9πμ-2μμ / 5μμ-9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Επανασυγκόλληση γέφυρας ή στεφάνης

Περιεχόμενα

Το πρόβλημα

Μία προσθετική αποκατάσταση (γέφυρα η στεφάνη) η οποία αποκολλάται από τα δόντια ή τα εμφυτεύματα λόγω:

1. Τερηδονισμένου δοντιού.
2. Κατάγματος δοντιού ή μέρους της προσθετικής αποκατάστασης.
3. Τρίξιμο ή σφίξιμο δοντιών (Βρουξισμός).
4. Κακής σύγκλεισης, κακής σχεδίασης ή προβληματικού υλικού της προσθετικής αποκατάστασης.
5. Λόγω χρήσης προσωρινής κόλας.
6. Τοποθέτηση γέφυρας ή στεφάνης σε πολύ κοντά δόντια ή εμφυτεύματα.
7. Χρήση προβόλων σε γέφυρες.

Αντιμετώπιση προβλήματος

 Όταν αποκολληθεί η γέφυρα ή η στεφάνη το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να την πάρετε μαζί σας με προσοχή μαζεύοντάς την ολόκληρη ή κομμάτι- κομμάτι, στην συνεχεία να πάτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε στον οδοντίατρό σας, οπού θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα σας  δώσει την καλύτερη δυνατή λύση.

Διαδικασία

  • Εφόσον η γέφυρα/στεφάνη η οποία μόλις αποκολλήθηκε δεν έχει κάποιο πρόβλημα τότε μπορεί να καθαριστεί να αμμοβολιθεί το ίδιο και τα δόντια ή τα εμφυτεύματα στηρίγματα και να επανασυγκολληθεί στην θέση της στην ίδια συνεδρία.
  • Αν έχει αποκολληθεί λόγο της φθοράς της γέφυρας/στεφάνης καθώς και των κολοβωμάτων, η θεραπεία είναι ελάχιστα πιο περιπλοκή. Πρώτα θα πρέπει να εκτιμηθεί η κατάσταση της γέφυρας/στεφάνης και του κολοβώματος και να παρθούν υπόψη οι διάφορες επιλογές που υπάρχουν. Έπειτα θα σταλθεί στον οδοντοτεχνίτη για καθαρισμό και τυχόν μικροεπισκευές. Όταν η γέφυρα/στεφάνη ετοιμαστεί ο ασθενής θα ξανακληθεί το συντομότερο δυνατόν για την συγκόλλησή της. Εάν ο χρόνος επισκευής της γέφυρα/στεφάνη από τον οδοντοτεχνίτη είναι μεγάλος δηλαδή κάποιες μέρες, θα πρέπει να κατασκευαστεί μια προσωρινή γέφυρα/στεφάνη, για να μπορεί ο ασθενής να εξυπηρετηθεί στην εργασία και τις καθημερινές κοινωνικές του υποχρεώσεις.
  • Αν υπάρχει κάταγμα ολοκλήρου του κολοβώματος, λόγο της περιπλοκότητας και πληθώρας επιλογών,ο ασθενής θα ενημερωθεί από τον οδοντίατρό του για όλα τα πιθανά σχέδια θεραπείας που υπάρχουν πριν εφαρμόσει το καλύτερο δυνατό συμφώνα με τις ανάγκες του. Εάν ο χρόνος επισκευής της γέφυρα/στεφάνη από τον οδοντοτεχνίτη είναι μεγάλος δηλαδή κάποιες μέρες, θα πρέπει να κατασκευαστεί μια προσωρινή γέφυρα/στεφάνη, για να μπορεί ο ασθενής να εξυπηρετηθεί στην εργασία και τις καθημερινές κοινωνικές του υποχρεώσεις.
  • Σε περιπτώσεις όμως καταστροφής της γέφυρας/στεφάνης τότε θα πρέπει να κατασκευαστεί εξολοκλήρου από την αρχή. Εάν ο χρόνος κατασκευής της νέας γέφυρα/στεφάνη από τον οδοντοτεχνίτη είναι μεγάλος δηλαδή κάποιες μέρες, θα πρέπει να κατασκευαστεί μια προσωρινή γέφυρα/στεφάνη,για να μπορεί ο ασθενής να εξυπηρετηθεί στην εργασία και τις καθημερινές κοινωνικές του υποχρεώσεις.

Το αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα ποικίλει ανάλογα με τις αισθητικές απαιτήσεις του ασθενούς σε συνδυασμό με το σωστό πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την άριστη λειτουργικότητα και υγιεινή τόσο της γέφυρας/στεφάνης όσο και των προσβεβλημένων δοντιών ή των εμφυτευμάτων. Στο τέλος όμως το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει πλήρως το αισθητικόκαι λειτουργικό κομμάτι στο επίπεδο που επιθυμεί ο ασθενής.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.