9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Αντιμετώπιση έκτατου περιστατικού

Περιεχόμενα

Το περιστατικό

 Ο ασθενής έρχεται στο ιατρείο μας συνήθως χωρίς κάποιο προσυνεννοημένο ραντεβού.

Αυτό κυρίως που τον οδηγεί στο ιατρείο τόσο άμεσα είναι ο πόνος, η απώλεια κάποιου σφραγίσματος οι κάποιας γέφυρας-στεφάνης, κάποιο αισθητικό πρόβλημα και τέλος συνδυασμός των πιο πάνω.

Τα πιο συνηθισμένα εκτατά περιστατικά είναι τα έξης :

  • Οξύς η χρόνιος πόνος: Mπορεί να προέρχεται από κάταγμα δοντιού, τερηδονισμένο δόντι, ερεθισμός δοντιού κάτω από προσθετική αποκατάσταση, μερικώς νεκρωμένο δόντι, με απόστημα, φλεγμονή ή κύστη.
  • Αισθητικό επείγον περιστατικό: κάταγμα προσθίων δοντιών και αλλαγή χρώματος προσθίων δοντιών.
  • Λειτουργικά προβλήματα: σπάσιμο σφραγίσματος η άλλης προσθετικής αποκατάστασης. Να αποκολληθεί ένα σφράγισμα από την θέση του και να δημιουργηθεί κοιλότητα.
  • Αυτόματος πόνος, σοβαρή ενόχληση στο κρύο το ζεστό το γλυκό ή πόνος κατά την μάσηση.

Σε περίπτωση εκγόμφωσης παιδικού δοντιού

Όταν ένα παιδικό(νεογιλό) δόντι, μετά από τραυματισμό, βγει από την θέση του, τότε χωρίς να πανικοβληθούμε, επισκεπτόμαστε άμεσα τον οδοντίατρο/παιδοδοντίατρο μας. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τοποθετήσουμε το δόντι ξανά στην θέση του, και αυτό διότι υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσουμε το μόνιμο δόντι που δεν έχει ανατείλει ακόμη.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε το δόντι μέσα σε φυσιολογικό ορό ή αν δεν έχουμε, μέσα σε λίγο γάλα ή αν δεν μπορούν να γίνουν τα προηγούμενα δύο κάτω από την γλωσσά του παιδιού και να πάμε το ταχύτερο δυνατό στον οδοντίατρο/παιδοδοντίατρο μας.

Πηγαίνοντας στον προσωπικό μας οδοντίατρο/παιδοδοντίατρο  θα πάρουμε όλες τις πληροφορίες για το τι πρέπει να γίνει για να διατηρήσουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο το χαμόγελο του παιδιού μας.

Στα μόνιμα δόντια

  • Κάταγμα: σε αυτήν την περίπτωση, αν βρεθεί το τμήμα του δοντιού που έχει αποκολληθεί, το καλύτερο είναι να διατηρηθεί μέσα σε νερό η σε φυσιολογικό όρο. Πηγαίνοντας το στον οδοντίατρο σας, από τον οποίο θα ενημερωθείτε αν είναι δυνατόν να συγκολληθεί με τα κατάλληλα οδοντιατρικά υλικά ή αν θα αποκατασταθεί με τεχνητά υλικά.
  • Ολική εκγόμφωση: στην περίπτωση που το δόντι βγει τελείωςαπό την θέση του, πρέπει να γίνουν τα έξης άμεσα:
  1. Δεν πανικοβαλλόμαστε.
  2. Βρίσκουμε το δόντι.
  3. Το βάζουμε μέσα σε φυσιολογικό όρο, γάλα ή κάτω από την γλωσσά μας.
  4. Πηγαίνουμε στον οδοντίατρο το περισσότερο σε 1 ώρα.
  5. Πηγαίνουμε στον οδοντίατρο μας άμεσα για να μας συμβουλεύσει ποια είναι η καλύτερη δυνατή θεραπεία που μπορεί να γίνει.

Ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση και επανατοποθέτηση του ίδιου δοντιού στη θέση του.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.