9πμ - 9μμ

Δευτέρα - Παρασκευή

+30.210.497.5628

Τηλέφωνο Κλινικής

Search
Close this search box.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΑΣ

Περιεχόμενα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

  1. Μην ανησυχείτε! Η ολική ή μερική οδοντοστοιχία μπορεί να αλλάξει λίγο την φωνή σας στην αρχή, αλλά μην ανησυχείτε. Αυτό είναι κάτι που θα παρατηρήσετε περισσότερο εσείς πάρα οι άλλοι.
  2. Μιλάτε αργά. Για να μην κάνει θορύβους οι οδοντοστοιχία, στην αρχή προσπαθήστε να μιλάτε πιο αργά και σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε στερεωτικό υλικό, που θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της οδοντοστοιχίας στο στόμα σας.
  3. Δαγκώνετε και καταπίνετε πριν μιλήσετε. Το δάγκωμα βάζει στην θέση της την μερική/ολική τεχνητή οδοντοστοιχία και έτσι μπορείτε να μιλάτε πιο καθαρά, χωρίς αυτή να γλιστρά.
  4. Πείτε μας μια ιστορία! Η φωναχτή ανάγνωση ενός κειμένου θα σας βοηθήσει να συνηθίσετε τις πιο συνηθισμένες λέξεις και θα σας δώσει μια ιδέα του ποσό γρηγορά η αργά πρέπει να μιλάτε για να κρατάτε τη συσκευή σας στη θέση της.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

  1. Ξεκινήστε με μαλακές τροφές. Η κατανάλωση μαλακών τροφών, όπως αυγά, ψαρί και μαγειρεμένα λαχανικά, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τη σιγουριά σας κατά τη διάρκεια του φαγητού. Μόλις νιώσετε περισσότερη σιγουριά, θα μπορείτε να συνεχίσετε με πιο σκληρές τροφές, όπως μπριζόλες, φρυγανισμένο ψωμί και σέλινο.
  2. Σιγά-σιγά θα απολαύσετε και πάλι τα φαγητά που αγαπάτε. Ξεκινήστε με μικρές ποσότητες και σταδιακά αυξήστε τες, μέχρι να επιστρέψετε στις ολόκληρες πιρουνιές
  3. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια στερεωτική κρεμά. Αυτό θα κρατήσει την ολική/μερική οδοντοστοιχία σας στη θέση της, θα σας βοηθήσει να δαγκώνετε πιο δυνατά και θα σας προσφέρει άνεση στο φαγητό.
  4. Προστατέψτε την τεχνητή οδοντοστοιχία από τα υπολείμματα τροφών. Οι τεχνολογίες προστασίας κατά των υπολειμμάτων τροφών και καταπολέμησης των βακτηρίων η στο στερεωτικό υλικό με φυσική αίσθηση μπορούν να χρησιμοποιούνται μαζί σε μικρές ποσότητες, για να δημιουργούν ένα συνεχές φράγμα που θα κρατά μακριά τα κομματάκια τροφών.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΕΡΕΩΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΙΚΗ Η ΟΛΙΚΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΑ ΣΑΣ;

Άνω ολική οδοντοστοιχία
Άνω ολική οδοντοστοιχία

Τα στερεωτικά προϊόντα μπορούν να μεγιστοποιήσουν την απόδοση της μερικής τεχνητής οδοντοστοιχίας σας με τους εξής τρόπους:

  • Βελτιώνοντας τη σταθερότητα και την άνεση, για να μπορείτε να καταναλώνετε ακόμη και σκληρές τροφές.
  • Εμποδίζοντας την εισχώρηση κομματιών τροφίμων.
  • Ενισχύοντας τη «φυσική αίσθηση στο στόμα», αν η μερική τεχνητή οδοντοστοιχία σας δεν εφαρμόζει τέλεια στα ούλα σας.
  • Προστασία κατά της δυσάρεστης αναπνοής χαρίζοντας μια αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα..
  • Σταθεροποιώντας τη μερική τεχνητή οδοντοστοιχία σας για μείωση της πίεσης στα υπόλοιπα δόντια και τα ούλα.

