9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Οι 7 πιο αξιόπιστες εταιρείες εμφυτευμάτων δοντιών

Οι 7 πιο αξιόπιστες εταιρείες εμφυτευμάτων δοντιών

Περιεχόμενα

Στον κόσμο της σύγχρονης οδοντιατρικής, τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν αλλάξει εντελώς την προσέγγισή μας για την αντικατάσταση των χαμένων δοντιών παρέχοντας στους ασθενείς μια διαρκή και αισθητικά ευχάριστη επιλογή.

Όσον αφορά τα οδοντικά εμφυτεύματα, οι οδοντιατρικές κλινικές σε όλο τον κόσμο έχουν στο χέρι μερικές μάρκες που πιστεύουν ότι είναι οι πιο κατάλληλες για τους περισσότερους πελάτες τους και τείνουν να χρησιμοποιούν μία από αυτές τις μάρκες. Ένας ασθενής αναμένεται να επιλέξει μια μάρκα από τις εναλλακτικές λύσεις που έχει συστήσει ο οδοντίατρος ή η κλινική.

Για έναν ασθενή, η επιλογή μιας εταιρείας (μάρκας εμφυτεύματος) από μια παγκόσμια λίστα θα ήταν πρόκληση. Παγκοσμίως, 150+ εταιρείες προσπαθούν να μπουν στην αγορά των οδοντικών εμφυτευμάτων και είναι σχεδόν αδύνατο για ασθενή που δεν έχει σχέση με την οδοντιατρική να γνωρίζει όλα αυτά. Αυτός ο λεπτομερής οδηγός θα σας μεταφέρει στις 7 κορυφαίες μάρκες οδοντικών εμφυτευμάτων στην αγορά, εξηγώντας την κάθε μια λεπτομερώς.

Παράγοντες πίσω από την ποικιλία των εταιριών για εμφυτεύματα

Πόσοι διαφορετικοί τύποι οδοντικών εμφυτευμάτων υπάρχουν;

Από το 2023, οι επαγγελματίες οδοντίατροι σε όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερες από 150 διαφορετικές μάρκες οδοντικών εμφυτευμάτων, καλύπτοντας μια εκτεταμένη σειρά αναγκών ασθενών.

Αυτή η ποικιλία παρέχεται από πολλές επιχειρήσεις οδοντικών εμφυτευμάτων, τόσο μεγάλες όσο και μικρές, αποδεικνύοντας την ευελιξία του κλάδου.

Αυτές οι μάρκες προσφέρουν μια σειρά λύσεων που κυμαίνονται από πολυτελή εμφυτεύματα έως πιο οικονομικές επιλογές. Δεν είναι μόνο το ίδιο το εμφύτευμα αλλά και τα σχετικά εξαρτήματα όπως οι θήκες για εμφυτεύματα που προσφέρουν αυτές οι μάρκες. Αυτές οι μάρκες επιδιώκουν να ικανοποιήσουν ποικίλες κλινικές και οικονομικές ανάγκες, ανεξάρτητα από το εάν το σχέδιο θεραπείας απαιτεί πλήρη αποκατάσταση του στόματος ή αντικατάσταση ενός μόνο δοντιού.

Είναι σημαντικό για τους επαγγελματίες οδοντιάτρους και τους ασθενείς να αξιολογήσουν προσεκτικά τις επιλογές τους και να επιλέξουν το σύστημα εμφυτευμάτων που ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις οδοντιατρικής υγείας και στις ανάγκες των ασθενών.

Παράγοντες πίσω από την ποικιλία των εταιριών για εμφυτεύματα

Παράγοντες πίσω από την ποικιλία των εταιριών για εμφυτεύματα

Ποιες είναι οι 7 κορυφαίες μάρκες οδοντικών εμφυτευμάτων;

Straumann
Straumann

1. Εμφύτευμα Straumann

Χώρα προέλευσης: Ελβετία

Ιστορία: Η Straumann, πρωτοπόρος στην οδοντική εμφυτευματολογία, ιδρύθηκε το 1954, έχει μια κληρονομιά πάνω από 60 χρόνια καινοτομίας στα οδοντικά εμφυτεύματα.

Σημαντικές πληροφορίες: Η καινοτομία της Straumann δεν περιορίζεται μόνο σε οδοντικά προϊόντα όπως οδοντικά εμφυτεύματα και ορθοδοντικούς νάρθηκες, αλλά και βιοϋλικά, εργαλεία και προσθετικά CADCAM. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Straumann βρίσκεται στην κορυφή του τομέα της εμφυτευματολογίας λόγω της έρευνάς που πραγματοποιείται βασισμένη σε επιστημονικά στοιχεία.

