9πμ-2μμ / 5μμ-9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Πόσο διαρκεί η λεύκανση των δοντιών;

Περιεχόμενα

Η λεύκανση των δοντιών είναι μια απλή αισθητική οδοντιατρική διαδικασία που σας προσφέρει έναν απλό τρόπο για να μεταμορφώσετε το χαμόγελό σας.

Είναι μια αποτελεσματική και ανώδυνη διαδικασία που σας επιτρέπει να φωτίζετε, να λευκαίνετε και να ενισχύετε το χαμόγελό σας και να αποκτήσετε μια νέα αίσθηση αυτοπεποίθησης.

Η λεύκανση των δοντιών είναι μια μακροπρόθεσμη λύση στον αποχρωματισμό των δοντιών.

Ένα από τα πολλά ερωτήματα που μας ρωτάτε εδώ στην Οδοντιατρική Γαλάνη είναι πόσο διαρκεί η λεύκανση των δοντιών;

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα διερευνήσουμε πώς λειτουργεί η επαγγελματική λεύκανση δοντιών, πόσο καιρό χρειάζεται η θεραπεία και πώς μπορείτε να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά για πολύ καιρό.

Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια της θεραπείας λεύκανσης των δοντιών σας. Κατ ‘αρχάς, το αν το χαμόγελό σας μπορεί να βελτιωθεί ή όχι με την οδοντική λεύκανση εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον τύπο χρώματος δοντιών που έχετε. Υπάρχουν δύο τύποι χρώσης στα δόντια, εγγενής και εξωγενής. Οι εγγενείς λεκέδες είναι λεκέδες που αναπτύσσονται μέσα στο ίδιο το δόντι. Αυτά τα σημάδια προκαλούνται συνήθως από τραυματισμό ή φθορά και σπάνια αντιμετωπίζονται με λεύκανση των δοντιών.

Οι εξωγενείς λεκέδες είναι διαφορετικοί, αυτοί είναι οι λεκέδες που εμφανίζονται στην επιφάνεια του δοντιού σας και μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με καλές πρακτικές στοματικής υγιεινής και μια επαγγελματική θεραπεία λεύκανσης.

Ένας άλλος ουσιαστικός παράγοντας που επηρεάζει τη διάρκεια ζωής του λευκού σας χαμόγελου είναι το πόσο καλά διατηρείτε τα δόντια σας ανάμεσα στις θεραπείες λεύκανσης. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ορισμένα τρόφιμα και ποτά λεκιάζουν τα δόντια περισσότερο από άλλα και επομένως θα πρέπει να αποφεύγονται εάν είναι δυνατόν.

Οι πρακτικές λεύκανσης δοντιών σε διάφορες μορφές υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στην πραγματικότητα, η ιστορία της λεύκανσης των δοντιών μπορεί να εντοπιστεί σε αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Αιγυπτίων και των Ρωμαίων. Αυτοί οι οδοντιατρικοί πρωτοπόροι, που θεωρήθηκαν ως σύμβολο κατάστασης, χρησιμοποίησαν αμφισβητήσιμα συστατικά όπως ελαφρόπετρα και ούρα για να δημιουργήσουν λευκαντικές πάστες.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι ευτυχώς, οι θεραπείες λεύκανσης δοντιών έχουν προχωρήσει πολύ από τότε!

Οι θεραπείες λεύκανσης των δοντιών που χρησιμοποιούμε σήμερα χρονολογούνται από το 1989 και το έργο του Δρ Van B. Haywood. Συνδυάζοντας το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου με μια ουσία γέλης, έβαλε τα ναρθηκάκια που χρησιμοποιούν οι ασθενείς με το μείγμα κάθε βράδυ για δύο εβδομάδες. Το αποτέλεσμα για κάθε ασθενή ήταν ένα πιο λευκό, πιο φωτεινό χαμόγελο και με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε μια ειδική τεχνική για την ενίσχυση του χρώματος των φυσικών δοντιών.

Η Διαδικασία λεύκανσης δοντιών

Στην Οδοντιατρική Γαλάνη, χρησιμοποιούμε πολυτελείς θεραπείες Boutique Whitening που προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα και την ευελιξία που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. Για να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, υπάρχουν 2 τρόποι λεύκανσης: θεραπεία ημέρας και θεραπεία νύχτας.

