9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

Όψεις Ρητίνης ή Πορσελάνης;

Περιεχόμενα

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο με τον οποίο φαίνονται τα δόντια σας, οι οδοντιατρικές όψεις θα μπορούσαν να είναι μια καλή επιλογή. Οι όψεις μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικές όταν πρόκειται για διόρθωση δοντιών που έχουν στραβά ή άσχημα σχήματα, δόντια σπασμένα ή σπασμένα, και δόντια που απέχουν πολύ μακριά. Υπάρχουν δύο τύποι, πορσελάνη και σύνθετη ρητίνη. Όταν γίνει καλά, και οι δύο τύποι μπορούν να σας χαρίσουν ένα όμορφο χαμόγελο, αλλά ποιες είναι οι διαφορές; Πώς ξέρετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς;

Όψεις Σύνθετης Ρητίνης

Τα σύγχρονα σύνθετα υλικά ρητίνης μπορούν να προσφέρουν μια ζωντανή, όμορφη εμφάνιση που δεν είναι καταστροφική για τη δομή των δοντιών και μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με σύνθετη ρητίνη, ένα υλικό πλήρωσης στα δόντια, το οποίο ταιριάζει με τη φυσικό χρώμα των δοντιών σας, εφαρμόζεται σε στρώματα στην επιφάνεια των δοντιών και διαμορφώνεται απευθείας στο στόμα σας για να επιτύχετε την επιθυμητή αισθητική εμφάνιση. Οι όψεις σύνθετης ρητίνης χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις στις οποίες υπάρχει κάταγμα ή αποχρωματισμός των φυσικών δοντιών. Χρησιμοποιούνται επίσης όταν υπάρχουν δευτερεύουσες εσφαλμένες ευθυγραμμίσεις των δοντιών, για να δώσουν την εμφάνιση πιο όμορφων δοντιών.

Όψεις Πορσελάνης

Οι όψεις από πορσελάνη είναι λεπτά κελύφη (μοιάζουν με ψεύτικα νύχια αλλά για δόντια), τα οποία είναι ειδικά κατασκευασμένα για να ταιριάζουν απευθείας στα δόντια σας.

Οι όψεις πορσελάνης δημιουργούν μια πολύ ζωντανή και φυσική εμφάνιση δοντιών. Οι ημιδιαφανείς ιδιότητες της πορσελάνης επιτρέπουν στις όψεις να μιμούνται τα χαρακτηριστικά χειρισμού φωτός του σμάλτου δίνοντάς στο δόντι  μια αίσθηση βάθους. Οι όψεις από πορσελάνη χρησιμοποιούνται για την αναδημιουργία της φυσικής εμφάνισης των δοντιών, ενώ παρέχουν επίσης αντοχή και ανθεκτικότητα συγκρίσιμη με το φυσικό σμάλτο των δοντιών.

Διαφορές Όψεων Ρητίνης και Πορσελάνης

  • Οι όψεις από πορσελάνη αντιστέκονται στην καθημερινή χρώση από το κάπνισμα, το τσάι, τον καφέ, το κόκκινο κρασί και άλλα σκούρα ή πλούσια χρωματισμένα υγρά ή μπαχαρικά, σε αντίθεση με τις όψεις σύνθετης ρητίνης που μπορούν να αποχρωματιστούν με την πάροδο του χρόνου. Αν και με μοντέρνα υλικά ο αποχρωματισμός είναι ελάχιστος.
  • Οι όψεις από πορσελάνη δεν μπορούν να επισκευαστούν. Εάν σπάσουν οι κ όψεις από πορσελάνη πρέπει να αντικατασταθούν, ενώ οι όψεις σύνθετης ρητίνης μπορούν να επισκευαστούν από τον οδοντίατρό σας σε μία επίσκεψη.
  • Οι όψεις από πορσελάνη είναι ανθεκτικές και μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια, συνήθως 10-15 χρόνια, εάν τα φροντίζετε χρησιμοποιώντας μια καλή ρουτίνα φροντίδας στο σπίτι στοματικής υγιεινής. Οι όψεις σύνθετης ρητίνης διαρκούν συνήθως 5-8 χρονιά, για αυτό και πρέπει να ανανεώνονται ή να αντικαθίστανται συχνότερα, καθώς το υλικό ρητίνης που χρησιμοποιείται δεν είναι τόσο ισχυρό όσο η πορσελάνη.
  • Οι όψεις από πορσελάνη είναι πιο ακριβές από ό,τι οι όψεις σύνθετης ρητίνης, απαιτούν ένα οδοντιατρικό εργαστήριο για την κατασκευή τους και επομένως κοστίζουν περισσότερο.
  • Οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται σε οδοντιατρικό εργαστήριο και συνεπώς απαιτούν τουλάχιστον δύο επισκέψεις για την προετοιμασία και την τοποθέτηση των όψεων. Οι όψεις σύνθετης ρητίνης επιτυγχάνονται σε μία επίσκεψη και γίνονται δίπλα στον οδοντίατρο.
  • Οι όψεις πορσελάνης απαιτούν αφαίρεση μέρους της επιφάνειας των δοντιών, όταν ένα δόντι έχει προετοιμαστεί για όψη η δομή των δοντιών έχει καταστραφεί και η προετοιμασία του δοντιού είναι μη αναστρέψιμη. Οι όψεις σύνθετης ρητίνης συνδέονται απευθείας με την επιφάνεια των δοντιών και επομένως δεν προκαλούν καθόλου ζημιά ή καταστροφή στο δόντι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.