9πμ-2μμ / 5μμ-9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ανασύσταση δοντιών με την χρήση αισθητικών ρητινών

Περιεχόμενα

Το πρόβλημα

Με το πέρασμα του χρόνου καθώς και με τις διατροφικές συνήθειες τα δόντια αντιμετωπίζουν κάποιες φθορές, όπως, αποτριβές, διαβρώσεις και κατάγματα που σαν αποτέλεσμα έχουν την μείωση του οδοντικού ιστού.

Κυρίως μιλάμε για χαλασμένα μπροστινά δόντια.

Επίσης μέσα στη στοματική κοιλότητα υπάρχουν εκατομμύρια μικρόβια τα οποία σε συνδυασμό με τη διατροφή, δημιουργούν στα δόντια κοιλότητες (τρύπες που έχουν δημιουργηθεί από την τερηδόνα τερηδόνα).

Συνήθως οι λόγοι που απαιτούν αυτή την θεραπεία είναι:

1. Αποτριβή δοντιών.

2. Ελαφρώς στραβά δόντια(για να φαίνονται αισθητικά στην ίδια ευθεία με το τόξο των υπολοίπων δοντιών).

3. Αύξηση μεγέθους δοντιών.

4. Η δυσχρωμία δοντιών.

5. Κενά μεταξύ δοντιών (αραιοδοντίες).

6. Διάβρωση της οδοντικής επιφάνειας.

7. Μικρά κατάγματα ή να έχουν αποκολληθεί κομμάτια από την μύλη του δοντιού.

8. Όταν ένα δόντι έχει διαφορετικό χρώμα από τα άλλα.

Τι είναι το Αισθητικό Σφράγισμα

Όταν το δόντι έχει υποστεί κάποιες φθορές και έχουμε απώλεια οδοντικού ιστού (είναι δηλαδή πολύ κατεστραμμένη η μύλη του δοντιού), τότε η πιο σωστή θεραπεία είναι να κάνουμε ανασύσταση στο δόντι με την χρήση συνθέτων ρητινών (μικροϋβριδικές- νανοϋβριδικές ρητίνες).

Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει σε όλα τα δόντια, περισσότερο όμως αναγκαίο είναι στα πρόσθια για αισθητικούς λογούς. Δηλαδή το αισθητικό σφράγισμα είναι το σφράγισμά στα μπροστινά δόντια.

Σε περίπτωση όμως που ασθενής είναι πιο απαιτητικός και θέλει κάτι γενικό, μια συνολική αισθητική αποκατάσταση δοντίων και ένα τέλειο χαμόγελο τοτέ εδω θα βρεί επιλογές που σίγουρα θα τον ικανοποίησουν.

Η θεραπεία

Πρέπει να τροχίσουμε και να αδροποιήσουμε την επιφάνεια του δοντιού με ειδικούς τροχούς και φαρμακευτικά υλικά,έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συγκόλληση της ρητίνης. Αυτό επιτυγχάνετε με την ελάχιστη δυνατή απώλεια οδοντικού ιστού ,άλλα πολλές φορές γίνεται και χωρίς να αφαιρεθεί καθόλου οδοντικός ιστός, με την εφαρμογή μιας ειδικής τεχνικής που κάνει την χρήση  αμμοβολής.

Προσθέτουμε τον συγκολλητικό παράγοντα για την μέγιστη συγκράτηση, κατόπιν προσθέτουμε την ρητίνη και την διαμορφώνουμε σύμφωνα με το αρχικό σχήμα του δοντιού.

Τέλος τροχίζουμε και γυαλίζουμε την ρητίνη με στόχο να πάρει την τελική μορφή της.

Το αποτέλεσμα

Τώρα ο ασθενής μπορεί να χαμογελάσει ξανά χωρίς να κρύβει με τα χέρια το στόμα του από ανασφάλεια. Το “καινούργιο” δόντι του πλέον ταιριάζει αισθητικά με τα υπόλοιπα, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή αισθητική αποκατάσταση με την ελάχιστη δυνατή απώλεια οδοντικού ιστού.

Η ευαισθησία και ο πόνος (αν υπήρχαν) έχουν εξαφανιστεί. Ο ασθενής έπειτα από την θεραπεία θα είναι ικανός να φάει και να πιει χωρίς τον φόβο του αν θα πονέσει η αν αισθανθεί το οτιδήποτε.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.