χειρουργική περιοδοντική θεραπεία, την οποία συνήθως αποφεύγουμε με τη χρήση των Laser.

Προκειμένου η διαδικασία της θεραπείας περιοδοντίτιδας με Laser να είναι αποτελεσματική, θα πρέπει να προηγηθεί η κλασσική μέθοδος θεραπείας περιοδοντίτιδας. Το laser μπαίνει σαν το τελικό στάδιο της θεραπείας για να μπορέσει έτσι να αναδείξει όλα τα πλεονεκτήματα του.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας περιοδοντίτιδας με laser;

Οι κυριότεροι λόγοι που μας εξηγούν γιατί η θεραπεία περιοδοντίτιδας με Laser είναι καλύτερη από τις κλασσικές μεθόδους θεραπείας της περιοδοντίτιδας είναι οι εξής:

  1. Είναι συντηρητική και ελάχιστα επεμβατική. Έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις αποφεύγονται οι χειρουργικές επεμβάσεις και τα ράμματα.
  2. Έχουμε ελάχιστο έως και καθόλου πόνο.
  3. Λόγω της έλλειψης πόνου δεν χρειάζεται αναισθησία. Έτσι αποφεύγουμε τις βελόνες και το μούδιασμα που μπορεί να έχουμε για ώρες έπειτα από την αναισθησία.
  4. Η υποουλική απόξεση και η αφαίρεση του φλεγμονώδους επιθηλίου γίνεται ταυτόχρονα καθώς το Laser αποστειρώνει τον περιοδοντικό θύλακα από όλα τα παθογόνα μικρόβια όπως και τους ιστούς γύρω από αυτόν.
  5. Η ισχυρή αναλγητική δράση των Laser βοηθά στην ευαισθησία των ούλων που μετά τη θεραπεία είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τις κλασσικές μεθόδους και περνάει μέσα σε 3-4 ημέρες.
  6. Η φλεγμονή εξαφανίζεται άμεσα, η αιμορραγία των ούλων σταματά και η επαναπρόσφυση τους στην επιφάνεια της ρίζας γίνεται σε λίγες μόνο ημέρες. Αυτό οφείλεται στην ισχυρή αναπλαστική δράση των Laser.
  7. Χάρη στην αναπλαστική δράση των Laser γίνεται καλύτερη, ταχύτερη και υψηλότερης ποιότητας οστική ανάπλαση, με αποτέλεσμα επαναδημιουργία οστού στην περιοχή της βλάβης.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Laser είναι ότι ακόμα και στην πιο σπάνια περίπτωση της χειρουργικής περιοδοντικής θεραπείας, ισχύουν και πάλι όλα τα πλεονεκτήματα της αποστείρωσης, της συντομότερης διάρκειας μετεγχειρητικού πόνου, της ταχύτερης επούλωσης της τομής και γρήγορης επούλωσης των ούλων και το σημαντικότερο που είναι η ταχύτερη και καλύτερη οστικής ανάπλαση.

Θεραπεία Περιοδοντίτιδας με laser: Μετεγχειρητικό στάδιο

Σε μερικές εβδομάδες, με την ταυτόχρονη συνεργασία και την κατάλληλη φροντίδα από τον ασθενή, η κινητικότητα των δοντιών μειώνεται, τα ούλα έχουν σταματήσει να αιμορραγούν, η φλεγμονή έχει υποχωρήσει και το οστό αναπλάθεται με γρηγορότερους ρυθμούς.

Θεραπεία Περιοδοντίτιδας με laser: Τελικό αποτέλεσμα

Ως αποτέλεσμα, ο ασθενής αισθάνεται πιο υγιής, η κινητικότητα των δοντιών (αν υπήρχε) έχει μειωθεί στο ελάχιστο, το στόμα δεν έχει την άσχημη μυρωδιά που είχε προηγουμένως, ενώ δεν λείπει το υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο θα είναι ορατό πάνω στα υγιή πλέον ούλα.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.