9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Οδηγίες μετά τη θεραπεία προσώπου με BOTOX® – Υαλουρονικό – Μεσοθεραπεία

Περιεχόμενα

Μετά την θεραπεία προσώπου απαγορεύεται: 

  1. Έκθεση στον ήλιο για το υπόλοιπο της μέρα: μετά τη λήψη ενέσεων για την θεραπεία προσώπου. Οποιοδήποτε είδος ζέστης (συμπεριλαμβανομένων των ζεστών ντους) θα αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση και θα προάγει το μελάνιασμα. Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε να βγείτε στον ήλιο για μία έως δύο ημέρες για να μειώσετε πλήρως τη δυνατότητα μετανάστευσης λόγω του ηλιακού φωτός και της ζέστης. Επίσης, μείνετε μακριά από σολάριουμ, σάουνες και τζακούζι για τουλάχιστον 24 ώρες. (Όταν είναι ασφαλές να επιστρέψετε στον ήλιο, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό υψηλής ποιότητας.)
  2. Ζεστό νερό στο πρόσωπο (ντουζ, πιστολάκι μαλλιών).
  3. Περιμένετε μερικές μέρες πριν επιστρέψετε στο γυμναστήριο: Η έντονη δραστηριότητα αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και τη ροή του αίματος. Αν και είναι καλό να κάνετε έναν χαλαρό περίπατο μετά τη λήψη ενέσεων για την θεραπεία προσώπου, μείνετε μακριά από τα έντονη άσκηση για τουλάχιστον 24 ώρες. Η βαριά άσκηση μπορεί να εξαπλώσει ακούσια το το υλικό της θεραπείας σε άλλες περιοχές, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει την αποτελεσματικότητα του και να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Η έντονη άσκηση μετά τη θεραπεία θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο οιδήματος και μώλωπες γύρω από τις περιοχές θεραπείας.
  4. Μασάζ στην περιοχή της επέμβασης.
  5. Αποφύγετε να βάλετε καλλυντικά προσώπου και make up για το υπόλοιπο της ημέρας: Η εφαρμογή ρουζ, πούδρας προσώπου, σκιάς ματιών, ακόμα και μολυβιού φρυδιών μπορεί να τονώσει το δέρμα αρκετά ώστε να προκαλέσει διασπορά του αισθητικού υλικού σε ανεπιθύμητες περιοχές. Τα άτομα που κάνουν ενέσεις BOTOX® ή άλλου υλικού για ιατρικούς λόγους θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν να πιέζουν τα σημεία της ένεσης και το δέρμα που περιβάλλει τα σημεία της ένεσης. Δεν υπάρχει πρόβλημα να βάλετε καλλυντικά προσώπου την επόμενη μέρα.
  6. Απαγορεύεται να ξαπλώνετε ή να γέρνετε προς τα εμπρός σημαντικά για 4 ώρες: Όταν ξαπλώνετε ή σκύβετε για περισσότερα από λίγα λεπτά μετά την αισθητική θεραπεία, το διάλυμα μπορεί να διασκορπιστεί από τη θέση που προορίζεται. Εάν είστε κάποιος που μελανιάζει εύκολα, το να κάθεστε όρθια μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των μώλωπες εμποδίζοντας την αυξημένη ροή αίματος στο πρόσωπό σας.
  7. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε ανάσκελα: Το πρώτο βράδυ μετά τη θεραπεία με αισθητικά υλικά προσώπου, κοιμηθείτε ανάσκελα όσο το δυνατόν περισσότερο για να ελαχιστοποιήσετε την πίεση στους μύες του προσώπου. Φυσικά, εάν οι ενέσεις σας είχαν σκοπό να μειώσουν τις ρυτίδες στο μέτωπο ή το αυλάκι των φρυδιών, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την πίεση του προσώπου σας στο μαξιλάρι σας. Ωστόσο, οι ενέσεις BOTOX® για τη θεραπεία των ποδιών της χήνας γίνονται συνήθως κοντά ή στο πλάι του προσώπου. Εάν έχετε την τάση να κοιμάστε στο πλάι, δοκιμάστε να τοποθετήσετε μαξιλάρια δίπλα στο σώμα σας για να μην αναποδογυρίζετε ενώ κοιμάστε.
  8. Μην πίνετε αλκοόλ πριν ή μετά την αισθητική θεραπεία προσώπου: Η μπύρα, το κρασί και το δυνατό ποτό περιέχουν αιθανόλη, μια ουσία που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Όταν τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται, αυτό επιτρέπει περισσότερο αίμα να ρέει γρήγορα σε όλο το σώμα σας. Η αυξημένη ροή αίματος σημαίνει πιθανή επιδείνωση του οιδήματος και των μώλωπες στα σημεία της ένεσης και γύρω από αυτά. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας σχετικά με το αλκοόλ και τη μετέπειτα φροντίδα του προσώπου: αποφύγετε το αλκοόλ 48 ώρες πριν και μετά την αισθητική θεραπεία προσώπου.

