9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Προληπτικές Εμφράξεις

Περιεχόμενα

Το πρόβλημα

Οι μασητικές επιφάνειες των πίσω δοντιών (γομφίων και προγομφίων) έχουν μικρές σχισμές ή βαθουλώμτα, τα όποια είναι αδύνατον να καθαριστούν είτε με το σύνηθες βούρτσισμα των δοντιών είτε από τον οδοντίατρο με έναν επαγγελματικό καθαρισμό. Σε αυτές τις σχισμές είναι πολύ εύκολο να εισχωρήσουν τροφές και μικρόβια τα όποια δεν μπορούν να καθαριστούν προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο τον τερηδονισμό των δοντιών.

Τι είναι οι προληπτικές εμφράξεις (sealants)

Είναι μια θεραπεία πρόληψης στην όποια καλύπτουμε την μασητική επιφάνεια του δοντιού, κατά αυτόν τον τρόπο εμποδίζουμε την προσχώρηση των μικροβίων στις σχισμές που υπάρχουν στην μασητική επιφάνεια του. Ως αποτέλεσμα έχουμε την μη δημιουργία τερηδόνας στην συγκεκριμένη επιφάνεια του δοντιού.

Οι προληπτικές εμφραξεις είναι μια διαδικασία που δεν προκαλεί καθόλου πόνο. Δεν υπαρχει κοθόλου τρόχισμα δοντίων καθώς και αναισθησία.

Οι προληπτικές εμφράξεις είναι πολύ συμαντικό να εφαρμόζονται σε παιδία από 5 χρονών και άνω. Μπορούν να εφαρμοστούν και σε ενήλικες όταν ενδείκνυται.

Γενικά η καλύτερη ένδειξη είναι, όταν ο ασθενής είναι επιρρεπής στην τερηδόνα.

Αλλίως οι προληπτικες εμφράξεις ονομάζονται sealants δοντίων ή επικαλύψεις δοντίων.

Η διαδικασία των προληπτικων εμφραξεων

Στην αρχή απλώνουμε ένα ειδικό φάρμακο πάνω στην επιφάνεια του δοντιού με σκοπό να σκοτώσουμε όλα τα μικρόβια.

Στην συνεχεία απλώνουμε υγρή ρητίνη στο σημείο οπού έχουμε βάλει το φάρμακο. Και έπειτα την φωτοπολυμερίζουμε. Ως αποτέλεσμα η υγρή ρητίνη σκληραίνει και γίνεται σαν γυαλί.

Το αποτέλεσμα

Αφότου η υγρή ρητίνη στερεοποιηθεί, έχουμε δημιουργήσει το προληπτικό σφράγισμα. Η επιφάνεια που έχουμε δημιουργήσει σαν γυαλί λειτούργει ανασταλτικά στην εισχώρηση των μικροβίων στις μασητικές σχισμές του δοντιού.

Οι προληπτικές εμφράξεις έχουν 100% στην αντιμετώπιση της τερδόνας στην μασητική επιφάνεια του δοντίου.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.