9πμ-2μμ / 5μμ-9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Χτίσιμο Σπασμένου Δοντιού

Περιεχόμενα

Χτίσιμο Σπασμένου Δοντιού

Ίσως πέσατε! Ή μασάτε πάγο ή σκληρές καραμέλες. Όταν συνειδητοποιήσετε για πρώτη φορά ότι έχετε ένα ραγισμένο ή σπασμένο δόντι, μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία. Αλλά μην ανησυχείτε. Το δόντι και το χαμόγελό σας μπορούν να γίνουν όπως πρώτα.

Στην Οδοντιατρική Κλινική Γαλάνη, είναι καθημερινότητα οι ασθενείς με ραγισμένα ή σπασμένα δόντια. Ο εκπαιδευμένος και έμπειρος οδοντίατρος, μαζί με το φιλικό προσωπικό μας, ξέρει πώς να χειριστεί αυτό του είδους κατάστασης.

Είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε σύγχρονες διαδικασίες αισθητικής αποκατάστασης για την επιδιόρθωση χαλασμένων δοντιών. Η σωστή θεραπεία για εσάς θα εξαρτηθεί από το πόσο εκτεταμένη είναι η ζημία στα δόντια σας. Όμως, έχετε επιλογές και οι εξελίξεις σήμερα σημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να ζείτε με ένα μη ελκυστικό χαμόγελο.

Γιατί οι άνθρωποι έχουν ραγισμένα ή σπασμένα δόντια;

Το σμάλτο που καλύπτει τα δόντια σας είναι ο ισχυρότερος ιστός στο σώμα σας, αλλά μπορεί ακόμα να σπάσει ή και να ραγίσει.

Τα δόντια μπορούν να υποστούν βλάβη με πολλούς τρόπους. Ίσως έγινε κάτι που μάλλον δεν θα έπρεπε, όπως όταν παίζουμε ποδόσφαιρο χωρίς στοματικό νάρθηκα, να μασάμε ένα μολύβι ή να ανοίγουμε καπάκια από αναψυκτικά. Ίσως υποφέρατε από μια τραυματική πτώση ή χτύπημα. Μπορεί ακόμα να είναι εξαιτίας χρόνιου βρυγμού και σφιξίματος δοντιών.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Οδοντιατρική Ένωση (American Dental Association), τα κορυφαία εννέα τρόφιμα που βλάπτουν τα δόντια σας είναι σκληρές καραμέλες, πάγος, εσπεριδοειδή, καφές, αποξηραμένα φρούτα, πατατάκια, σόδα, αλκοόλ και ενεργητικά ποτά.

Η φθορά των δοντιών ή οι κοιλότητες (τρύπες) μπορούν επίσης να εξασθενήσουν τα δόντια σας, προκαλώντας τα να είναι πιο πιθανό να σπάσουν όταν μασάτε σκληρά τρόφιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.