9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Ψηφιακή Ρομποτική Οδοντιατρική Γαλάνη με το Cerec®

Περιεχόμενα

Η Οδοντιατρική Γαλάνη μπορεί να θεραπεύσει το δόντι σας και να τοποθετήσει την μόνιμη θήκη σας σε 3 μέρες αντί για 1 εβδομάδα που είναι ως τώρα ο βασικός χρόνος τοποθέτησής και χωρίς ενδιάμεσες επισκέψεις στον οδοντίατρο!

Στην Οδοντιατρική Γαλανή μπορούμε να δημιουργήσουμε την νέα σας θήκη με την ψηφιακή τεχνολογία CEREC (Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics, ή αλλιώς CEramic REConstruction) όσο εσείς περιμένετε στην αίθουσα αναμονής ή κάνετε μια βόλτα στα μαγαζιά. Χρησιμοποιώντας το κοπτικό μηχάνημα CEREC, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψηφιακές εικόνες του δοντιού σας για να κοπεί η θήκη ή η γέφυρα σας σε μερικές μόνο ώρες.

Με την θήκη CEREC, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πολλές επισκέψεις στον οδοντίατρο, φορώντας προσωρινές θήκες ή περιμένετε εβδομάδες για τις μόνιμες θήκες σας. Στην Οδοντιατρική Γαλάνη, οι θήκες CEREC εφαρμόζουν τελειά, συντηρούν και ενισχύουν τη δομή των δοντιών και παραμένουν ανθεκτικές.

Τι είναι το CEREC®;

Εν συντομία, οι οικονομικές αποκαταστάσεις του Esthetic Ceramic ή του CEREC® είναι μια νέα, state-of-the-art μέθοδος ανακατασκευής των αποκαταστάσεων των δοντιών. Το CEREC® χρησιμοποιεί σχεδίαση υποβοηθούμενη από υπολογιστή (CAD) και κατασκευή με υπολογιστή (CAM) για να προσφέρει μονοήμερες αποκαταστάσεις για ασθενείς.

Αυτή η νέα τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση σε κεραμικές αποκαταστάσεις, όπως στεφάνες και όψεις κεραμικές για ασθενείς, έτσι ώστε να μην υπάρχει πλέον αναμονή μεταξύ της προετοιμασίας της αποκατάστασης και της λήψης της  τελικής αποκατάστασης.

Με το CEREC®, η τεχνολογία χρησιμοποιείται ενώ κάθεστε στην οδοντιατρική καρέκλα, η οποία είναι τόσο οικονομική για εσάς και τον οδοντίατρό σας.

Οι αποκαταστάσεις που δημιουργούνται είναι χωρίς μέταλλα και για να αποκαταστήσουν το δόντι σας στη φυσική ομορφιά, τη δύναμη και τη λειτουργία του. Με την τεχνολογία CAD-CAM της CEREC®, αυτές οι κεραμικές αποκαταστάσεις μπορούν να γίνουν σε 3 μόνο μέρες στον οδοντίατρο.

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

  • Θήκες
  • Γέφυρες
  • Ένθετα-Επένθετα
  • Όψεις Πορσελάνης
  • Όψεις Ρητίνης
  • Οδοντικά Εμφυτεύματα
  • Μερικές Οδοντοστοιχίες
  • Ολικές Οδοντοστοιχίες
  • Νάρθηκες για Άπνοια Ύπνου
  • Άλλες Ορθοδοντικές Συσκευές

 

 

Η διαδικασία CEREC®

Το CEREC® χρησιμοποιεί την τεχνολογία CAD-CAM για να σχεδιάσει και να επεξεργαστεί προσαρμοσμένες αποκαταστάσεις κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στον οδοντίατρο. Πώς λειτουργεί λοιπόν αυτή η διαδικασία;

Εξέταση και προετοιμασία

Πριν ξεκινήσετε, ο οδοντίατρος θα καθορίσει εάν το CEREC® είναι κατάλληλο για εσάς. Ανάλογα με την υγιή δομή των δοντιών που απομένει, μπορεί να είναι ένα απλό σφράγισμα ή μπορεί να χρειαστείτε μις θήκη. Αφού εξετάσει τις επιλογές σας, ο οδοντίατρος θα ξεκινήσει τη διαδικασία χορηγώντας αναισθητικό και προετοιμάζοντας το δόντι σας για αποκατάσταση αφαιρώντας τη φθορά και τον εξασθενημένο ιστό των δοντιών.

Ψηφιακό Οπτικό αποτύπωμα

Για να γίνει η επιθυμητή αποκατάσταση, πρέπει να δημιουργηθεί μια τρισδιάστατη εικόνα του δοντιού που πρέπει να αποκατασταθεί από μια σάρωση ψηφιακής κάμερας του δοντιού. Αυτή η τρισδιάστατη εικόνα θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία της αποκατάστασης χωρίς να χρειάζεται να πάρω βρώμικη εντύπωση. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αποτυπωτικό υλικό που προκαλεί πολλές φορές τάσεις προς εμετό. Ο υπολογιστής και το λογισμικό CEREC® 3D μετατρέπει στη συνέχεια την ψηφιακή εικόνα σε ένα τρισδιάστατο εικονικό μοντέλο του προετοιμασμένου δοντιού.

Κοπτικό Μηχάνημα

Αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της προσαρμοσμένης αποκατάστασης που απαιτείται για το δόντι. Με βάση το αρχικό χρώμα του δοντιού σας, ο οδοντίατρος μπορεί να επιλέξει το σωστό χρωματιστό κεραμικό μπλοκ και σε λίγα λεπτά, η κοπτική συσκευή μπορεί να δημιουργήσει την απαιτούμενη αποκατάσταση.

Τοποθετώντας την Αποκατάσταση

Αφού γίνει η αποκατάσταση, είναι έτοιμο να δοκιμαστεί για να διασφαλιστεί ότι θα ταιριάζει σωστά. Όταν είναι έτοιμη, η αποκατάσταση γυαλίζεται και συνδέεται στη θέση της από τον οδοντίατρό σας. Επομένως, δεν απαιτείται προσωρινή αποκατάσταση και δεν απαιτείται ταξίδι επιστροφής, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Πλεονεκτήματα στη χρήση του CEREC®

Το CEREC® έχει φέρει επανάσταση στη διαδικασία αποκατάστασης. Δημιουργήθηκε με γνώμονα τον ασθενή για να κάνει μια επίσκεψη στον οδοντίατρο όσο το δυνατόν χωρίς πόνο. Μερικά από τα οφέλη από τη χρήση του CEREC® είναι:

  • Οι περισσότερες διαδικασίες μπορούν να γίνουν σε μία επίσκεψη – λιγότερο δαπανηρή και λιγότερο χρονοβόρα
  • Λιγότερο επώδυνες ενέσεις λόγω μιας επίσκεψης
  • Δεν χρειάζονται οι κλασσικές μέθοδοι αποτύπωσης που δημιουργούν και τάση προς εμετό
  • Δεν χρειάζεται προσωρινή αποκατάσταση για ενδιάμεσες επισκέψεις
  • Δυνατότητα διατήρησης όσο το δυνατόν περισσότερης φυσικής δομής των δοντιών
  • Μακροχρόνιες αποκαταστάσεις – μπορεί να διαρκέσουν πάνω από 10 χρόνια
  • Επαναφέρει τα δόντια στη φυσική ομορφιά, τη λειτουργία και τη δύναμη τους
  • Αποκαταστάσεις χωρίς μέταλλο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.