9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Επένθετες οδοντοστοιχίες

Περιεχόμενα

Το πρόβλημα

Η έλλειψη δοντιών, μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, όπως προβλήματα φώνησης, μάσησης, άλλα και αισθητικά.

Όταν λείπουν όλα τα δόντια χρειαζόμαστε μια ολική οδοντοστοιχία η οποία θα καλύψει το κενό των δοντιών που λείπουν.

Εφόσον όμως έχουμε στο στόμα 2-4 δόντια μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για μεγαλύτερη σταθερότητα. Αυτό που γίνεται είναι να απονευρωθούν τα υπάρχοντα δόντια, να κοπούν μέχρι την ρίζα τους, να συγκολληθούν σφαιρικά κουμπιά με άξονα μέσα στις εναπομείναντες ρίζες, έτσι ώστε να έρθει να κουμπόσει η ολική οδοντοστοιχία πάνω σε αυτά.

Σε περίπτωση δε που δεν υπάρχουν δόντια μπορούμε να στηρίξουμε τις ολικές οδοντοστοιχίες επί εμφυτεύματων.

Τι είναι η Επένθετη Οδοντοστοιχία

Οι Επένθετες Οδοντοστοιχίες είναι ολικές οδοντοστοιχίες οι οποίες αποκαθιστούνε τα δόντια που λείπουν και για να υπάρχει καλύτερη στήριξη, οι επένθετες οδοντοστοιχίες μπορούν να στηριχτούν είτε σε κατάλληλα προετοιμασμένα δόντια, είτε σε εμφυτεύματα.

Οι επένθετες οδοντοστοιχίες έχουν πολλά πλεονεκτήματα εκτός της επιπλέον συγκράτησης. Μερικά από αυτά τα πλεονεκτήματα είναι η άνεση κατά την μάσηση, καθώς δεν μετακινείται, αισθητικό αποτέλεσμα διότι υπάρχει η δυνατότητα να περιοριστούν τα πτερύγια, ο ασθενής συνηθίζει καλυτέρα την οδοντοστοιχία διότι δεν είναι ογκώδης και δεν μετακινείται, εμποδίζεται η απορρόφηση των γνάθων στα σημεία που υπάρχουν τα στηρίγματα(φυσικά δόντια ή εμφυτεύματα), τέλος είναι η πιο οικονομική λύση στις αποκαταστάσεις με εμφυτεύματα.

Οδοντοστοιχιές χωρίς ουρανισκό είναι οι Επένθετες Οδοντοστοιχίες.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες Επένθετων Οδοντοστοιχιών.

Η θεραπεία

Για μια ολική οδοντοστοιχία η οποία θα είναι αισθητικά και λειτουργικά τέλεια θα απαιτηθεί μια σειρά από συνεδρίες, καθώς και η πλήρης συνεργασία ιατρού- ασθενή.

1η συνεδρία

Παίρνουμε τα αποτυπώματα από την επιθυμητή γνάθο και τα στέλνουμε στον οδοντοτεχνίτη για την προετοιμασία των κυρίων αποτυπωμάτων τα οποία είναι μοναδικά για κάθε ασθενή.

Στην ιδία συνεδρία τοποθετούμε τα εμφυτεύματα η προετοιμάζουμε κατάλληλα τα δόντια τα οποία θα γίνουν στηρίγματα.

2η συνεδρία

Πάνω στα ατομικά δισκάρια αποτυπωμάτων παίρνουμε για ακόμη μια φορά αποτυπώματα πάνω στα οποία θα κατασκευαστεί η τελική ολική οδοντοστοιχία

3η συνεδρία

Ο οδοντοτεχνίτης μας έχει προετοιμάσει την βάση της οδοντοστοιχίας και πάνω σε αυτήν έχει προσθέσει κερί στην θέση των δοντιών, αντί για δόντια,

Πάνω σε αυτήν κάνουμε τις μετρήσεις μας για το αισθητικό και λειτουργικό κομμάτι.

4η συνεδρία

Αντί για κερί έχουμε δόντια, δοκιμάζουμε λοιπόν το αισθητικό και λειτουργικό κομμάτι και αν όλα είναι εντάξει το στέλνουμε στον οδοντοτεχνίτη που μας ετοιμάζει την τελική οδοντοστοιχία.

5η συνεδρία

Η ολική οδοντοστοιχία είναι έτοιμη την οποία δοκιμάζει ο ασθενής για να δει και αν η εφαρμογή της τον βολεύει. Εφόσον ο ασθενής αισθάνεται άνετα με την ολική οδοντοστοιχία μπορεί να την εφαρμόσει απευθείας στο στόμα του και να αρχίζει να την συνηθίζει.

Μεταθεραπευτικό στάδιο

Κατά τις πρώτες μέρες εφαρμογής της ολικής οδοντοστοιχίας ο ασθενής θα πρέπει να την έχει όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες στο στόμα του για να μπορέσει να συνηθίσει την ομιλία, την μάσηση της τροφής και γενικά τις καθημερινές κινήσεις που χρειάζεται να κάνει.

Μετά το πέρασμα ενός μικρού χρονικού διαστήματος ο ασθενής θα έχει συνηθίσει πλήρως την καινούργια οδοντοστοιχία του (χρόνος προσαρμογής).

Το αποτέλεσμα

Η αίσθηση μιας οδοντοστοιχίας η οποία έχει στηρίγματα, είναι πολύ ανώτερη σε σχέση με μια οδοντοστοιχία η οποία δεν στηρίζεται κάπου.

Ο ασθενής θα μπορεί επιτέλους να χαμογελάσει έπειτα από αυτήν την ένεση αυτοπεποίθησης, θα μπορεί να τρώει, να αρθρώνει σωστά την ομιλία του, να μην καλύπτει το στόμα του όταν χαμογελάει, επειδή πλέον δεν θα αισθάνεται άσχημα για την κατάσταση του στόματος του.

Επειδή όμως ως οργανισμοί αλλάζουμε όσο ο καιρός περνά έτσι αλλάζουν και τα οστά των γνάθων οπότε κάθε 2-3 χρονιά θα χρειαστεί ο ασθενής να πηγαίνει στον οδοντίατρο να δει αν όλα είναι εντάξει, μερικές φορές μπορεί να αισθανθεί από μόνος του μια αλλαγή στην εφαρμογή της οδοντοστοιχίας πάνω στο στόμα του, κάτι το όποιο είναι απολύτως φυσιολογικό όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Όποτε, όταν ο ασθενής αισθανθεί κάτι το διαφορετικό, μπορεί να πάει απευθείας στον οδοντίατρο και να κάνει έναν έλεγχο.

Αν χρειαστεί μερικές μετατροπές τότε θα χρειαστεί να κάνουμε την θεραπεία της αναγόμωσης οδοντοστοιχιών όπου προσθέτουμε ή αφαιρούμε μέρος από την οδοντοστοιχία έτσι ώστε να εφάπτεται τέλεια με τα ανατομία της γνάθου.

Η αίσθηση μιας τεχνητής οδοντοστοιχίας στηριζόμενης σε οδοντικά εμφυτεύματα ή φυσικά δόντια είναι εξαιρετικά βελτιωμένη σε σχέση με μια απλή τεχνητή ολική οδοντοστοιχία, προσφέροντας  μικρότερο μέγεθος κατασκευής, μεγαλύτερη άνεση, σιγουριά και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.