Πριν ξεκινήσετε την θεραπεία λεύκανσης, θα παραλάβετέ ναρθηκάκια που θα εφαρμόζουν άνετα πάνω στα δόντια σας. Στη συνέχεια απλώς θα ρίξετε τη σωστή ποσότητα γέλης στους ναρθηκες προτού τα φορέσετε για την καθορισμένη χρονική περίοδο.

Οι συγκεντρώσεις κάθε τύπου γέλης είναι πολύ διαφορετικές και έτσι είναι και τα χρονικά διαστήματα που χρειάζεστε για να τοποθετήσετε τους δίσκους στη θέση τους. Για την ημερήσια θεραπεία, πρέπει να φοράτε τους δίσκους μόνο για 1 ώρα την ημέρα, ενώ η νυχτερινή θεραπεία φοριέται όλη τη νύχτα και το τζελ λειτουργεί ενώ κοιμάστε.

Ενώ η λεύκανση των δοντιών είναι μια μακροπρόθεσμη λύση, δεν είναι μόνιμη. Η αρχική διαδικασία θεραπείας διαρκεί 2-6 εβδομάδες προτού αρχίσετε να βλέπετε μια διαφορά στο χρώμα του χαμόγελου σας.

Κατά τη διάρκεια της αρχικού σας ραντεβού, θα μπορείτε να συζητήσετε με τον οδοντίατρό σας ποια από τις διαθέσιμες θεραπείες θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και στο επίπεδο της λεύκανσης που θέλετε να επιτύχετε. Ο οδοντίατρος σας μπορεί να συζητήσει μαζί σας τις πιθανές αποχρώσεις του λευκού που μπορείτε να επιτύχετε και ποιες από τις επιλογές θεραπείας θα σας προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κατά τη διαδικασία της λεύκανσης των δοντιών, το τζελ λεύκανσης λειτουργεί διεισδύοντας στους πόρους στο σμάλτο επιτρέποντας στο υπεροξείδιο του μίγματος να λευκαίνει την οδοντίνη του δοντιού σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τα δόντια σας είναι πιθανό να γίνουν πιο ευαίσθητα. Εάν πάσχετε ήδη από ευαίσθητα δόντια, είναι πάντα καλύτερο να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας, ο οποίος θα είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει και να σας συμβουλεύσει για τις καλύτερες επιλογές θεραπείας πριν ξεκινήσετε.

Πώς Χρωματίζονται τα Δόντια;

Ακόμα κι αν αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα πριν από το τέλος της περιόδου θεραπείας 2 έως 6 εβδομάδων, είναι σημαντικό να συνεχίσετε. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η λεύκανση των δοντιών δεν είναι μόνιμη. Εάν ξεχάσετε να εφαρμόσετε τη θεραπεία, τα δόντια σας θα χάσουν το αποτέλεσμα λεύκανσης και θα αρχίσουν να επιστρέφουν στο αρχικό τους χρώμα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει οριστική απάντηση στο ερώτημα του πόσο διαρκεί η λεύκανση των δοντιών γιατί τα αποτελέσματα διαρκούν όσο συμβαδίζετε με τις θεραπείες και επίσης πόσο καλά φροντίζετε τα δόντια σας.

Ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα δόντια σας χρωματίζονται ξανά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά οι κύριες αιτίες είναι μια συγκεκριμένη ομάδα τροφίμων και ποτών.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Κάρι
  • Σάλτσα σόγιας
  • Κέτσαπ
  • Σάλτσα μπάρμπεκιου
  • Καφές & τσάι
  • Ανθρακούχα ποτά
  • Μπύρα
  • Ερυθρό κρασί

Όπως θα περίμενε κανείς, το τσιγάρο είναι επίσης μια σημαντική αιτία λεκέδων των δοντιών, είτε το καπνίζετε είτε το μασάτε. Η νικοτίνη στα προϊόντα καπνού γίνεται κίτρινη όταν συνδυάζεται με οξυγόνο, και αυτό είναι που λερώνει τα δόντια σας. Ακόμα και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη μπορούν να προκαλέσουν λεκιασμένα δόντια όταν

Όπως περιγράψαμε παραπάνω, υπάρχουν δύο τύποι λεκέδων που μπορούν να βιώσουν τα δόντια: εγγενής και εξωγενής. Οι λεκέδες τροφίμων και ποτών ταξινομούνται ως εξωγενείς λεκέδες καθώς επηρεάζουν μόνο την επιφάνεια ενός δοντιού και μπορούν, σε κάποιο βαθμό, να αντιμετωπιστούν με καλές πρακτικές στοματικής υγιεινής.

