9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Αόρατη Ορθοδοντική

Περιεχόμενα

Τι είναι η Αόρατη Ορθοδοντική

Είναι η Ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια. Ειδικά διάφανα ναρθηκάκια κατασκευασμένα από ένα καθαρό πλαστικό ή ακρυλικό υλικό που ταιριάζουν απόλυτα πάνω στα δόντια και γίνονται πολύ δύσκολα αντιληπτά από τρίτους.

Τα διάφανα ναρθηκάκια λειτουργούν με τη μετακίνηση των δοντιών σας σε μια ευθεία, και πιο ελκυστική θέση. Αυτό συμβαίνει σταδιακά κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας και χωρίς να γίνεται άμεσα αντιληπτό.

Ο ασθενής παραλαμβάνει έναν αριθμό από ναρθηκάκια τα όποια πρέπει να τα φορεί τουλάχιστον 20 ώρες την μέρα και να τα αλλάζει κάθε εβδομάδα. Δηλαδή ο οδοντίατρος/ορθοδοντικός θα δώσει στον ασθενή π.χ. 5 ναρθηκάκια μαζί, τα όποια είναι αριθμημένα, και ο ασθενής θα τα αλλάζει μονός του σπίτι κάθε εβδομάδα ανάλογα με τον αριθμό (το 1ο για την πρώτη εβδομάδα το 2ο για την δεύτερη εβδομάδα και ούτω καθεξής) ώσπου να τα χρησιμοποιήσει όλα και μετά να επισκεφτεί τον οδοντίατρο/ορθοδοντικό για να παρακολουθήσουν  την πρόοδο της θεραπείας.

Ο μέγιστος χρόνος θεραπείας είναι οι 14 μήνες.

Τα ναρθηκάκια ορθοδοντικής πρέπει να αφαιρεθούν για φαγητό, βούρτσισμα και οδοντικό νήμα.

 

Ποια είναι τα οφέλη της Αόρατης Ορθοδοντικής;

  • Διακριτική θεραπεία: Οι ευθυγραμμιστές είναι ουσιαστικά αόρατοι, ώστε να μπορείτε να ισιώσετε τα δόντια σας χωρίς να το γνωρίζετε. Είναι επίσης αφαιρούμενα, επομένως δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας ενώ έχετε θεραπεία. Μπορείτε ακόμα να φάτε και να πιείτε όλα τα τρόφιμα που απολαμβάνετε
  • Άνεση: Οι ευθυγραμμιστές δεν έχουν μεταλλικούς βραχίονες ή μεταλλικά σύρματα για να προκαλέσουν ερεθισμό στο στόμα σας. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά άνετα. Επιπλέον, αφού δεν θα έχετε κανένα μέταλλο ή σύρμα, σημαίνει ότι θα χρειαστείτε λιγότερα ραντεβού με τον Οδοντίατρο/ορθοδοντικό σας, καθώς χρειάζονται λιγότερες προσαρμογές.
  • Εύκολο στο καθάρισμα: Τα παραδοσιακά σιδεράκια μπορούν να δυσκολέψουν το νήμα και το βούρτσισμα, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστα σημάδια στα δόντια σας και ίσως ακόμη και φθορά. Επειδή οι ευθυγραμμιστές είναι αφαιρούμενοι, μπορείτε να βουρτσίζετε και να πλένετε κανονικά, καθιστώντας ευκολότερη τη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής.
  • Λιγότερο ρίσκο: Για να μετακινήσετε τα δόντια, πρέπει να εφαρμοστεί δύναμη. Ένα από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από αυτό είναι η απορρόφηση ριζών. Αυτή η κατάσταση αναφέρεται στην κατανομή της ρίζας ενός δοντιού και μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του δοντιού. Επειδή οι δυνάμεις που ασκούν οι ευθυγραμμιστές είναι πιο σταδιακές από αυτές που εφαρμόζονται από τα παραδοσιακά στηρίγματα, οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι η θεραπεία με ευθυγραμμιστές εμφανίζει πολύ χαμηλότερο ρυθμό απορρόφησης ριζών.
  • Ασφαλέστερα στα δόντια: Όταν τα παραδοσιακά σιδεράκια αφαιρούνται από τα δόντια, αυτό μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει την απομάκρυνση κάποιας ποσότητας από το σμάλτο των δοντιών. Επειδή οι στους ευθυγραμμιστές δεν χρησιμοποιεί συγκολλητική ουσία για να συγκρατεί τα στηρίγματα στα δόντια, η απομάκρυνση του σμάλτου δεν αποτελεί πρόβλημα.

 

Το πρόβλημα

Η Αόρατη Ορθοδοντική  χρησιμοποιείται συνήθως για ασθενείς που έχουν οδοντικά προβλήματα,  ήπια ή μέτρια συνωστισμένα δόντια ή έχουν μικρά προβλήματα κενών μεταξύ των δοντιών. Ασθενείς οι οποίοι έχουν σκελετικά προβλήματα τα όποια προκαλούν προγναθισμούς η ουλικά χαμογέλα μπορούν να αντιμετωπιστούν από την Ορθοδοντική με ναρθηκάκια ως έναν ορισμένο βαθμό. Συνήθως τέτοιες περιπτώσεις  μπορεί να χρειάζονται πιο πολύπλοκη θεραπεία.

Η διαδικασία της Αόρατης Ορθοδοντικής

Το πρώτο ραντεβού είναι αυτό στο οποίο θα πρέπει να γίνει κλινική εξέταση και να συζητηθούν τα θέλω του ασθενή. Καλό θα είναι ο ασθενής να έχει και μια πανοραμική ακτινογραφία μαζί του.

Θα πάρουμε αποτυπώματα από το στόμα του ασθενή τα όποια θα σκαναριστούν και θα περαστούν σε ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο θα μας δώσει όλες τις λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε για το σχέδιο θεραπείας.

Κατόπιν συμφωνίας του σχεδίου θεραπείας ορθοδοντικής με τον ασθενή στο 2ο ραντεβού θα δώσουμε έναν αριθμό από ναρθηκάκια που ασθενής θα φοράει για λίγο καιρό ανάλογα με την περίπτωση.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής θα πρέπει να έρχεται από το οδοντιατρείο για τον έλεγχο της προόδου του. Εφόσον όλα είναι βάση σχεδίου θεραπείας ο ασθενής θα παραλάβει τα επόμενα ναρθηκάκια για την συνεχεία της θεραπείας.

Αυτή η διαδικασία θα επαναληφτεί  μερικές φορές μέχρι την ολοκλήρωση της θεραπείας.

 

Το αποτέλεσμα

Ένα τέλειο χαμόγελο σε 1 χρόνο. Χωρίς να παιδευτείτε χωρίς πόνο και κούραση.

 

Στην περίπτωση όμως που θέλετε ακόμα πιο λευκό και τέλειο χαμόγελο εδώ μπορείτε να δείτε και άλλες προτεινόμενες θεραπείες.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.