9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Βερνίκι Φθορίου

Περιεχόμενα

Το πρόβλημα

Κατά την παιδική ηλικία, η στοματική υγιεινή δεν γίνεται με τον σωστό τρόπο, και πραγματοποιείται πολλές φόρες πρόχειρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία τερηδόνας στα δόντια των παιδιών. Η δημιουργία τερηδόνας είναι κάτι που πρέπει να αποτρέψουμε ειδικά στην παιδική ηλικία και αυτό διότι το παιδί θα έχει κακή στοματική υγιεινή σε ένα πολύ ευαίσθητο στάδιο της ηλικίας του.

Τι είναι

Η φθορίωση δοντιών είναι μια μέθοδος πρόληψης στην οδοντιατρική φροντίδα των δοντιών, που βοηθούν στην προστασία τους από την τερηδόνα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε ενήλικες ή παιδία, αλλά κυρίως εφαρμόζεται κατά την παιδική ηλικία για την προστασία των καινούργιων δοντιών και σε ασθενείς επιρρεπείς στην τερηδόνα.

Ειδικά το βερνίκι φθορίου εφαρμόζεται πάνω σε μεμονωμένα δόντια τα όποια έχουν εμφανίσει αρχικά σταδία τερηδόνας και θέλουμε να επαναμεταλλικοποιηθούν.

Η διαδικασία

Βάζουμε λίγο gel φθορίου πάνω σε μια μπατονέτα και το απλώνουμε σε ολη την επιφάνεια του δοντιού, ειδικά στο σημείο που έχει ξεκινήσει η τερηδόνα.

Στην συνεχεία ο ασθενής δεν θα πρέπει να φάει, να πιει νερό και να βουρτσίσει τα δόντια του για 4 ώρες.

Το αποτέλεσμα

Είναι η επαναμετάλλωση των δοντιών (ενδυνάμωση τους) και η προστασία τους από την τερηδόνα (βοήθα στην εξουδετέρωση των μικρόβιων που προκαλούν τερηδόνα).

Αυτό όμως για να συμβεί θα πρέπει ο ασθενής να φροντίζει την στοματική υγιεινή του στο μέγιστο βαθμό.

Υπηρεσίες
Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.