9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER

Αφαίρεση Τραυματικού Ινώματος

Περιεχόμενα

Τι είναι το τραυματικό ίνωμα

Η επανειλημμένη μάσηση (τραυματισμός) ενός συγκεκριμένου σημείου στα μάγουλα, στα χείλη ή στη γλώσσα είτε από συνήθεια, είτε στον ύπνο μας, είτε τυχαία, είτε επειδή η επιφάνεια κάποιου ή κάποιων δοντιών είναι άγρια, έτσι δημιουργείται μια διόγκωση στην περιοχή τραυματισμού η οποία γίνεται σκληρή και δεν φεύγει πλέον από μόνη της αλλά χρειάζεται να αφαιρεθεί από τον γιατρό.

Θεωρείται καλοήθεις όγκος.

Η θεραπεία

Ξεκινάμε με την χορήγηση τοπικού αναισθητικού. Στην συνεχεία η αφαίρεση του τραυματικού ινώματος γίνεται με το Laser να το ακουμπά ελαφρά, μια διαδικασία που διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα. Είναι ανώδυνη, αναίμακτη και δεν χρειάζεται Η χρήση νυστεριού ή ραμμάτων.

Λόγω της καλύτερης αιμοστατικής και αναπλαστικής τους δράσης αλλά και της ικανότητας αποστείρωσης σε μεγαλύτερο βάθος, τα Laser αποτελούν την πιο αποτελεσματική θεραπεία.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Η μόνη οδηγία που  δίνεται σε αυτήν την περίπτωση είναι ο ασθενής να αποφεύγει κάποιες τροφές (κυρίως τις όξινες) για μερικές ημέρες. Κατά τα αλλά ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει χωρίς πρόβλημα τις καθημερινές του συνήθειες.

Το αποτέλεσμα

Επιτυγχάνεται ένα πλήρως αισθητικό αποτέλεσμα καθώς μετά από λίγες ημέρες, το σημείο της επέμβασης έχει επουλωθεί πλήρως, χωρίς να αφήσει σημάδια ή ουλές.

Επίσης το τραυματικό ίνωμα πάντοτε μετά την αφαίρεσή του πρέπει να στέλνετε για βιοψία.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.