9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όψεις ρητίνης

Περιεχόμενα

Τι είναι οι όψεις ρητίνης;

Όψεις ρητίνης είναι μια διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζεται ένα ρητινώδες υλικό (ένα ανθεκτικό υλικό) που δονείται και σκληραίνει με ένα ειδικό φως, το οποίο τελικά “συνδέει” το υλικό με το δόντι για να αποκαταστήσει ή να βελτιώσει το χαμόγελο του ατόμου (αλλάζοντας το χρώμα, το σχήμα, το μέγεθος ή και το μήκος των δοντιών).

 

Όψεις Ρητίνης – Πότε χρησιμοποιούνται;

Οι όψεις ρητίνης είναι μια επιλογή που μπορεί να εξεταστεί για:

  • Την αποκατάσταση των τερηδονισμένων δοντιών (σύνθετες ρητίνες χρησιμοποιούνται για την πλήρωση των κοιλοτήτων).
  • Την επιδιόρθωση των σπασμένων ή ραγισμένων δοντιών.
  • Τη βελτίωση της εμφάνισης αποχρωματισμένων δοντιών.
  • Να κλείσετε τα διαστήματα μεταξύ των δοντιών.
  • Να κάνετε τα δόντια να φαίνονται μακρύτερα.
  • Να αλλάξετε το σχήμα των δοντιών.
  • Ως εναλλακτική λύση σε σφραγίσματα αμαλγάματος.
  • Να προστατεύσετε ένα τμήμα της ρίζας του δοντιού που έχει εκτεθεί όταν τα ούλα. Υποχωρούν.

Όψεις Ρητίνης – Ποια διαδικασία ακολουθείται;

Για το καλύτερο αποτέλεσμα των όψεων ρητίνης χρειάζονται το ελάχιστο δύο ραντεβού. Μία για την εκτίμηση της κατάστασης και τη δημιουργία ενός σχεδίου θεραπείας και μια για την συγκόλληση τους.

  • Διάγνωση και σχέδιο θεραπείας

Κατά τη διάρκεια αυτού του ραντεβού, ο οδοντίατρός σας θα εξετάσει τα δόντια σας για να βεβαιωθεί ότι οι όψεις ρητίνης είναι κατάλληλες για εσάς. Εν συνεχεία, θα σας ενημερώσει για τη διαδικασία και ορισμένους από τους περιορισμούς της. Είναι σημαντικό να αναφέρετε στον οδοντίατρό σας το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να δείτε.

  • Συγκόλληση

Η αναισθησία συχνά δεν είναι απαραίτητη εκτός αν πρόκειται για μια πιο επεμβατική θεραπεία. Στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την παρασκευή του δοντιού, ώστε να εφαρμοστεί πάνω σε αυτό η όψη ρητίνης.

Στις όψεις ρητίνης δεν είναι απαραίτητη η αφαίρεση οδοντικού ιστού (αυτό πάντα εξαρτάται από το σχέδιο θεραπείας που έχετε αποφασίσει από κοινού με τον οδοντίατρο).

Έπειτα θα έχουμε την ειδική διεργασία του δοντιού με ειδικά υλικά, ώστε να μπορέσει η όψη ρητίνης να συγκολληθεί και να πάρει την τελική της μορφή πάνω σε αυτό.

Τέλος, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης των όψεων ρητίνης, θα γίνει έλεγχος από ιατρό και ασθενή για την επίτευξη ενός άρτιου αποτελέσματος.

 

Όψεις Ρητίνης – Μετεγχειρητικό στάδιο

Δεν θα πρέπει να καταναλώσετε τίποτα σκληρό από την μεριά όπου έχουν τοποθετηθεί οι όψεις ρητίνης για τουλάχιστον 4 ώρες.

Μία εβδομάδα μετά, θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού για τον επανέλεγχο των όψεων ρητίνης, την διευθέτηση λεπτομερειών και την τελειοποίηση τους.

 

Όψεις Ρητίνης – Τελικό αποτέλεσμα

Το χαμόγελο το οποίο πια θα έχετε θα είναι τόσο ωραίο που θα ξεχάσετε μέσα σε λίγα λεπτά το παλιό!

Το χαμόγελο σας θα το ζηλεύουν και οι star του Hollywood!

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.