9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πρόληψη Δοντιών

Περιεχόμενα

Πρόληψη Δοντιών

Η προληπτική οδοντιατρική είναι η πρακτική της φροντίδας των δοντιών σας για να τα διατηρήσετε υγιή. Αυτό βοηθά στην αποφυγή τερηδόνας, ασθένειας των ούλων, φθοράς του σμάλτου και πολλά άλλα. 

Υπάρχουν πολλές μορφές προληπτικής οδοντιατρικής, όπως το καθημερινό βούρτσισμα και ο οδοντιατρικός καθαρισμός. Για τη διατήρηση της βέλτιστης στοματικής υγείας, η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση (ADA) συνιστά επισκέψεις στον οδοντίατρο σε τακτά χρονικά διαστήματα που καθορίζονται από τον οδοντίατρο. 

Αυτές οι πρακτικές έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι τα δόντια είναι καθαρά, γερά και λευκά. 

Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται τη σωστή στοματική υγιεινή από μικρή ηλικία.

Τι κάνει η Προληπτική Δοντιών; 

Η προληπτική οδοντιατρική αποτρέπει τους ανθρώπους να αναπτύξουν οδοντικά προβλήματα. Εάν χρησιμοποιείτε την κατάλληλη οδοντιατρική φροντίδα, μπορείτε να αποφύγετε ή να μειώσετε τις επιπτώσεις αυτών: 

  • Τρύπες. 
  • Ουλίτιδα. 
  • Απώλεια σμάλτου. 
  • Περιοδοντίτιδα.

 

Ποιος ωφελείται από την προληπτική οδοντιατρική; 

Όλοι επωφελούνται από την προληπτική οδοντιατρική. Τα παιδιά, ειδικότερα, επωφελούνται επειδή επιτρέπει στα πρόσφατα αναπτυσσόμενα ενήλικα δόντια τους να γίνουν δυνατά και υγιή. Τα σφραγιστικά και οι τοπικές θεραπείες με φθόριο βοηθούν στην πρόληψη της τερηδόνας στα δόντια των παιδιών σας. 

Εάν είστε ενήλικας, μπορείτε να επωφεληθείτε από την προληπτική οδοντιατρική επειδή σας βοηθά να διατηρήσετε τα δικά σας δόντια. 

Η στοματική υγεία συνδέεται με την υγεία του σώματός σας συνολικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το στόμα είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για επιβλαβή βακτήρια. Η διατήρηση ενός καθαρού στόματος ωφελεί τη γενική υγεία σας.

 

 

Τεχνικές Πρόληψης Δοντιών

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.