9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER

Χαλινεκτομή με Laser

Περιεχόμενα

Τι είναι η χαλινεκτομή με laser

Ο χαλινός είναι ένας μικρός ιστικός υμένας(μια λεπτή μεμβράνη) που ενώνει το χείλος με τα ούλα. Οι χαλινοί μέσα στο στόμα μας υπάρχουν στην άνω και στη κάτω γνάθο, στις περιοχές της μέσης γραμμής του στόματος και στην περιοχή των προγομφίων και έναν που συνδέει την γλωσσά με το έδαφος του στόματος.

Χαλινεκτομή κάνουμε όταν δημιουργούνται προβλήματα από τους χαλινούς όπως:

1. Η πρόκληση τάσης στα ούλα με αποτέλεσμα τη δημιουργία υφιζήσεων.

2. Η παρεμπόδιση της ομαλής εφαρμογής ολικών/μερικών οδοντοστοιχιών.

3. Η πρόκληση προβλήματος στην σύγκλειση του μεσοδόντιου διαστήματος κατά την διάρκεια μιας ορθοδοντικής θεραπείας, όπως να δημιουργήσουν τάση μεταξύ των κεντρικών τομέων που έχουν κλείσει και να ξανανοίξουν λόγω της τάσης αυτής. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αφαιρεθεί προληπτικά για να μην υπάρξουν υποτροπές στην θεραπεία.

4. Η παρεμπόδιση στην ελεύθερη κίνηση της γλωσσάς, με αποτέλεσμα την αγκυγλωσσία και πρόκληση προβλημάτων στην ομιλία.

Η θεραπεία χαλινεκτομής με laser

Η επέμβαση ξεκάνει με την χρήση ελαχίστης ποσότητας τοπικής αναισθησίας και είναι σχεδόν τελείως αναίμακτη. Η διάρκεια της δεν ξεπερνά τα 6 λεπτά.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης Laser είναι ότι ταυτόχρονα με την διαδικασία της θεραπείας αποστειρώνει το χειρουργικό πεδίο, δρώντας παράλληλα στους ιστούς βοηθώντας τους να αναπλαστούν σε ταχείς ρυθμούς.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Μετά την επέμβαση δεν υπάρχει πόνος ή αιμορραγία και δεν χρειάζονται ράμματα ή οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή.

Το αποτέλεσμα της χαλινεκτομής με laser

Με το τέλος της θεραπείας ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις ασχολίες του χωρίς να αποσπάται η προσοχή του στο σημείο της επέμβασης. Ο ασθενής το μόνο που πρέπει να αποφεύγει για μερικές μέρες είναι κάποιες τροφές (κυρίως όξινες). Μετά  από 4-5 ημέρες, το σημείο της επέμβασης έχει επουλωθεί πλήρως.Αυτή η διαδικασία δεν αφήνει σημάδια ή ουλές.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.