Μετά την θεραπεία προσώπου επιτρέπεται: 

  1. Κρέμα αρνικα (βοηθάει στις μελανιες).
  2. Κρέμα ενυδάτωσης. 
  3. Πιείτε άφθονο πόσιμο νερό.
  4. Μπορείτε να ασκήσετε τους μυς του προσώπου σας συνοφρυώνοντας, χαμογελώντας και σηκώνοντας τα φρύδια σας για 30 δευτερόλεπτα.
  5. Ο πάγος είναι εντάξει: Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν οίδημα και δυσφορία γύρω από τα σημεία της ένεσης. Μπορείτε να εφαρμόσετε με ασφάλεια μια κρύα κομπρέσα στις υπό θεραπεία περιοχές για να ανακουφίσετε την ενόχληση και να ελαχιστοποιήσετε το πρήξιμο. Ωστόσο, μην ασκείτε πίεση στην κρύα κομπρέσα. Απλώς απλώστε απαλά τη κομπρέσα πάνω στο πρήξιμο. Ελαφροί μώλωπες και πρήξιμο κοντά στα σημεία της ένεσης είναι συνήθως αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες των ενέσεων για την αισθητική θεραπεία προσώπου που μειώνονται εντός 48 ωρών μετά τη θεραπεία. Η λήψη παυσίπονων ή η εφαρμογή θερμότητας σε πρησμένες περιοχές που έγινε η επέμβαση όχι μόνο θα επιδεινώσει την ενόχληση, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει μετάσταση του προβλήματος.

Πότε πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας:

Η τήρηση όλων των συστάσεων για τη μετέπειτα φροντίδα των αισθητικών υλικών προσώπου είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα χωρίς να αντιμετωπίζετε ανεπιθύμητες παρενέργειες. Για άτομα που κάνουν ενέσεις BOTOX®, καθώς και για άλλα υλικά αισθητικής προσώπου, μόνο για καλλυντικούς σκοπούς, η FDA των ΗΠΑ αναφέρει τα ακόλουθα συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό:

  • Δυσκολία στην κατάποση, στην αναπνοή ή στην ομιλία.
  • Απώλεια μυϊκής δύναμης/γενική μυϊκή αδυναμία σε όλο το σώμα.
  • Θολή ή διπλή όραση.
  • Δυσφωνία (αλλαγή/απώλεια φωνής ή βραχνάδα που δεν αποδίδεται σε άλλες ιατρικές καταστάσεις)
  • Μειωμένος έλεγχος της ουροδόχου κύστης.
  • Συριγμός, κνησμός, εξάνθημα και άλλα σημάδια αλλεργικής αντίδρασης.

Αν και αυτές οι παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες, να γνωρίζετε ότι μπορεί να εμφανιστούν αρκετές ημέρες ή εβδομάδες μετά τη λήψη της θεραπείας προσώπου. Ο γιατρός σας θα χαρεί να μιλήσει μαζί σας για οποιαδήποτε από τις ανησυχίες σας κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας στο ιατρείο μας ή μέσω τηλεφώνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.