Οι εγγενείς λεκέδες εμφανίζονται στο ίδιο το δόντι και συνήθως είναι αποτέλεσμα τραυματισμού ή έκθεσης σε συγκεκριμένους τύπους αντιβιοτικών ως παιδί. Αυτές οι χρώσεις είναι συνήθως πολύ δυσκολότερο να λευκάνουν και απαιτούν πιο μόνιμες θεραπείες λεύκανσης δοντιών.

Ο οδοντίατρός σας μπορεί να συζητήσει μαζί σας όλες τις διαθέσιμες επιλογές και να απαντήσει σε τυχόν απορίες σας σχετικά με τα πιθανά αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν με πιο επεμβατικές διαδικασίες που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην εγγενή χρώση.

Πώς να Διατηρήσετε το Χρώμα της Λεύκανσης

Αφού ολοκληρώσετε την πρώτη σας θεραπεία και έχετε επιτύχει το ονειρικό σας χαμόγελο, θα πρέπει να διατηρήσετε το χρώμα και να φροντίσετε τα δόντια σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εξασκήσετε καλή στοματική υγιεινή. Το βούρτσισμα των δοντιών σας δύο φορές την ημέρα και το νήμα τακτικά μπορεί να διατηρήσει τα δόντια σας λαμπρά και λευκά και τα ούλα σας υγιή.

Οι τακτικές επισκέψεις σε έναν οδοντίατρο θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα δόντια σας όσο πιο καθαρά και να βεβαιωθείτε ότι το νέο σας χαμόγελο παραμένει όσο το δυνατόν πιο λευκό.

Το να βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το φαγητό θα σας βοηθήσει να «πλύνετε» τα δόντια σας και να καθαρίσετε τυχόν υπολειπόμενα τρόφιμα και ποτά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν χρώση με την πάροδο του χρόνου.

Μπορείτε να προστατέψετε τα λευκασμένα δόντια σας χρησιμοποιώντας μια οδοντόκρεμα λεύκανσης για να μειώσετε τους λεκέδες. Ο οδοντίατρός σας θα είναι σε θέση να συστήσει μια οδοντόκρεμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εάν καταναλώνετε ποτά όπως χυμούς φρούτων ή καφέ μετά από μια θεραπεία λεύκανσης, μπορεί να σας βοηθήσει να τα πιείτε με καλαμάκι. Αυτό επιτρέπει στο ποτό και, στη συνέχεια, τους λεκέδες, να παρακάμψουν τα δόντια σας, μπορεί επίσης να βοηθήσει εάν τα δόντια σας είναι ευαίσθητα.

Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο, εάν μια ουσία είναι αρκετά ισχυρή για να λεκιάσει ένα άσπρο πουκάμισο, τότε είναι αρκετά ισχυρή για να λεκιάσει τα δόντια σας.

Η συντήρηση της λεύκανσης κάθε 1-2 χρονιά είναι ζωτικής σημασίας έτσι ώστε τα δόντια να παραμείνουν λευκά όπως ακριβώς ήταν μετά την κυριά λεύκανση.

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη

Η λεύκανση των δοντιών δεν είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ένα πιο φωτεινό, πιο λευκό χαμόγελο. Άλλες αισθητικές οδοντιατρικές θεραπείες όπως κεραμικές όψεις και θήκες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να επιτύχετε το ονειρικό σας χαμόγελο.

Στην Οδοντιατρική Γαλάνη, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο εργαστήριο μας, μπορούμε να ταιριάξουμε με χρώμα σε κάθε θήκη ή όψη πορσελάνης που έχετε τοποθετηθεί για να ταιριάζει με τα φυσικά δόντια σας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι επιλογές θεραπείας είναι μόνιμες και μη αναστρέψιμες, καθώς απαιτούν την αλλαγή των φυσικών δοντιών σας χρησιμοποιώντας μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που αφαιρεί μέρος του σμάλτου στο δόντι σας.

Αυτές οι δύο θεραπείες συνήθως προορίζονται για τη θεραπεία εγγενών λεκέδων ή όταν τα δόντια έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη ή φθορά.

Όταν χρησιμοποιούνται για την επίλυση προβλημάτων αισθητικής των δοντιών, δεν μπορούν μόνο να αλλάξουν το χρώμα αλλά και το σχήμα και το μέγεθος των δοντιών σας.

