9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Σύγκλιση

Περιεχόμενα

Η σύγκλιση των δοντιών αναφέρεται στον τρόπο που τα δόντια και η γνάθος σας αρθρώνουν μεταξύ τους ή πώς οι άνω και κάτω σειρές των δοντιών έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, είναι η σχέση μεταξύ των δοντιών της κάτω γνάθου και των δοντιών της άνω γνάθου, όταν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, όπως όταν κλείνετε το στόμα σας ή μασάτε τη τροφή σας. Ο τρόπος με τον οποίο τα δόντια σας έρχονται σε Σύγκλιση βοηθάει στον τρόπο που χαμογελάτε, μιλάτε και τρώτε.

Μπορείτε να έχετε ανοιχτή δήξη, κλειστή δήξη, συνωστισμένα δόντια, αραιά δόντια ή τέλεια ευθυγραμμισμένα δόντια.

Η λάθος σύγκλιση ή αλλιώς κακή σύγκλιση δοντίων, εν τω μεταξύ, αναφέρεται στην κακή ευθυγράμμιση των γνάθων και των δοντιών, με αποτέλεσμα αυτό που είναι γνωστό ως κακό δάγκωμα. Η κακή συμπλοκή δοντιών μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες οδοντικές επιπλοκές.

Το πρόβλημα στη Σύγκλισης

Εάν τα δόντια σας δεν έχουν σωστή Σύγκλιση, μπορείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα όχι μόνο στα δόντια σας, αλλά και στα ούλα, στον κροταφικό σύνδεσμο ή στους μυς που μετακινούν το σαγόνι σας. Αυτά τα προβλήματα ονομάζονται προβλήματα “Σύγκλισης”.

Δόντια – Τα δόντια που είναι εκτός σωστής γραμμής, δόντια που κουνιούνται,  δόντια βαριά φθαρμένα ή που σπανέ συνέχεια, Σφραγίσματα που φεύγουν ή Στεφάνες (Θήκες) που αρχίζουν να κουνιούνται μπορεί να είναι σημάδια προβλημάτων Σύγκλισης. Τα δόντια σας μπορεί επίσης να πονάνε στο μάσημα ή να πονάνε συνεχώς.

Ούλα – Τα δόντια που κουνιούνται ή τα χαλαρά ούλα μπορούν να επιδεινωθούν από ελαττωματικό δάγκωμα.

Διαταραχές Κροταφογναθικής Άρθρωσης –Το «Κλικινγκ», η τριβή ή πόνος στις αρθρώσεις των γνάθων, ήχοι ή βουή στα αυτιά σας και δυσκολία στο άνοιγμα ή το κλείσιμο του στόματός σας θα μπορούσαν να οφείλονται στο ότι τα δόντια σας δεν Συγκλίνουν σωστά.

Προσωπικοί Μύες – Εάν το σαγόνι σας βρίσκεται σε λάθος θέση ή τα δόντια σας έχουν πρόωρες επαφές, οι μύες που μετακινούν τη σιαγόνα πρέπει να λειτουργούν πολύ πιο σκληρά και μπορούν να κουραστούν. Αυτό οδηγεί σε μυϊκό σπασμό. Τα κύρια συμπτώματα είναι οι συνεχείς πονοκέφαλοι ή ημικρανία, ειδικά το πρώτο πράγμα το πρωί, πόνος πίσω από τα μάτια σας. Πόνος στα Ιγμόρεια και πόνοι στο λαιμό και τους ώμους σας. Μερικές φορές εμπλέκονται ακόμη και οι μύες της πλάτης.

Πώς μπορώ να καταλάβω εάν έχω κάποιο πρόβλημα;

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι σφίγγετε ή τρίβεται τα δόντια σας, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που το κάνουν δεν το γνωρίζουν. Μερικές φορές μπορεί να προκληθεί από άγχος, αλλά γενικά οι περισσότεροι άνθρωποι σφίγγουν τα δόντια τους όταν εστιάζουν σε μια εργασία – οικιακές εργασίες, κηπουρική, μηχανική αυτοκινήτων, δακτυλογράφηση και ούτω καθεξής. Μπορεί να ξυπνήσετε το πρωί με μια άκαμπτη γνάθο ή ευαισθησία όταν δαγκώνετε. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο σφίξιμο ή την τριβή των δοντιών στον ύπνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που τρίβουν τα δόντια τους το κάνουν ενώ κοιμούνται και μπορεί να μην ξέρουν ότι το κάνουν.

Εάν υποφέρετε από έντονους πονοκεφάλους ή από πόνο στον αυχένα και τον ώμο, ίσως να μην το έχετε συνδέσει με πιθανά προβλήματα με την Σιαγόνα. Μπορεί να έχετε πόνο ή δυσφορία στο πλάι του προσώπου σας, γύρω από τα αυτιά σας ή στις αρθρώσεις των γνάθων ή δυσκολία στο άνοιγμα και κλείσιμο της γνάθου. Αυτά είναι όλα τα συμπτώματα των προβλημάτων της Κροταφογναθικής Άρθρωσης. Αν σας λείπουν κάποια δόντια στο πίσω μέρος του στόματός σας (ή και γενικά να λείπουν κάποια δόντια από οποιαδήποτε περιοχή του στόματος σας), αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα μη ισορροπημένο δάγκωμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ανομοιογενή πίεση στα δόντια σας. Μαζί, όλα αυτά τα συμπτώματα ονομάζονται «σύνδρομο Κροταφογναθικής Άρθρωσης».

 

Η θεραπεία της σύγκλισης δοντίων

Η εξασφάλιση ότι έχετε το σωστό δάγκωμα ή Σύγκλιση είναι μέρος διάφορων ειδικοτήτων της οδοντιατρικής ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Αυτές είναι:

  • Περιοδοντολογία: Ασχολείται με την θεραπεία των μαλακών και σκληρών ιστών γύρω από τα δόντια.
  • Προσθετική: Ασχολείται με την αποκατάσταση των δοντιών στις γνάθους.
  • Εμφυτευματολογία: Ασχολείται με την προσθήκη ελλειπόντων δοντιών σε νωδές περιοχές.
  • Ορθοδοντική: Ασχολείται με την μετακίνηση των δοντιών στις γνάθους.

Οι Νάρθηκες Σύγκλισης επίσης βοηθάνε στο να αναπρογραμματιστούν οι Μύες της Γνάθου σε αρχικό στάδιο, καθώς και συγκεκριμένες ασκήσεις φυσικοθεραπείας. Και μετέπειτα στην θεραπεία φλεγμονών και άλλων προβλημάτων στην Κροταφογναθική Άρθρωση.

Για να μπορούμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία πρέπει να έχουμε μια κλινική εικόνα του ασθενή έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας.

Μεταθεραπευτικό στάδιο

Αρχίζουν σιγά σιγά τα συμπτώματα να υποχωρούν και ο ασθενής αρχίζει και αισθάνεται καλυτέρα στις περιοχές που είχε ενοχλήσεις.

Το Αποτέλεσμα της Καλής Σύγκλισης

Πλήρη ίαση και εξάλειψη των συμπτωμάτων εφόσον ακολουθηθούν σωστά οι οδηγίες.

Θα αισθάνεστε ότι πλέον μπορείτε να μιλάτε και να τρωτέ σωστά χωρίς να υπάρχει η δυσκολία που υπήρχε προηγουμένως.

Θα υπάρχει πλέον ένα χαμόγελο γεμάτο αυτοπεποίθηση.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.