9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Φθορίωση δοντιών

Περιεχόμενα

Το πρόβλημα

Κατά την παιδική ηλικία, η στοματική υγιεινή δεν γίνεται με τον σωστό τρόπο, και πραγματοποιείται πολλές φόρες πρόχειρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία τερηδόνας στα δόντια των παιδιών. Η δημιουργία τερηδόνας είναι κάτι που πρέπει να αποτρέψουμε ειδικά στην παιδική ηλικία και αυτό διότι το παιδί θα έχει κακή στοματική υγιεινή σε ένα πολύ ευαίσθητο στάδιο της ηλικίας του.

Η φθορίωση σε παιδιά είναι μια από τις σημαντικότερες θεραπείες στον οδοντίατρο. Τα δόντια των παιδιών μέχρι να φτάσουν στα 19 δεν έχουν μεταλλικοποιηθεί πλήρως, δηλαδή μέχρι την ηλικία των 19 δεν έχει τελειοποιηθεί η αδαμάντινη και γενικότερα δεν έχει ολοκληρωθεί ο ιστός των δοντιών. με αποτέλεσμα οι ζαχαρώδεις τροφές και γενικότερα τα περισσότερα από τα οποία τα παιδιά τρώνε να χαλάνε τα δόντια σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ευθύνη έχουμε εμείς οι οδοντίατροι ως προς την ενημέρωση των γονιών άλλα και οι γονείς προς τα παιδιά τους, τα οποία ειδικά σε μικρότερη ηλικία θα πρέπει να τα μάθουν να έχουν σωστή στοματική υγιεινή.

Η στοματική πρόληψη πρέπει να γίνεται σε όλους.

Τι είναι η Φθορίωση δοντιών

Η φθορίωση δοντιών είναι μια μέθοδος πρόληψης στην οδοντιατρική φροντίδα των δοντιών, που βοηθούν στην προστασία τους από την τερηδόνα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε ενήλικες ή παιδιά, αλλά κυρίως εφαρμόζεται κατά την παιδική ηλικία για την προστασία των καινούργιων δοντιών και σε ασθενείς επιρρεπείς στην τερηδόνα.

Η διαδικασία της Φθορίωσης δοντιών

Αρχικά πρέπει να γίνει ένας πλήρης καθαρισμός και στίλβωση(γυάλισμα) των δοντιών. Η διαδικασία της φθορίωσης είναι πολύ απλή. Βάζουμε σε ένα νάρθηκα, gel φθορίου (το όποιο υπάρχει σε πολλές γεύσεις), και στην συνεχεία βάζουμε τον ασθενή να δαγκώσει το νάρθηκα για 1 λεπτό. Στην συνεχεία αφότου βγάλει το νάρθηκα για 1 ώρα δεν θα πρέπει ο ασθενής ούτε να φάει ούτε να πιει νερό, έτσι ώστε να αφήσουμε το φθόριο να δράση ευεργετικά στα δόντια

Το αποτέλεσμα

Είναι η επαναμετάλλωση των δοντιών (ενδυνάμωση τους) και η προστασία τους από την τερηδόνα (βοήθα στην εξουδετέρωση των μικρόβιων που προκαλούν τερηδόνα).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο υγιεί δόντια κατά τη διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.