Και οι δύο λύσεις λειτουργούν ως προστατευτικό φραγμό. Οι κορώνες κάθονται πάνω από το φυσικό δόντι σας, ενεργώντας ως ασπίδα και το προστατεύουν από όλες τις πλευρές. Οι Όψεις έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν μόνο το μπροστινό μέρος ενός δοντιού.

Ενώ οι Όψεις και οι Θήκες μπορούν να ταιριάζουν με τα φυσικά δόντια σας, το χρώμα δεν μπορεί να αλλάξει μόλις στερεωθούν στη θέση τους. Επειδή είναι κατασκευασμένα από κεραμικά, οι λευκαντικοί παράγοντες στην λεύκανσης δεν μπορούν να διεισδύσουν στην επιφάνεια των όψεων και θηκών. Εάν επιθυμείτε να έχετε ένα πιο λευκό χαμόγελο και να έχετε μια θήκη η μια όψη, θα πρέπει πρώτα να λευκάνετε τα φυσικά δόντια σας.

Αυτό επιτρέπει στους εξειδικευμένους οδοντοτεχνίτες μας να χρωματίζουν προσεκτικά το τελικό σας προσθετικό κομμάτι με την επιθυμητό χρώμα.

Πόσο καιρό θα χρειαστεί μια θεραπεία λεύκανσης δοντιών και πόσο λευκό θα γίνει το χαμόγελό σας εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων. Κυρίως, εξαρτάται από το πόσο έντονα αποχρωματίζονται τα δόντια σας. Όσο πιο κίτρινος είναι ο τύπος των δοντιών σας, τόσο πιο εντατική θα πρέπει να είναι η θεραπεία σας. Εξαρτάται επίσης από τη σκιά του λευκού που θέλετε να επιτύχετε και από το πόσο αφοσιωμένοι είστε στο να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά.

Μάθετε περισσότερα

Ο αποχρωματισμός των δοντιών είναι ένα φυσικό φαινόμενο που μπορεί να αναμένεται σε κάποιο βαθμό καθώς μεγαλώνετε. Υπάρχουν όμως τρόποι να διατηρήσετε το χρώμα σας και να διατηρήσετε το όμορφο χαμόγελό σας.

Η διάρκεια της λεύκανσης των δοντιών εξαρτάται από δύο παράγοντες. Ποιος είναι ο τροπος που γίνεται η λεύκανση στα δόντια σας και πώς τα διατηρείτε. Κατά τη λεύκανση των δοντιών σας, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν εξειδικευμένο οδοντίατρο. Θα είναι σε θέση να σας συμβουλεύσουν για την καλύτερη επιλογή θεραπείας για εσάς, τον τρόπο ζωής σας και να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχετε, όπως ευαίσθητα δόντια.

Τελικώς, το πόσο διαρκεί η λεύκανση των δοντιών εξαρτάται από το πόσο καλά φροντίζετε τα δόντια σας, ποσό συχνά επισκέπτεστε τον οδοντίατρο και κάθε ποτέ κάνετε συντήρηση λεύκανσης.

Αν κάνετε όλα τα παραπάνω τότε θα κρατήσει για πάντα.

Αλλιώς αν δεν κάνετε καθόλου συντήρηση λεύκανσης, θα μειώνετε η ένταση της λεύκανσης κάθε χρόνο και θα γίνει πλέον αισθητή η διαφορά μετά από 5 χρονιά.

Αν όμως δεν πατέ καθόλου στον οδοντίατρο τότε σε πολύ λιγότερο χρόνο από τα 3 χρονιά θα δείτε διαφορά.

Η διατήρηση καλών πρακτικών στοματικής υγιεινής και η αποφυγή τροφών με πολλές χρωστικές όπως τσάι και καφές και σάλτσα μπάρμπεκιου μπορεί να βοηθήσει στην παράταση της λευκότητας των δοντιών σας.

Στην Οδοντιατρική Γαλάνηείμαστε τυχεροί που έχουμε εξειδικευμένους οδοντίατρους στα θέματα λεύκανσης  για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε όλους τους στόχους σας για το χαμόγελο σας.

Δουλεύοντας με το σύστημα Boutique Whitening, θα λάβετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας λεύκανσης δοντιών προσαρμοσμένο στον τρόπο ζωής και τις ανάγκες σας.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τη λεύκανση των δοντιών, τον τρόπο χρήσης των δίσκων ή των πηκτωμάτων ή τρόπους διατήρησης των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνετε, μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή και ένα μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων μας θα είναι στη διάθεσή σας για να σας συμβουλεύσει και να σας κλείσει ραντεβού για μια συμβουλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.