Επιπλέον, παρέχουν χειρουργικά και επανορθωτικά προϊόντα σε οδοντιάτρους και εγκαταστάσεις. Πολλές οδοντιατρικές κλινικές και ειδικοί χρησιμοποιούν την Straumann καθώς είναι μια ολοκληρωμένη πηγή της οδοντιατρικής. Αν και η Straumann είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οδοντικών εμφυτευμάτων στον κόσμο, τα συστήματα εμφυτευμάτων της όπως και άλλα είδη που παράγει είναι αρκετά ακριβά.

NobelActive TiUltra

2. Nobel Biocare (Danaher)

Χώρα Κατασκευής: Ελβετία

Ιστορία: Η Nobel Biocare είναι πρωτοπόρος από το 1952, η Nobel Biocare έχει καθιερωθεί ως ηγέτης στην αγορά οδοντικών εμφυτευμάτων

Σημαντικές πληροφορίες: Τα εμφυτεύματα Nobel Biocare είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο και διατίθενται σε διάφορες μορφές και μεγέθη. Είναι αφοσιωμένοι να παρέχουν στους ασθενείς καλύτερης ποιότητα ζωής. Για το σκοπό αυτό, δηλώνουν την πρόθεσή τους να δώσουν τη δυνατότητα των εμφυτευμάτων τους σε όλους τους οδοντιάτρους του κόσμου.

Η Nobel Biocare παρέχει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 80 χώρες. Επιπλέον, προσφέρουν κατάρτιση και εκπαίδευση για επαγγελματίες οδοντιάτρους.

Ακόμη και με τις υψηλότερες τιμές, το Nobel Biocare είχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς για εμφυτεύματα στις ΗΠΑ το 2018.

Dentsply Sirona

3. Dentsply Sirona

Χώρα Κατασκευής: Ηνωμένες Πολιτείες

Ιστορία: ιδρύθηκε αρχικά το 1993 στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, αλλά η εταιρεία που γνωρίζουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα μιας συγχώνευσης που έγινε το 2016.

Σημαντικές πληροφορίες: Σήμερα, η εταιρεία είναι αξιοσημείωτη με καινοτόμες επενδύσεις και προσφέρουν τα καλύτερα δυνατά προϊόντα σε επαγγελματίες οδοντιάτρους και ασθενείς παγκοσμίως. Η εταιρεία παρέχει το Astra Tech Implant System, το οποίο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, λειτουργικό και αισθητικό.

Η Dentsply Sirona έχει πλέον εργοστάσια σε 21 χώρες και πουλά τα προϊόντα της σε 120 χώρες.

Hiossen (Osstem Implant)

4. Hiossen (Osstem Implant)

Χώρα Κατασκευής: ΗΠΑ

Ιστορικό εταιρείας: Η Hiossen κέρδισε γρήγορα την αναγνώριση από την έναρξή της το 2006.

Σημαντικές πληροφορίες: Είναι μια αμερικανική εταιρεία. Θεωρείται επίσης μια από τις πιο σημαντικές μάρκες οδοντικών εμφυτευμάτων στις ΗΠΑ και στον κόσμο.

Η εταιρεία είναι πραγματικά αφοσιωμένη στην ενίσχυση της ικανοποίησης των πελατών. Όσον αφορά τα σχόλια που δίνονται και αναλύοντας τις πρόσφατες ανάγκες στον τομέα, η Hiossen προσπαθεί σκληρά να βελτιώσει την ποιότητα των εμφυτευμάτων. Η Hiossen βρίσκεται σε μια εξαιρετικά σύγχρονη εγκατάσταση και επενδύει μεγάλο μέρος των εσόδων της σε έρευνα και ανάπτυξη. Σήμερα, η εταιρεία εξάγει συστήματα εμφυτευμάτων σε περισσότερες από 70 χώρες στον κόσμο.

Zimmer Biomet

5. Zimmer Biomet

Χώρα Κατασκευής: ΗΠΑ

Ιστορία εταιρείας: Η Zimmer Biomet μπορεί να υπερηφανεύεται για μια κληρονομιά που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920.

Σημαντικές πληροφορίες: Συγχωνεύτηκαν με το Biomet 3i για να γίνουν Zimmer Biomet Dental. Εκτός από την παροχή οδοντικών εμφυτευμάτων και αναγεννητικών υλικών, συμπεριλαμβανομένων μεμβρανών, φροντίδας τραυμάτων κολλαγόνου και εναλλακτικών μοσχευμάτων οστών, αυτή η εταιρεία κατασκευάζει οδοντιατρικές συσκευές και εργαλεία για περισσότερα από 20 χρόνια.

  Η ανάπτυξη, η παραγωγή και η εμπορία ορθοπεδικών προϊόντων αναλαμβάνονται από την Zimmer Biomet. Αυτές περιλαμβάνουν τεχνητές αρθρώσεις και οδοντική πρόσθεση. Η Zimmer Biomet δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως και τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από 100 χώρες.

