9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER

Θεραπεία επιχείλιου έρπητα με laser

Περιεχόμενα

Τι είναι ο επιχείλιος έρπης

Είναι μια ιογενής μόλυνση η οποία μεταδίδεται με δερματική επαφή. Είναι μια πολύ συχνή ίωση (μελέτες έχουν δείξει ότι εννιά στα δέκα άτομα έχουν εκτεθεί στον ιό του απλού έρπητα). Συχνά μεταδίδεται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, αλλά η μετάδοση του ιού μπορεί επίσης να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία. Τα πρώτα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται μετά από 2 με 3 το πολύ εβδομάδες.

Τo πρόβλημα που δημιουργεί ο επιχείλιος έρπης

Υπάρχει πόνος, κάψιμο, τσούξιμο, φαγούρα στην περιοχή μόλυνσης πριν εμφανιστούν οι πληγές. Η πάθηση εκδηλώνεται με μικρές ομάδες πολλών φυσαλίδων, που έπειτα γίνονται φλυκταινώδεις και μέσα σε λίγες μέρες εξελίσσονται σε επώδυνες ελκωτικές πληγές που τελικά επουλώνονται. Συνήθως εμφανίζονται γύρω από το στόμα, τα χείλη, τα ρουθούνια, στα βλέφαρα και μερικές φορές και στα ούλα και τον βλεννογόνο του στόματος. Υπάρχει πόνος και κάποιες φορές και πυρετός. Η διάρκεια του επιχείλιου έρπητα είναι περίπου 10-14 ημέρες και μετά την επούλωση δεν μένουν σημάδια. Υπάρχει η πιθανότητα επανεμφάνισης έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα.

Τα Αίτια του Επιχείλιου έρπη

Συνήθη αίτια που πυροδοτούν την επανεμφάνιση είναι το στρες, η κούραση, ο τραυματισμός, το κρυολόγημα ή γρίπη, ακραίες καιρικές συνθήκες, εγκυμοσύνη και έμμηνος ρύση, και πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο Επιχείλιος Έρπης μπορεί να μεταδοθεί εάν:

Ένα άτομο με έρπητα μπορεί συνήθως να διαδώσει τον ιό σε κάποιον που δεν είχε ποτέ Έρπη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εάν ένα άτομο έχει έρπη, συνήθως έχουν αντισώματα κατά του ιού στο σώμα τους.

Ο έρπητας προκαλεί ανοιχτές πλήγες και ο ιός της ασθένειας varicella-zoster μπορεί να εξαπλωθεί μέσω επαφής με πληγές χωρίς επικάλυψη. Εάν δεν είχατε έρπη, μπορείτε να κολλήσετε τον ιό της ανεμευλογιάς-ζωστήρα από επαφή με κάποιες άλλες φουσκάλες που έρχονται σε επαφή με εσάς. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεμοβλογιά.

Ο ιός δεν εξαπλώνεται αφού οι κυψέλες έχουν σχηματίσει κερατινοποιημένο ιστό. Μόλις φουσκωσούν, δεν είναι πλέον μεταδοτικές. Ο ιός επίσης δεν εξαπλώνεται όταν οι φουσκάλες είναι καλά καλυμμένες.

Δεν μπορείτε να κολλήσετε έρπη μέσω επαφής με το σάλιο ή ρινικές εκκρίσεις κάποιου που έχει έρπη, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως δεν μπορείτε να κολλήσετε έρπητα εάν κάποιος που τον έχει βήχει ή φτερνίζει πάνω σας.

Επίσης αν χρησιμοποιήσετε είδη υγιεινής τα οποία έχουν προηγουμένος χρησοιμοποιηθεί από ένα άτομο με έρπη, όπως ξυραφάκια, πετσέτες και άλλα κοινόχρηστα αντικείμενα τότε πολύ πιθανόν να κολλήσετε τον Επιχείλιο έρπητα.

Η αντιμετώπιση του Επιχείλιου Έρπη με Laser

Κατά την διάρκεια της θεραπείας δεν είναι αναγκαστική η χρήση αναισθητικού, το laser δεν ακουμπά πάνω στο εξάνθημα με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην αντιληφθεί τίποτε. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 12 λεπτά.

Η θεραπεία χρειάζεται επανάληψη πολλές φορές ανά 3-4 ημέρες.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Στο σημείο της θεραπείας θα έχει μείνει μια μικρή πληγή, η οποία είναι μερικώς επουλωμένη. Ο ασθενής θα πρέπει για μερικές μέρες να αποφύγει τις όξινες και αλμυρές τροφές.

Το αποτέλεσμα που έχει το Laser στον Επιχείλιο Έρπη

Ο πόνος συνήθως εξαφανίζεται άμεσα και μάλιστα μερικοί ασθενείς αναφέρουν ότι αισθάνονται ένα ανεπαίσθητο μούδιασμα στην περιοχή, κάτι που τους ευχαριστεί.

Σε 3-4 ημέρες, δεν υπάρχει κανένα σημάδι στο στόμα.

Η επέμβαση με το Laser είναι μια μέθοδος που έχει πιο μόνιμα αποτελέσματα από τις άλλες, δηλαδή το εξάνθημαθα κάνει πολύ περισσότερο καιρό να υποτροπιάσει.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.