…Γνωρίζατε ότι έχει αποδεχθεί από πάρα πολλές κλινικές μελέτες πως τα στερεωτικά υλικά είναι ασφαλή για καθημερινή χρήση στο στόμα

Είναι σύνηθες φαινόμενο η μερική τεχνητή οδοντοστοιχία να μην εφαρμόζει τόσο καλά όσο στην αρχή, γιατί τα ούλα και τα οστά της γνάθου υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου. Για μικρές αλλαγές στην εφαρμογή, τα στερεωτικά μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν, αλλά αν αντιμετωπίζετε πιο μεγάλα προβλήματα εφαρμογής, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.

Μερική Οδοντοσοιχία
Μερική Οδοντοσοιχία

Πώς να χρησιμοποιήσετε Στερεωτικό στην μερική ή ολική οδοντοστοιχία σας:

  1. Καθαρίστε και στεγνώστε την οδοντοστοιχία! Προτού εφαρμόσετε το στερεωτικό. Βεβαιωθείτε ότι η μερική τεχνητή οδοντοστοιχία σας είναι καθαρή και στεγνή. Ένα ειδικό βουρτσάκι για οδοντοστοιχίες είναι ιδανικό για αυτό το σκοπό.
  2. Εφαρμοστέ την κρεμά! Εφαρμοστέ τη στερεωτική κρεμά σε μικρές, συνέχεις ποσότητες, όπως υποδεικνύεται η σε ακόμη μικρότερές ποσότητες. Μπορεί να χρειαστούν μερικές εφαρμογές για να βρείτε την ιδανική ποσότητα για την δική σας τεχνητή οδοντοστοιχία
  3. Τοποθετήστε και κρατήστε την οδοντοστοιχία. Τοποθετήστε τη μερική τεχνητή οδοντοστοιχία σας και κρατήστε τη για λίγο στη θέση της. Αν βγει προϊόν από την τεχνητή οδοντοστοιχία στο στόμα σημαίνει ότι βάλατε μεγάλη ποσότητα.
Κάτω Ολική Οδοντοσοιχία
Κάτω Ολική Οδοντοσοιχία

Πώς να αφαιρέσετε την μερική ή ολική οδοντοστοιχία σας

  1. Ξέπλυμα. Ξεπλύνετε το στόμα με ζεστό νερό. Γεμιστέ τον νιπτήρα με ζεστό νερό για να μη σπάσει η μερική τεχνητή οδοντοστοιχία σας σε περίπτωση που πέσει.
  2. Αφαίρεση. Ταρακουνώντας την απαλά, αφαιρέστε τη μερική τεχνητή οδοντοστοιχία σας, προσέχοντας τα υπόλοιπα δόντια σας.
  3. Αποθήκευση. Διατηρείτε τη μερική τεχνητή οδοντοστοιχία σας βρεγμένη όταν δεν την χρησιμοποιείτε. Φυλάσσετε τη μέσα σε καθαριστικό διάλυμα ή νερό. Μην τοποθετείτε ποτέ τη μερική οδοντοστοιχία σας σε ζεστό νερό, καθώς μπορεί να παραμορφωθεί.

Πώς να καθαρίσετε τη μερική ή ολική οδοντοστοιχία σας

  1. Βούρτσισμα: βουρτσίζετε την μερική τεχνητή οδοντοστοιχία σας με μια μη λειαντική οδοντόκρεμα και μια μαλακή βούρτσα, φροντίζοντας να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.
  2. Μούλιασμα: διαλύετε ένα κατάλληλο καθαριστικό σε ένα ποτήρι νερό και μουλιάζετε τη μερική οδοντοστοιχία σας για όσο διάστημα υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή.
  3. Ξέπλυμα. Ξεπλένετε τη μερική τεχνητή οδοντοστοιχία σας σε κρύο τρεχούμενο νερό. Στεγνώνετε προσεκτικά. Ρωτήστε τον οδοντίατρο σας ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού της μερικής τεχνητής οδοντοστοιχίας σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε μας
Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.