9πμ-2μμ / 5μμ-9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εμφράξεις ρητινών απλές\σύνθετες

Περιεχόμενα

Τι είναι τα Σφραγίσματα

Είναι μια οδοντιατρική αποκατάσταση που χρησιμοποιεί την σύνθετη ρητίνη σαν επανορθωτικό υλικό για την αποκατάσταση της λειτουργίας, της ακεραιότητα και της μορφολογίας που λείπουν από την δομή του δοντιού. Πλέον χρησιμοποίουνται στον κόσμο μόνο τα λευκά σφραγίσματα που είναι αισθητικά ίδια με τα υπόλοιπα δόντια.

Το πρόβλημα

Η τερηδόνα και το κάταγμα είναι οι δύο πιο συχνές αιτίες που ένα δόντι θα χάσει κομμάτι από τον δομικό ιστό του. Όταν το δόντι έχει χάσει αρκετό από τον δομικό ιστό του και οι συνθήκες το επιτρέπουν τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στην θεραπεία της αποκατάστασης του δοντιού η οποία γίνεται με την έμφραξη (σφράγισμα). Σε περιπτώσεις που έχει χαθεί μεγάλο μέρος από το δόντι τότε η καλύτερη και επίσης πιο αισθητική λύση είναι το Επένθετο σφάγισμα. Πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να γίνει και αλλαγή ενός σφραγίσματος είτε λόγω φθόρας είτε από μαύρο σε άσπρο για αισθητικούς λόγους. Στα απονευρωμένα δόντια το σωστό είναι μετά απο από το σφάγισμα να τοποθετείτια μια θήκη.

Η θεραπεία του Σφραγίσματος

  1. Αρχικά πρέπει να αφαιρέσουμε τον τερηδονισμένο ιστό με την χρήση φρεζών η άλλων ελαχίστων επεμβατικών μεθόδων όπως η χρήση σωματιδίων του αλουμινίου, έτσι ώστε να απομακρύνουμε όλο τον ιστό που έχει προσβληθεί από την τερηδόνα.
  2. Χρησιμοποιούμεέναφαρμακευτικόυλικό που αποστειρώνει το δόντι από τους μικροοργανισμούς και απομακρύνει την σκόνη που έχει δημιουργηθεί από το τρόχισμα.
  3. Ένας ειδικός συγκολλητικός παράγοντας χρησιμοποιείται για να μπορέσει να συγκολληθεί η ρητίνη πάνω στο δόντι.
  4. Προσθέτουμε την ρητίνη μέσα στην κοιλότητα που έχουμε προετοιμάσει και την διαμορφώνουμε κατάλληλα έτσι ώστε να πάρει την αρχική ανατομία του δοντιού, που είναι πολύ σημαντική για την λειτουργία και την αισθητική ειδικά στα πρόσθια δόντια.

Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλά Σφραγίσματα σε μια περιοχή του στόματος τότε είναι δυνατόν να γίνουν πολλά Σφραγίσματα στο ίδιο ραντεβού.

Μεταθεραπευτικό στάδιο

Αμέσως μετά το ραντβού είναι δυνατόν ο ασθενής να αισθάνεται λίγο περίεργα το δόντι του, όμως αυτό είναι φυσιολόγικο και έπειτα από λίγο το συνηθίζει. Μπόρει να υπάρξει και μια ευαισθησία το οποίο είναι επίσης φυσιολογικό και το οποίο μειώνεται όσο περνάει ο καιρός. Αν υπάρξει οποιαδήποτε ανησυχία τότε ο οδοντιατρός σας θα μπορέσει να σας βοηθήσει και να εξετάσει το θέμα.

Το αποτέλεσμα του Σφραγίσματος

Είναι μια αισθητική αποκατάσταση όπου ταιριάζει με την μορφολογία και το χρώμα των υπολοίπων δοντιών. Η ευαισθησία και ο πόνος (αν υπήρχαν) έχουν εξαφανιστεί. Ο ασθενής έπειτα από την θεραπεία θα είναι ικανός να φάει και να πιει χωρίς τον φόβο του αν θα πονέσει η αν αισθανθεί το οτιδήποτε.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.