MeDENT

6. Εμφύτευμα MeDENT

Χώρα Κατασκευής: Γερμανία

Ιστορία: Το εμφύτευμα MeDENT συνδυάζει τη γερμανική μηχανική αριστεία με τον καινοτόμο σχεδιασμό.

Ιστορικό εταιρείας: Το MeDENT Implant είναι ένας σχετικά νεότερος παίκτης, που εστιάζει στη μηχανική ακριβείας και στα καινοτόμα σχέδια εμφυτευμάτων.

BEGO

7. Εμφύτευμα BEGO

Χώρα Κατασκευής: Γερμανία

Ιστορικό εταιρείας: Η BEGO Implant ιδρύθηκε το 1990, με λειτουργεία σαν εταιρεία πάνω από 130 χρόνια.

Σημαντικές πληροφορίες: συνδυάζει την παραδοσιακή δεξιοτεχνία με τη σύγχρονη τεχνολογία για τη δημιουργία λύσεων εμφυτευμάτων υψηλής ποιότητας.

Παρέχει μια επιλογή από 6 κωνικά και ευθεία εμφυτεύματα επιπέδου οστού και μαλακού ιστού. Διανέμεται σε περισσότερες από 83 χώρες.

Μάρκες οδοντικών εμφυτευμάτων προς αποφυγή: Λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων:

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν εγγενώς κακές μάρκες οδοντικών εμφυτευμάτων. Η επιτυχία μιας διαδικασίας οδοντικών εμφυτευμάτων επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, από τους οποίους η εμπειρία και η ικανότητα του οδοντιάτρου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο καθώς και η συμπεριφορά και τήρηση ορισμένων κανόνων από τον ασθενή. Ότι μπορεί να λειτουργήσει καλά για κάποιον ασθενή μπορεί να μην είναι κατάλληλο για άλλον.

  • Οδοντίατρος: Λόγω της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας τους σε συγκεκριμένα συστήματα εμφυτευμάτων.
  • Στοματική υγεία του ασθενούς: Η επιλογή μπορεί να επηρεαστεί από τη γενική υγεία του ασθενούς, τη θέση του χαμένου δοντιού και την κατάσταση του οστού της γνάθου του ασθενούς.
  • Φήμη της εταιρείας: Προϊόντα από εταιρείες με γερές επιστημονικές βάσεις και ιστορικό επιτυχίας θα μπορούσαν να προσφέρουν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.
  • Κόστος: Η φθηνότερη επιλογή μπορεί να μην είναι απαραίτητα η καλύτερη, παρόλο που η τιμή παίζει ρόλο στην τελική απόφαση. «ότι πληρώσεις, παίρνεις» που λέει και το ρητό. Όπως και επίσης κάθε Οδοντίατρος χρεώνει την δουλειά του ανάλογα με την εμπειρία του και αυτό που προσφέρει σαν υπηρεσία.
  • Εξαρτήματα και υποστήριξη: Λάβετε υπόψη τη γκάμα εξαρτημάτων του κατασκευαστή των εμφυτευμάτων και τις υπηρεσίες της μετεγχειρητικής υποστήριξης.
  • Προτίμηση ασθενούς: Η διαδικασία επιλογής λαμβάνει επίσης υπόψη τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις κάθε ατόμου. Για εξατομικευμένη καθοδήγηση σχετικά με την επιλογή ενός συστήματος εμφυτευμάτων, μιλήστε με έναν πιστοποιημένο οδοντίατρο.

Ως εκ τούτου, το βασικό στοιχείο είναι ότι η επιλογή του εμφυτεύματος είναι μια συλλογική απόφαση μεταξύ του οδοντιάτρου και του ασθενούς.

Συμπέρασμα

Οι κατασκευαστές που αναφέρονται παραπάνω είναι από τους πιο γνωστούς και πιο αξιόπιστους που διατίθενται σήμερα. Υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες που κατασκευάζουν εξαρτήματα, αλλά πολύ λίγες έχουν πραγματοποιήσει σημαντική επιστημονική έρευνα σχετικά με την αξιοπιστία ή τη μακροζωία των εξαρτημάτων τους.

Ίσως αξίζει τον κόπο να ρωτήσετε τον οδοντίατρο σας για τον κατασκευαστή που προτιμάει να απασχολούν και την έκταση της έρευνας που έχει κάνει η εταιρεία κατά την επιλογή του οδοντιατρικού σας εμφυτεύματος.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αντικαταστήσετε ένα εξάρτημα όταν προέρχεται από έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές εμφυτευμάτων στον κόσμο. Ανεξάρτητα σε ποια χώρα βρίσκεστε, είναι πολύ πιο πιθανό να βρείτε έναν οδοντίατρο που να γνωρίζει αυτό το εμφύτευμα και να έχει τα εργαλεία και την εμπειρία για να το αντικαταστήσει.

FAQ για τις επωνυμίες οδοντικών εμφυτευμάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.